Munkaügyek / A vizsga

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmsorozat, 10. rész, 25 perc

Értékelés:

546 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Eljött a közigazgatási alapvizsga napja. Az írásbeli megírását senki sem bízza a véletlenre: Karesz a puskákra esküszik, Timi a plüssállatokra, Albert a vodka-narancsra, János pedig vőlegénynek öltözve várja, hogy kimondják a boldogító elégségest. A szóbeli már keményebb dió: szemtől szembe kell színt vallani a három fős vizsgabizottságnak, amelyben Elvira barátnője, Erzsike mellett egy államtitkár személyében egy réges-régi jóbarát tér vissza a hivatalba...

A műsor ismertetése: Az ötödik évadban újra találkozhatunk a már megszeretett régi kartársakkal, de a csapatot néhány új hivatalnok is erősíti majd. A csetlő-botló társasághoz idén csatlakozik Szabolcsi Krisztina, becenevén Szaki (Kiss Diána Magdolna), a hányatott gyerekkorú, nyers és igen agresszív kolléganő, aki tulajdonságainak megfelelően természetesen az emberekkel való kommunikáció munkakörét jegyzi, így HR-esként debütál, valamint Szávai Botond, jogtanácsos (Rétfalvy Tamás), akinek egyetlen érdeme az, hogy ő a korábbi részekből már jól ismert államtitkár fia, és a kiemelten kezelendő politikus csemete karakterével bővíti a csapatot. Ondot (Dankó István) kinevezik a Mérésügyi Hivatal élére, így egy fenékkel két lovat kell majd megülnie, Karesz (Kovács Lehel) és Timi (Fodor Annamária) között - végre - egy viharos románc kezd kibontakozni, Jánoson (Mucsi Zoltán) pedig - milyen meglepő - úrrá lesz a kapuzárási pánik. Nem is beszélve a többiekről...

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Gacsall65 2023 szept. 19. - 19:57:49 10/10
Minden egyes este nézem folyamatosan. Meg a Tóth János című sorozatot is. De nekem ez a munkaügyek jobban tetszik!
Lipták István 2022 júl. 23. - 18:37:23
Rétegsorozat de nagyon jó. Valóban minden karakternek van valami defektje. Van itt nárcisztikus feminista, gyógyszerfüggő, alkoholista munnakerülő, buta főnök, gondolom a külföldi The Office volt a minta. Kedvencem mikor a Ganxsta Zolee-éket hívják meg a kegyeleti gyűlésre illetve mikor a szelepet szereltetik a román melósokkal.
10/10
Rozsda Marta 2021 nov. 09. - 21:02:03 10/10
Eloszor nem tetszett. A kezdeti reszek még döcögősek, lassúak voltak de pl az új főnök Ond karaktere es Lóbelt baratsaga meg Elvira szúrós tekintetei Ondra nagyon feldobta a sorozatot, A Hr-esek karaktere is jo volt, hogy pl Erzsebet bosszubol rajuk ereszti Krisztinat haha. Tetszik, hogy minden karakternek van egy hibaja es felvaltva égnek be:p de azert szerethetok, szóval van egy kretén bája. Rajongója lettem. 34N
10/10
Anna Dé 2020 nov. 07. - 01:18:02 10/10
A román mikulás esete az nagyon nagy volt. :D A legjobb rész. :D
Cloudblack 2020 ápr. 14. - 10:17:10
"Az egyik legjobb magyar sorozat, amit valaha láttam."
Legalábbis így fogalmazott az előttem lévő kommentelő. Viszont az azelőtt lévő kommentelők többségének sem túl különb a véleménye. Azokról beszélek, akik 10-ből 10-et adtak erre a sorozatra. Úgy tűnik, hogy manapság már nem számít maga a minőségi színjátszás, az emberek többsége beéri az ócska ripacskodással, mivel az emberek többsége nem képes befogadni és felismerni, mit is jelent az igazi művészet, azon belül pedig az igazi színjátszás.
Én őszintén szeretem a régi magyar színészeket és a magyar színészi munkát . Az ilyen és ehhez hasonló színészeken nőttem föl: Latinovits Zoltán, Kállai Ferenc, Gyenge Árpád, Bánhidi László, Sinkovits Imre és az ő családja; Sinkó László, Vitay András, továbbá Csákányi László, Harkányi Endre, Sztankay István, Szabó Ottó, Rátonyi Róbert, Képessy József, Zenthe Ferenc, Rajhona Ádám, Komlós András, Komlós Juci, Beregi Péter, Harsányi Gábor, Némedi Mari, Pásztor Erzsi, Hacser Józsa, Földessy Margit, Czigány Judit és még sorolhatnám…
Viszont én ezt a sorozatot még erős jóindulattal sem tudnám "kitűnő művészi alkotásnak" beállítani, ezért számomra erős ez a 10-ből 10 pont.
Én a sorozatot elsősorban Mucsi miatt nézem (nem tekintem Mucsit "nagy magyar színésznek", mint az imént felsoroltakat) mégis van valamilyen megkapó az ő stílusában; tökéletesen elő tudja adni a hétköznapi tudatlan, buta, erőszakos és kiállhatatlan proli szerepét, mindezt olyan beleéléssel, hogy az ember meg is feledkezik arról, hogy csupán színészi munkát lát és egyből az általa eljátszott szereppel azonosítja be a színészt a való életben is (sokáig én is azt hittem hogy Mucsi ilyen a való életben is). Mucsi ezért az én szememben nem egy "Nagy színész" hanem egy "Különleges színész". Ugyanis egy magyar színész sem volt képes idáig olyan heves és indulatos érzelmi reakciókat kiváltani belőlem, mint ő. Ezért nézem elsősorban miatta a sorozatot.

Másodsorban meg azért nézem, mert egyrészt az egész annyira borzasztóan rossz és kínos, hogy az már jó, harmadrészt pedig; nekem sajnos volt "szerencsém" többször is megismerni a magyar bürokráciát és a magyar hivatalnokok hozzáállását (különös tekintettel a munkaügyi hivatalnokokra). A sorozatban szereplő karakterek pedig annyira "hozzák az ívet", mintha csak egy átlagos magyar munkaügyi hivatal mindennapjaiba nyernék betekintést. Az a durva, hogy számomra nincsen semmilyen szürreális a sorozatban szereplő események és a valóság között. (Ugyanis a valóságban az ilyen és ehhez hasonló munkakörben tevékenykedő egyének szellemi szintje és hozzáállása nem sokban különbözik a sorozatban szereplő ellenszenves, ostoba, agyhalott, rossz arcú és rosszindulatú és deviáns személyektől - az egyéni, személyes tapasztalat mondatja ezt velem.)

Ez a bugyuta sorozat agyzsibbasztóként és gondolatelterelőként viszont teljesen jól működik, pl.: ha az ember nagyon feszült vagy ideges, vagy csak egyszerűen simán "chill-ezni" akar - azaz kikapcsolni a gondolatait és csak lazulni, esetleg egy kicsit vidulni is. Azaz igazság, hogy pont emiatt kattantam rá én is az utóbbi időkben.
(Főleg most, a koronavírus karantén idején, amikor az embernek kell valamilyen agyzsibbasztó drog - ld. ez a sorozat - ami eltereli a figyelmét a világban zajló rendkívül negatív és kaotikus eseményekről, és egy kicsit jobb kedvre is deríti őt.)
10/10
ligetiz51 2019 aug. 10. - 19:17:51 10/10
Magasan a legjobb ( magyar humor, remek karakterek, kitűnő színészi örömjátékok, zene stb...) vígjátéksorozat.
Matyko85 2017 márc. 31. - 23:11:47
Sanyi bácsi eléggé be lehet savanyodva ha ezen nem tud szórakozni... és hogy lehet ezt egy való világhoz hasonlítani? Még szerencse hogy a pontozás, és a nézettségi mutatók azt bizonyítják hogy még vannak jó érzésû és humorú emberek. Nem csak \"Sanyibácsik\".
Ja,és a giccs fogalmának is tessék legyen szíves utána nézni, mert az nem itt kezdõdik-dik. :)
luci87 2017 márc. 12. - 13:17:39
Honnan lehetne letölteni, az elsõ évadtól kezdve? Írjatok,légyszi privit,nehogy kikapjunk...Köszi.
sanyibacsi 2017 márc. 11. - 22:45:35
Akinek ez a sorozat tetszik, nyugodtan nézze a TV2 sorozatát - az Ezek megõrülteket, vagy a Való világot a retek klubon. Igénytelen giccs az egész. Szégyen, hogy az adófizetõk pénzén finanszírozott \"köztévé\" ilyen sorozatot lead. Osztályzat: 10/0
syuzi 2017 márc. 02. - 18:45:35
Jó kis sorozat én a kezdetektõl nézem, és nagyon szeretem :)
Kensi Blye 2016 nov. 28. - 16:53:00
Gagyi egy sorozat. Régen nagyon szerettem a magyar sorozatokat.
Az ilyen és a Barátok ill a Jóban rosszban és az összes többi gagyiság mint a VV8, hát kár ezért a tv-t is bekapcsolni.
A szomszédok vitatkozhat mindegyikkel minden szinten.
Ezekért a mûsorokért kár. A költségeit inkább éhezõ gyermekeknek kellene adni, hasznosabb lenne
heidfeld67 2016 nov. 19. - 22:58:39
Az a baj, hogy a mostanában vetített részeken inkább sírni lehet, de nevetni nem. Nagyon izzadságszagú, erõltetett lett, sajnos.
zibike 2016 nov. 14. - 17:38:46
Imádom õket,de normális idõpontban kellene vetíteni,nem éjjel!
10/10
baranyiakos3@gmail.com 2016 okt. 28. - 20:29:33 10/10
nemis inkább hajnali 4-re kellene mégiscsak átrakni
10/10
baranyiakos3@gmail.com 2016 okt. 04. - 18:08:44 10/10
nem tudnátok hajnali 3 órára átrakni a kezdést
9/10
kovkov 2016 márc. 27. - 21:42:51 9/10
Imádom ezt a társaságot!
csucsu22 2016 febr. 25. - 00:19:26
a gyerekek ilyen késõn már nem ilyen filmet néznek,
inkább a láncfûrészes gyilkost ...
:)
csucsu22 2016 febr. 25. - 00:14:38 Előzmény gyimesi94
a szék már megvan...
:)
gyimesi94 2016 jan. 06. - 15:38:22
nem csak egy jelenetet kellene kiragadni az egész sorozatból... ez egy irrealityshow...

egyébként rég láttam ennyire jó magyar sorozatot.

Legyen már Imrének széke! :D
Sz Peter 2015 dec. 14. - 18:19:37
Nem is igazán gyerekeknek/kamaszoknak szóló sorozat. ;)
Összes hozzászólás