A világ madártávlatból / Franciaország - Hompstól Puy De Dome-ig

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai tévéfilmsorozat, VIII / 6. rész, 30 perc

Értékelés:

44 szavazatból
Szerinted?

A műsor ismertetése: Csodálatos - és időnként elképesztő - utazásokat tehetünk a kamera segítségével a világ legkülönbözőbb pontjain néhány méter, de akár több, mint 3000 méter magasságból. Minden egyes utazás egy varázslatos kalandra hívja a nézőket és egészen új szemszögből mutatja be Európa, Afrika vagy akár az Egyesült Államok tájait. A csodálatos tengerpartok, az égig érő hegyek, a nyüzsgő nagyvárosok, a békés falvak, a fényűző kastélyok, az ősi erődök és olyan természeti képződmények, mint a Niagara-vízesés vagy a dél-afrikai Asztal-hegy mind részei ennek az elképesztő utazásnak. Minden egyes helyszínnek külön története van, melyet meg is ismerhetünk a sorozat által.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
vino-et-veritas 2018 jan. 04. - 20:22:48
Nemcsak a fordítással van rengeteg baj, hanem a magyar szóhasználattal is. Sok kifejezést (pl. agrárium, kertészet, stb.) eleve nem úgy használunk. Sajnos ez általános jelenség a szinkronizált adásoknál (pl. egy másik mûsorban "szegény" cassoulet mindenféle néven futott /babos étel, sólet, stb./, mialatt az eredetiben folyamatosan cassoulet szerepelt...).

Amúgy a tájak megejtõek és a fényképezés, meg a szokatlan, "madártávlat" nézet, a földrõl sohasem látható részletek nagyszerûek.
A nézése, ha a szövegtõl elvonatkoztatunk, mindig megnyugtató...
attilak 2018 jan. 04. - 13:34:45
Egész véletlenül ma láttam a Dél-Afrikáról szóló részt. Az eredeti angol változatot láttam magyar felirattal amit nem lehetett kikapcsolni. A magyar fordítás pocsék, több esetben félrefordították a szöveget. Az eredeti angol szöveg sem sokkal jobb, rengeteg hibás információt adtak. Dél-Afrikában élek 40 éve, szóval tudok egy-két dolgot. Például az angolban tengeri gyémánt bányászatról beszélnek a magyar felirat folyami bányászatot említ, az angolban a rooibosh teáról azt mondják, hogy a San-ok (bushmanok) régóta használják (ez igaz), a magyar felirat xhosákról beszél. A xhosak egy fekete törzs ami kb olyan messze van a bushmanoktol mint a magyarok az eszkimóktól. Az eredeti angolban a dél-afrikai háborúban az angol koncentrációs táborban meghalt nõkrõl beszélnek. Nem volt dél-afrikai háború, abban az idõben nem létezett Dél-Afrika mint állam. Több angol gyarmat volt mint pl Natal és Fokföld, valamint a búr köztársaság, a Transvaal Republic and Orange Free State. A háború amirõl beszélnek az angol-búr háború volt (anglo boer war).
szalapala 2016 ápr. 27. - 07:16:45
Valóban gyönyörû sorozat, de a magyar változattal tényleg vannak gondok.
Azt, hogy idõnként kikapcsolhatatlan a magyar felirat a magyar hang ellenére is, még jóindulattal be lehet tudni a halláskárosultak segítségének, bár kérdéses, hogy akkor ez miért csak egyes epizódoknál van.
Viszont az, hogy tegnap például a Mallorcáról szóló résznél a magyar hang - és felirat - miért New Yorkról szólt, számomra megmagyarázhatatlan.
10/10
Józsila 2015 dec. 07. - 13:29:33 10/10
Egyszerûen ámulatba ejtõ sorozat,annyira szép!
10/10
homolka 2015 jún. 16. - 13:50:54 10/10
Az egyes részek végén bemondják , hogy az Aktív Kommunikációs Kft. készítette a szinkront. "Köszönet" érte! Az angol alkotók helyett bepereltem volna õket, hogy tönkretették a munkájukat.
stainw 2014 nov. 25. - 18:23:10 Előzmény homolka
Teljesen egyetértek a hang vonatkozásában. Ezt valami automata csinálja, ez nem is baj, de a kész szinkront nem ellenõrizték és sohasem hallgatták meg egy normál tévén. Borzasztó, a hang miatt nem is nézzük.
10/10
homolka 2013 jún. 25. - 19:56:38 10/10
Nagyon jó kis sorozat lenne, ha a zenei aláfestés nem lenne olyan rémes. Fel-le csavargatják benne a hangerõt, értelmetlenül üvölt egyes helyeken. A narrátor szegény sokszor alig hallható.
Jó példa arra, hogyan lehet hazavágni egy szuper produkciót az utólagos munkálatokkal.
9/10
P@nni 2012 nov. 09. - 20:28:19 9/10
Valóban nagyszerû sorozat.- Hát még akkor, ha ismerõs helyszíneken járunk. :-) Fülig érõ vigyor ilyenkor... :-)
10/10
wowow 2012 nov. 06. - 20:33:08 10/10
Szép!
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Autentikus roma népzene a MÜPA Fesztivál Színházában.

Jegyvásárlás