Miss Marple: Balhüvelykem bizsereg... / Éjféltájt

Bakancslistához adom
Marple: By the Pricking of My Thumbs / Towards Zero
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol krimi, III / 3. rész, 93 perc

Értékelés:

85 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Miss Marple-t egy esküvőre hívták meg, ahova beállít egy fiatal orvos, aki most jött vissza egy sarki expedícióról és azt állítja, hogy a család fekete bárányát, az adósságokban úszó Jackót ártatlanul akasztották fel a kőszívű asszony, Rachel Argyle meggyilkolásáért. A dolog már két évvel ezelőtt történt, szinte feledésbe merült, Leo Argyle sebei begyógyultak, és ismét nősülni szándékozik, a menyasszonya pedig a titkárnője _ ő hívta meg Miss Marple-t. A boldogság azon nyomban tovaszáll, hiszen szembesülni kell a családnak a szomorú, de megmásíthatatlan ténnyel, hogy az igazi gyilkos él és virul. Megindul a nyomozás, és mindenki gyanús lesz, aki csak él és mozog.

A műsor ismertetése: "Balhüvelykem bizsereg, gonosz lélek közeleg" - idézi Tommy Beresford az éppen Macbethet olvasó Tuppence-nek, miközben elindulnak, hogy meglátogassák Tommy öreg nagynénjét, Adát a Sunny Ridge idősgondozóban. Nem is sejtik még e sorok jelentőségét, ám másnapra a nagynéni meghal és egy otthonbeli barátnője, Mrs. Lancaster is eltűnik. Tuppence találkozik Ms. Marple-lal és együtt indulnak el a nyomok útján, amik Farrell St. Edmundba vezetik őket, ahol egy kis közösség egy sor titkot őriz. Úgy tűnik, csak e titkok megfejtésével lelhetnek rá a rejtélyek kulcsára.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Miss Jane Marple
Tommy Beresford
Tuppence Beresford
Mr. Timothy
Mrs. Lancaster
fiatal Hannah
fiatal Ethan

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Sanci2 2021 aug. 22. - 14:52:19 10/10
10/10
Sanci2 2021 júl. 10. - 21:59:35 10/10
frenchbullie 2015 aug. 23. - 20:26:14
Üdv! A Balhüvelykem bizsereg azon néhány Christie regény közé tartozik, amit még nem olvastam, tehát teljes tudatlansággal vágtam bele a film megtekintésébe. Tetszett. Tetszett a misztikus hangulat, s fõként a színészek alakítása, Charles Dance-t minden szerepében szívesen látom, Greta Scacchi pedig aranyos volt az enyhén spicces Tuppence-t alakítva.

Spoiler

Viccesnek találtam a jelenetet, mikor Tuppence - közvetlenül azután, hogy erõt merített a flaskából, boszorkányt látott az erdõben, s hinni sem mert a szemének:-) Közelgett a gonosz lélek:-)

Persze, a Poirot történeteket nem überelte, de változatosságnak nem volt rossz, egyáltalán nem... (Néha még szégyellem is magam, hogy mindig a belga úriember javára döntök az angol öregkisasszonnyal szemben, biztos rosszul esik szegénynek:-):-)
8/10
Suziy 2014 aug. 16. - 07:41:36 8/10
-"Balhüvelykem bizsereg..., Gonosz lélek közeleg."
10/10
Niki175 2013 márc. 16. - 12:39:24 10/10
Bár sok köze nincs a könyvhöz, azért nekem nagyon tetszett. És nekem õ az igazi Miss Marple. Tényleg egy minden lében kanál vénkisasszony. Kár hogy nem csinálta végig a sorozatot.
6/10
Edmond Dantes 2013 febr. 09. - 22:03:00 6/10
Ma este belenéztem, régebben már láttam ezt a változatot. A regényben amúgy nincs Miss Marple és ez a legutóbbi Miss Marple-széria és "hõsnõje" úgy en bloc...hááát finoman szólva nem éppen kiváló. Persze mindenkinek szíve és ízlése joga véleményt formálni,két dolog azonban szerintem lényeges: egy mû filmadaptációja (és az utólag beleírt fõszereplõ) lehetõleg ne menjen szembe a történettel és a hangulatával és fõleg: ne csorbítsa a szerzõ és a mû rangját, hírnevét. Úgy hiszem, a leírtakban benne van a véleményem errõl az opuszról...
Koczy85 2011 máj. 13. - 12:49:51
Én a minap néztem meg a filmet. Az az igazság, hogy én kicsit más szemszögbõl tekintek rá, mint sokan, mert az az igazság, hogy én egyetlen Agatha Christie regényt sem olvastam, sõt az ezekbõl készült filmeket sem láttam. Ezt a filmet is elsõsorban azért néztem meg, mert egyik kedvenc színésznõm, Michelle Ryan is feltûnt benne. (Õ játszotta Rose Waters-t.)

Szóval mivel nem olvastam a regényt, így semmilyen elvárásom nem volt a filmtõl, és természetesen azzal sem voltam tisztában, hogy miben és mennyire tér el a regénytõl.
Így, én tulajdonképpen jól szórakoztam rajta.
kats 2011 márc. 02. - 09:08:11 Előzmény Malaska
Mélyen egyetértek. Mondjuk az összes vele készült filmet borzalmasan átírják, vmi nyomasztó, élvezhetetlen katyvaszt csinálnak belõle. Vagy filmesítsenek meg egy könyvet hitelesen, vagy adják el a saját nevük alatt. Ja, hogy úgy a kutya sem lenne kíváncsi rá?
Malaska 2010 febr. 21. - 14:17:22
Mit tettek ezzel a filmmel,te jó ég?!Az egy dolog,hogy benne van Miss Marple,de miért lett szerencsétlen Tuppence alkoholista?A jófej férjét meg úgy állítják be,mintha egy feleségét elnyomó,pökhendi és önhitt kukac lenne. A sztorinak sincs sok köze a könyvhöz,még szerencse,hogy a gyilkos legalább ugyanaz maradt.
sandycat 2009 dec. 14. - 12:15:49
Bizonyára azért, mert nem olvastad a regényeket... egy évben nem lehet együtt említeni az eredeti figurával. Joan Hickson volt a leghitelesebb.
Rahel 2009 dec. 14. - 11:52:43
-"Balhüvelykem bizsereg..., Gonosz lélek közeleg."

(Shakespeare: Macbeth)

-Hatalmas könyv, és picit gyengébb film, de már senki nem kérdõjelezheti meg Shakespeare tehetségét ami a krimiket illeti!!!
direne 2009 dec. 14. - 11:32:26
Ez a Miss Marple a kedvencem! Olyan tündér! :-)))
Esztigirl 2008 jan. 25. - 23:40:59
Én is olvastam a könyvet,nagyon tetszett,az egyik kedvenc Christie könyvem lett.A film annyira nem úgy adta vissza,mint a könyv.Nekem is csalódás colt:/
Esztigirl 2008 jan. 25. - 23:38:48
Én is olvastam a könyvet,és az nagyon-nagyon tetszett.Az egyik kedvenc Christie könyvem lett,de a film nagyon nem úgy adta vissza,mint a könyv...én nagyon másképp képzeltem el
FEmma 2008 jan. 25. - 23:08:25
A film elején szereplõ felirat: based on the novel by Agatha Christie most nagyon találó volt. A.C. regényén alapul, 1-2 ötletet átvettek belõle, de ennyi. Nem sok köze van az eredeti történethez, szereplõkhöz, stb. Tuppence alkoholista lett a filmben, és úgy látszik, nem volt elég a rejtély kinyomozásához, de sorolhatnám az eltéréseket. Szörnyû csalódás volt a film.
kevinspéci 2008 jan. 11. - 14:27:51
Nem t'om, milyenek a Miss Marple-ös részek, me' ki nem állhatom a vén banyát, de a Poirot-ból minden részt láttam, s azok rohadt jók. Szerintem csodásan meg lettek filmesítve.

Azt fölösleges elvárni bármilyen filmtõl, hogy jobb legyen az alapját képezõ könyvnél, mert olvasáskor határtalan elménkre, képzelõerõnkre támaszkodva alkotunk képet a történésekrõl, szereplõkrõl, színekrõl-szagokról, a filmtõl meg ezt készen kapjuk, így az legtöbbünkre nem gyakorol akkora hatást. Szerintem.