Inga Lindström: A Hillesundi vadlovak / Négy nő egy szerelem

Bakancslistához adom
Inga Lindström: Wilde Pferde auf Hillesund / Vier Frauen und die Liebe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A két nővér, Tuva és Sofia barátnőjükkel, Malinnal falura készülnek. Az úton megismerik Erik Vanningot. A férfi autója elromlott, és épp segítségre vár. A három nő Svaneholmba készül, hogy meglátogassák Tuva és Sofia ott élő nagynénjét. Szüleik halála után ő nevelte a lányokat. A nő azonban nem vallja be, hogy viszonya van Henning Nilsson lelkipásztorral. Tuva rájön nagynénje titkára. Közben kiderül, hogy Erik maga is titkot rejt.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Lena Sundquist
Lars Bergström
Vicky Sundquist
Anna Magnusson
Hilmar Hansen

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i nov. 29. 19:18:33 10/10
Képek az alábbi epizódhoz: https://www.kino.de/film/inga-lindstroem-zwei-aerzte-und-die-liebe-2010/

Inga Lindström - Két orvos és a szerelem - Zwei Ärzte und die Liebe (2010)

Julia Helström, mint minden év nyarán, most is elutazik Stockholmból Elsa nagynénjéhez, aki egy idilli Schär-szigeten a saját bisztróját vezeti.

Julia már azt is nagyon várja, hogy végre hosszabb időt együtt tölthessen a barátjával, Magnusszal, aki a településen és a Schär-sziget környékén körzeti orvos.

Épphogy megérkezik, Juliát kellemetlen meglepetés várja: Magnus egy fontos továbbképzésre Dél-Franciaországba utazik és egyúttal be is mutatja az elképedt barátnőjének a nyáron a praxisában őt helyettesítő orvost, Henrik Lindberget, a nagy világcsavargót, akivel Julia egyébként már a kompon, átkeléskor véletlenül találkozott.

Julia csalódottan keres vigaszt és pótcselekvést a nagynénjénél. Ugyanakkor akarata ellenére beleszeret Henrikbe, bár úgy érzi már-már elköteleződött Magnus mellett. És tökéletesnek bizonyul a káosz, amikor Magnus idő előtt hazatér Franciaországból, a poggyászában a maga kis titkával…

lehotzkyi nov. 28. 07:16:11
A Port hu. munkatársai nem éreznek lelkiismeret furdalást amikor a kártyájukon megjelenik a munkabér??? Hanyag munkájuk következtében a Story 4 és más csatornáknál a lelkiismeretes tájékoztatás már évek óta hiánycikkk!!!
omut nov. 06. 10:54:32
Össze-vissza van keverve a müsoros filmcimek, szereposztás. A port.hu mit csinál amikor tv-újságot szerkeszt??? Azt hittem a port.hu ad a minőségre?!?!
Vagy csak ca*runk az egészre......
omut szept. 25. 10:23:51
Össsze-vissza van a müsor ismertetés. Soha nem azt teszik ide, ami a tv-ben megy. Nem érnek rá oda figyelni???
10/10
grosz_i szept. 21. 13:07:49 10/10

Lindström - Sorsdöntő nyár - Sommer der Entscheidung (2007)

Lehetőséget kap a sikeres ügyvédnő, Valerie arra, hogy egy vidéki ügyvédi irodában dolgozhasson. Régóta dédelgetett vágya, mert a tízéves fiát Stockholmban egyedül nevelő nő szeretne végre változtatni az életén.

Olof Wilander, a Sörfőzde tulajdonos és Valerie új főnökének a barátja nemigen van az elején elragadtatva attól, hogy a nő felbukkant itt vidéken. Ugyanis tudja, hogy a jogász Valerie, a házasságon kívül született gyereke, akit a családja elől évtizedeken át elhallgatott. Valerie kibérel Oloftól egy házat, közben mit sem sejt, hogy a saját apjával tárgyal, ő áll előtte.

A nő itt megismerkedik Olof vejével, Marcusszal, aki egyúttal a sörfőző mestere is, akinek a házassága Leonie-val már régóta csak papíron létezik. Valerie és Marcus egymásba szeretnek, viszont a szerelmük hamarosan veszélybe is kerül, mivel az évtizedekig elhallgatott titkok felszínre kerülnek. Vagyis mit sem sejtve Valerie és Marcus új szerelme megingatja az amúgy is ingatag Willanderék családi boldogságát.
10/10
grosz_i szept. 12. 19:01:52 10/10 Előzmény grosz_i

Felszínes voltam. Mea culpa. Ez a film került volna adásba 2023. IX. 22-én a »Hab a tortán (2023)« címmel. A másik film címe Süße Leidenschaft (2015), ami tükörfordításban Édes szenvedély címmel adtak, anno.
10/10
grosz_i szept. 10. 15:13:59 10/10
Az eddig még nem szinkronizált Lindström filmek:

21. Lindström - Sommer der Entscheidung (2008)
26. Lindström - Hannas Fest (2008)
29. Lindström - Mia und ihre Schwestern (2009)
31. Lindström - Das Herz meines Vaters (2009)
39. Lindström - Die Hochzeit meines Mannes (2011)
41. Lindström Frederiks Schuld (2011)
53. Sommerlund für immer (2014)
54. Sterne über Öland (2014)
55. In deinem Leben (2015)
57. Die Kinder meiner Schwester (2015)
62 .Familienbande (2016)
63. Alle lieben Elin (2016)
64. Liebe lebt weiter2016
65. Willkommen im Leben (2016)
66. Zurück ins Morgen (2016)
67. Tanz mit mir (2017)
68. Liebesreigen in Samlund (2017)
69. Kochbuch der Liebe (2017)
97. Der Autor und ich (2022)
98. Hanna und das gute Leben (2023)
100. Einfach nur Liebe* (2023)
10/10
grosz_i szept. 09. 08:26:42 10/10

Lindström - Hab a tortán - Die Süße des Lebens (2022)

Juna cukrásznő Stockholmban él a kislányával, Idával. Amikor a főnöke ismét legorombítja, minden további nélkül felmond. Aztán segélyhívást kap régi otthonából. Nils nagybátyja eltörte a karját, és sürgős segítségre van szüksége a pékségében.

Ráadásul a szomszéddal, Annával is gondjai támadnak, aki nemrég költözött vissza a városba. Ez aztán újra összehozza Junát Anna fiával, Emillel. De a fiú már jegyben jár Livvel. Így aztán Juna kapcsolata a fiatalkori szerelmével csupán baráti eszmecserékre korlátozódik.

Ám a féltékeny Liv legnagyobb bosszúságára Emil még Junát is megbízza, hogy tervezzen nekik esküvői tortát a közelgő esküvőjükre. Hirtelen megjelenik a színen Viggo, Ida apja és Juna volt élettársa. Bejelenti, hogy világméretű fotós tevékenysége után most újra Svédországban szeretne letelepedni; a lányával lenni, és esetleg újra összejönni Junával. Juna kételkedik a barátja szándékait illetően, mert már megszokta a férfi üres ígéreteit. Viggo kapcsolatainak köszönhetően legalább Ida így még részt vehet a régóta tervezett lovas vakációs túrákon.

Nils pékségében egyre több a gond, mert változtatott a tulajdonos, az üzletpolitikáján, és most hirtelen négyszeres bérleti díjat kér. Liv az esküvői torta megrendelését is lemondja, Juna nagy csalódására. És Anna és Nils közötti szomszédháború is tovább bonyolódik…. eszkalálódik. Juna jövőbeli élete egyszerre romokban hever….

lehotzkyi szept. 06. 07:40:07
Nos, itt sem stimmel a képi és történeti megjelenítés! A Story4 mostoha gyerek, avagy hánya-veti munka!
10/10
grosz_i júl. 31. 18:49:23 10/10
KeyAccountManagerkovács júl. 30. 13:36:26
Édesanyám állandóan ilyeneket néz és ezért, amikor kimegyek a nagyszobába enni, nekem is részem lehet ezekben a filmtörténeti mérföldkövekben.
Ez a mozi konkrétan arról szól, hogy van egy nő, aki fogja magát és otthagyja a gazdag férjét meg az éttermét (ebből semmit se mutatnak meg), hogy kisegítő pincérnő legyen az Isten háta mögött. Ahol már az első nap ráakaszkodik egy pasas, aki történetesen a jelenlegi munkaadó-nőjének a palija. De hát kit érdekel? Négy találkozás után már össze is fekszenek, a négyből az elsőben az étteremben beszélnek kb. 12 mondatot, aztán a hapsi ráerőlteti magát a nőre, hogy "deee, MOST rögtön meg kell néznem a kiment biztosítékodat", ráadásul munkaidőben, a harmadiknál pedig a semmiből bukkan fel a nőnél, aki egyébként lakókocsistól ott lakik az ő földjén, mert felajánlotta neki és a nő azonnal elfogadta. Gyorsan csinál is neki egy süteményt, kb. 14 másodperc alatt és vendégül látja.
Ehhez hozzá kell tenni, hogy a nő történetesen mesterszakács, csak úgy mellékesen, pincérnőként pedig kimerül a munkája abban, hogy flörtöl a pasassal, telefonál vagy lelép, amikor pedig ott van, akkor beleugat a szakács dolgába, aki amúgy persze díjnyertes szakács, de pont most kezd bizonytalan és hányaveti lenni.
Mellékszálként a nő lánya nyári munkát vállal egy természetesen dúsgazdag öregasszony hatalmas birtokán, ahol lovakat tartanak. A pasas, aki az anyjára hajt, persze itt dolgozik, de az ő munkája is kimerül annyiban, hogy a nő után fut és helyette mindent az egyetlen, ténylegesen valóságosnak ható figura, az öreg gondnok csinál. A dúsgazdag öregasszony persze mogorva és taszító, a kiscsaj pedig istenáldotta tehetség, ha lovakról van szó, pedig még sosem találkozott velük.

És micsoda hatalmas fordulat, hogy a gazdag nőről kiderül, hogy a kislány nagymamája, mert az ő fia a kislány apja, aki ugye nem a nő férje. Innentől nem néztem tovább, de nyilvánvaló, hogy a két munkakerülő seggfej összejön, a nő megkapja az egész éttermet vagy a szakácsi munkát, a kislány pedig vagy az egész birtokot vagy csak a legjobb lovat, de ugye a nagyi nyilván befogadja őket magához és akkor még irtó gazdagok is lesznek.


A teljes kedvéért még két párbeszéd-részlet:
- Csak megzavarta az új környezet.
- Csodálatos!
Illetve:
- Készülj fel, hogy reggelig is eltarthat!
- Szuper!
Érdekesség, hogy ebben a műben valamiért nem hallható Barbinek Péter hangja.
De nyilván nem én vagyok a célközönség, meg hát milyen dolog, hogy egy ilyen alkotásban értelmet, netán ló-gikát keressünk?
10/10
10/10
grosz_i jún. 27. 11:35:22 10/10
10/10
grosz_i jún. 01. 08:07:04 10/10
Az Inga Lindström film műsorra tűzésekor valami bűvölet hatásaként egy-egy film adásakor a Hillesundi vadlovak szerepel első helyen - értelemszerűen a link rá is mutat -, a másik filmet pedig utánjárás után a "Mozifilmek" adatlapjai közé helyezték be. Nem kis munka lenne, de az adatlapot vissza lehetne tenni - tanán nem is kevés munkával - a megfelelő helyre.
Lindström: Nyári hold adatlapja - https://port.hu/adatlap/film/tv/inga-lindstrom-nyari-hold-inga-lindstrom-sommermond/movie-117207
Összes hozzászólás