Inga Lindström: A Hillesundi vadlovak / A világ legcsodásabb helye

Bakancslistához adom
Inga Lindström: Wilde Pferde auf Hillesund / Der schönste Ort der Welt
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Öt évvel ezelőtt Maja élete tökéletes volt. Szerelmes volt iskolaitársába, Eliasba, és mezőgazdaságot akart tanulni, hogy egy napon átvehesse családja gazdaságát. De ekkor öccse, Henrik meghalt egy autóbalesetben, mikor Majához tartott. Sürgősen beszélni akart Majával, de a lány kikpcsolta a mobiltelefonját, hogy ne zavarja senki, míg Elias-sal találkozott. Henrik kocsiba ült, hogy eljusson hozzá _ és a halába hajtott. Maja soha nem tudta meg, mit akar mondani neki. Mikor Maja hazatér nagyapja, Benno születésnapjára, édesanyja, Ingrid továbbra is elutasító, mivel a lányt okolja öccse, haláláért.

A műsor ismertetése: Tulajdonképpen Lena Sundquist remek szakácsnő, saját vendéglővel Stockholmban, mégis otthagyja a vendéglőjét, és az idilli Hillesundban vállal pincérnői állást. Az ok nem csupán a férje pénzügyi machinációi, hanem egyszerűen fizetésképtelen lett, és a 14 éves lányával, Vickyvel, aki nagyon is kitartóan érdeklődik a mezőgazdaság, de főként a lovak iránt, ezért „kiszemelik” Anna Magnusson gazdaságát, ahol letölthetné Vicky a nyári gyakorlatát.

Vicky szerfölött boldog, hogy lovak is vannak a birtokon. Ugyan elriasztja Anna rideg, távolságtartó, vagy inkább elutasító magatartása, amit azért ellensúlyoz a birtok intézőjének, Hansennek őszinte, barátságos magatartása.

Lena is gyorsan feltalálja magát, állást kap mint pincér - aminek pedig szerfölött örül, a kovács, Lars Bergström felajánlja nekik, hogy a bérelt lakókocsijukkal táborozzanak le a tóparti birtokán, gratis.

Mindketten szinte azonnal egymásba szeretnek. Ugyanakkor Lenának egyéb oka is volt, miért éppen Annához küldte Vickyt nyári gyakorlatra… Olyan ok, amit mindeddig a lánya elől is elhallgatott…

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Lena Sundquist
Lars Bergström
Vicky Sundquist
Anna Magnusson
Hilmar Hansen

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
mano01 febr. 28. 15:49:31 Előzmény mano01
Téves bejegyzésem volt ide.
mano01 febr. 28. 15:37:03
Nem az megy a TV-ben, mint amit a műsorújság ír! Mi történt?
10/10
grosz_i jan. 21. 09:53:30 10/10

Lindström - Az elfelejtett esküvő - Die vergessene Hochzeit (2024)

Piának van egy kis gondja: a hawaii lánybúcsúján ugyancsak drogos állapotában feleségül ment egy bizonyos Albinhoz. Pia barátnője, Marlene - akinek a drogos állapotát is köszönheti - informálódik az unokatestvérénél, hogy a Hawaiin megkötött esküvő érvényes-e Svédországban. Nos, az. Mindeközben a tényleges esküvője Niklasszal négy hét múlva lenne esedékes!

Szerencsére ennek az Albinnak, ennek a különc művésznek az aláírásával érvényteleníthető. Kiderül az is, hogy Albin közel lakik Pia apjához, Runéhoz, akivel a lánya már jó ideje nem találkozott, nem is beszélt. Ugyanis Rune - játékfüggősége miatt, családját tönkretette, majd végül munkahelyén lopott, börtönbe került, és a lányával is megszűnt minden kapcsolata.

Pia elmegy Albinhoz, de a férfi csak akkor megy bele az esküvő meg nem történtté tételébe, ha Pia segít neki egy problémás ügyfele, Katerina ügyében. Közben találkozik Pia apjával is, aki azt tanácsolja neki: a hazugság mindig többet árthat, mint az igazság. Pia pedig egyre jobban belegabalyodik a szövevényes hazugságaiba. Míg a végén már nem tudja, vajon vissza kell-e térnie a Niklashoz fűződő rendezett életéhez, vagy már rég beleszeretett az elvarázsolt életvitelű Albinba.


10/10
grosz_i 2023 nov. 29. - 19:18:33 10/10
Képek az alábbi epizódhoz: https://www.kino.de/film/inga-lindstroem-zwei-aerzte-und-die-liebe-2010/

Inga Lindström - Két orvos és a szerelem - Zwei Ärzte und die Liebe (2010)

Julia Helström, mint minden év nyarán, most is elutazik Stockholmból Elsa nagynénjéhez, aki egy idilli Schär-szigeten a saját bisztróját vezeti.

Julia már azt is nagyon várja, hogy végre hosszabb időt együtt tölthessen a barátjával, Magnusszal, aki a településen és a Schär-sziget környékén körzeti orvos.

Épphogy megérkezik, Juliát kellemetlen meglepetés várja: Magnus egy fontos továbbképzésre Dél-Franciaországba utazik és egyúttal be is mutatja az elképedt barátnőjének a nyáron a praxisában őt helyettesítő orvost, Henrik Lindberget, a nagy világcsavargót, akivel Julia egyébként már a kompon, átkeléskor véletlenül találkozott.

Julia csalódottan keres vigaszt és pótcselekvést a nagynénjénél. Ugyanakkor akarata ellenére beleszeret Henrikbe, bár úgy érzi már-már elköteleződött Magnus mellett. És tökéletesnek bizonyul a káosz, amikor Magnus idő előtt hazatér Franciaországból, a poggyászában a maga kis titkával…

lehotzkyi 2023 nov. 28. - 07:16:11
A Port hu. munkatársai nem éreznek lelkiismeret furdalást amikor a kártyájukon megjelenik a munkabér??? Hanyag munkájuk következtében a Story 4 és más csatornáknál a lelkiismeretes tájékoztatás már évek óta hiánycikkk!!!
omut 2023 nov. 06. - 10:54:32
Össze-vissza van keverve a müsoros filmcimek, szereposztás. A port.hu mit csinál amikor tv-újságot szerkeszt??? Azt hittem a port.hu ad a minőségre?!?!
Vagy csak ca*runk az egészre......
omut 2023 szept. 25. - 10:23:51
Össsze-vissza van a müsor ismertetés. Soha nem azt teszik ide, ami a tv-ben megy. Nem érnek rá oda figyelni???
10/10
grosz_i 2023 szept. 21. - 13:07:49 10/10

Lindström - Sorsdöntő nyár - Sommer der Entscheidung (2007)

Lehetőséget kap a sikeres ügyvédnő, Valerie arra, hogy egy vidéki ügyvédi irodában dolgozhasson. Régóta dédelgetett vágya, mert a tízéves fiát Stockholmban egyedül nevelő nő szeretne végre változtatni az életén.

Olof Wilander, a Sörfőzde tulajdonos és Valerie új főnökének a barátja nemigen van az elején elragadtatva attól, hogy a nő felbukkant itt vidéken. Ugyanis tudja, hogy a jogász Valerie, a házasságon kívül született gyereke, akit a családja elől évtizedeken át elhallgatott. Valerie kibérel Oloftól egy házat, közben mit sem sejt, hogy a saját apjával tárgyal, ő áll előtte.

A nő itt megismerkedik Olof vejével, Marcusszal, aki egyúttal a sörfőző mestere is, akinek a házassága Leonie-val már régóta csak papíron létezik. Valerie és Marcus egymásba szeretnek, viszont a szerelmük hamarosan veszélybe is kerül, mivel az évtizedekig elhallgatott titkok felszínre kerülnek. Vagyis mit sem sejtve Valerie és Marcus új szerelme megingatja az amúgy is ingatag Willanderék családi boldogságát.
10/10
grosz_i 2023 szept. 12. - 19:01:52 10/10 Előzmény grosz_i

Felszínes voltam. Mea culpa. Ez a film került volna adásba 2023. IX. 22-én a »Hab a tortán (2023)« címmel. A másik film címe Süße Leidenschaft (2015), ami tükörfordításban Édes szenvedély címmel adtak, anno.
10/10
grosz_i 2023 szept. 10. - 15:13:59 10/10
Az eddig még nem szinkronizált Lindström filmek:

21. Lindström - Sommer der Entscheidung (2008)
26. Lindström - Hannas Fest (2008)
29. Lindström - Mia und ihre Schwestern (2009)
31. Lindström - Das Herz meines Vaters (2009)
39. Lindström - Die Hochzeit meines Mannes (2011)
41. Lindström Frederiks Schuld (2011)
53. Sommerlund für immer (2014)
54. Sterne über Öland (2014)
55. In deinem Leben (2015)
57. Die Kinder meiner Schwester (2015)
62 .Familienbande (2016)
63. Alle lieben Elin (2016)
64. Liebe lebt weiter2016
65. Willkommen im Leben (2016)
66. Zurück ins Morgen (2016)
67. Tanz mit mir (2017)
68. Liebesreigen in Samlund (2017)
69. Kochbuch der Liebe (2017)
97. Der Autor und ich (2022)
98. Hanna und das gute Leben (2023)
100. Einfach nur Liebe* (2023)
10/10
grosz_i 2023 szept. 09. - 08:26:42 10/10

Lindström - Hab a tortán - Die Süße des Lebens (2022)

Juna cukrásznő Stockholmban él a kislányával, Idával. Amikor a főnöke ismét legorombítja, minden további nélkül felmond. Aztán segélyhívást kap régi otthonából. Nils nagybátyja eltörte a karját, és sürgős segítségre van szüksége a pékségében.

Ráadásul a szomszéddal, Annával is gondjai támadnak, aki nemrég költözött vissza a városba. Ez aztán újra összehozza Junát Anna fiával, Emillel. De a fiú már jegyben jár Livvel. Így aztán Juna kapcsolata a fiatalkori szerelmével csupán baráti eszmecserékre korlátozódik.

Ám a féltékeny Liv legnagyobb bosszúságára Emil még Junát is megbízza, hogy tervezzen nekik esküvői tortát a közelgő esküvőjükre. Hirtelen megjelenik a színen Viggo, Ida apja és Juna volt élettársa. Bejelenti, hogy világméretű fotós tevékenysége után most újra Svédországban szeretne letelepedni; a lányával lenni, és esetleg újra összejönni Junával. Juna kételkedik a barátja szándékait illetően, mert már megszokta a férfi üres ígéreteit. Viggo kapcsolatainak köszönhetően legalább Ida így még részt vehet a régóta tervezett lovas vakációs túrákon.

Nils pékségében egyre több a gond, mert változtatott a tulajdonos, az üzletpolitikáján, és most hirtelen négyszeres bérleti díjat kér. Liv az esküvői torta megrendelését is lemondja, Juna nagy csalódására. És Anna és Nils közötti szomszédháború is tovább bonyolódik…. eszkalálódik. Juna jövőbeli élete egyszerre romokban hever….

lehotzkyi 2023 szept. 06. - 07:40:07
Nos, itt sem stimmel a képi és történeti megjelenítés! A Story4 mostoha gyerek, avagy hánya-veti munka!
10/10
grosz_i 2023 júl. 31. - 18:49:23 10/10
KeyAccountManagerkovács 2023 júl. 30. - 13:36:26
Édesanyám állandóan ilyeneket néz és ezért, amikor kimegyek a nagyszobába enni, nekem is részem lehet ezekben a filmtörténeti mérföldkövekben.
Ez a mozi konkrétan arról szól, hogy van egy nő, aki fogja magát és otthagyja a gazdag férjét meg az éttermét (ebből semmit se mutatnak meg), hogy kisegítő pincérnő legyen az Isten háta mögött. Ahol már az első nap ráakaszkodik egy pasas, aki történetesen a jelenlegi munkaadó-nőjének a palija. De hát kit érdekel? Négy találkozás után már össze is fekszenek, a négyből az elsőben az étteremben beszélnek kb. 12 mondatot, aztán a hapsi ráerőlteti magát a nőre, hogy "deee, MOST rögtön meg kell néznem a kiment biztosítékodat", ráadásul munkaidőben, a harmadiknál pedig a semmiből bukkan fel a nőnél, aki egyébként lakókocsistól ott lakik az ő földjén, mert felajánlotta neki és a nő azonnal elfogadta. Gyorsan csinál is neki egy süteményt, kb. 14 másodperc alatt és vendégül látja.
Ehhez hozzá kell tenni, hogy a nő történetesen mesterszakács, csak úgy mellékesen, pincérnőként pedig kimerül a munkája abban, hogy flörtöl a pasassal, telefonál vagy lelép, amikor pedig ott van, akkor beleugat a szakács dolgába, aki amúgy persze díjnyertes szakács, de pont most kezd bizonytalan és hányaveti lenni.
Mellékszálként a nő lánya nyári munkát vállal egy természetesen dúsgazdag öregasszony hatalmas birtokán, ahol lovakat tartanak. A pasas, aki az anyjára hajt, persze itt dolgozik, de az ő munkája is kimerül annyiban, hogy a nő után fut és helyette mindent az egyetlen, ténylegesen valóságosnak ható figura, az öreg gondnok csinál. A dúsgazdag öregasszony persze mogorva és taszító, a kiscsaj pedig istenáldotta tehetség, ha lovakról van szó, pedig még sosem találkozott velük.

És micsoda hatalmas fordulat, hogy a gazdag nőről kiderül, hogy a kislány nagymamája, mert az ő fia a kislány apja, aki ugye nem a nő férje. Innentől nem néztem tovább, de nyilvánvaló, hogy a két munkakerülő seggfej összejön, a nő megkapja az egész éttermet vagy a szakácsi munkát, a kislány pedig vagy az egész birtokot vagy csak a legjobb lovat, de ugye a nagyi nyilván befogadja őket magához és akkor még irtó gazdagok is lesznek.


A teljes kedvéért még két párbeszéd-részlet:
- Csak megzavarta az új környezet.
- Csodálatos!
Illetve:
- Készülj fel, hogy reggelig is eltarthat!
- Szuper!
Érdekesség, hogy ebben a műben valamiért nem hallható Barbinek Péter hangja.
De nyilván nem én vagyok a célközönség, meg hát milyen dolog, hogy egy ilyen alkotásban értelmet, netán ló-gikát keressünk?
10/10
grosz_i 2023 júl. 02. - 08:14:35 10/10
10/10
grosz_i 2023 jún. 27. - 11:35:22 10/10
Összes hozzászólás