Keresztanyu / Az áruló

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar vígjátéksorozat, II / 57. rész, 0 perc

Értékelés:

228 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Tivadart hatalmas meglepetés éri a munkahelyén. Zsigát egy szokatlan veszélyre figyelmeztetik. Timike gyanakodni kezd a férje furcsa viselkedése miatt. A faházban lakókhoz vendég érkezik. Bonifác atya pedig az egyik hívő miatt kezd aggódni.

A műsor ismertetése: A Drága örökösök hatalmas sikere után január 3-ától érkezik Hámori Barbara showrunner új sorozata, a Keresztanyu, amely egy ukrán-magyar határon található községben, Makkosszálláson játszódó magyar filmsorozat. Róza mama, a “Keresztanyu” a csempész maffia vezetője, aki a történet elején, a 69. születésnapján elhatározza, hogy egy éven belül visszavonul, és annak adja a csempész maffia irányítását, aki képes arra, hogy megválasszák a község, vagyis Makkosszállás polgármesterének. A választás egy év múlva lesz esedékes, ezért a közeli családtagok és a község lakói is azon kezdenek ügyködni – több-kevesebb sikerrel -, hogy Róza mama kegyeibe férkőzzenek és minél nagyobb eséllyel szerezzék meg a polgármesteri címet. Mindent bevetnek. Nem ismernek határt! Se zárjegyet.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Rojita dec. 01. 19:31:12 8/10
Ha januárban kerülnek képernyőre, akkor a forgatást a közeljövőben be kell fejezniük és addig az ogy-i választás nem téma. Ha a 3. évaddal le is zárják a filmet (sztem igen), akkor a filmnek vége. (Vörös-márvány hol van? Kié lesz? Mi történt Pálinkás Gyurival? Mi van Sukorov szétágazó családjával? Sótonyi kinek az oldalán játszik?) Huh, most látom, elég sok gubanc van. Sőt, utoljára megtudtuk, h a rosszarcú Mikola is a családba került.......Lehet, h áthúzzák a filmet egy 4. évadba is?
Bár, a DÖ-t is olyan hirtelen lezárták, h néhány szálat máig se értek.

Ha lesz 4. évad tavasszal, akkor lesz benne politika. De természetesen, nem válthatnak műfajt, nem mehetnek át aktuálpolitikába, a vígjátéknak maradnia kell. (Úgy képzelem el, ahogy eddig is volt néhány aktuális beszólás a járványról, - "maszkkal is kellene üzletelni?" - kérdezte az elején Róza mama, vagy az ex-autocross-versenyző, amikor megtalálta a táskányi jent vmi olyat mondott, "Mi van? Ezek vakcinával üzletelnek?"
Mivel határ-menti település a helyszín, adott, h a mo-i szavazási rendszerre is reagáljanak. Nyilván nem olyan direktben, h egy pert kapjanak a nyakukba, de a vígjáték nyelvén.
Máig már 1 millió határon túli magyar kapott magyar állampolgárságot, (bár, 5 millió + főt vártak), ez a szám folyamatosan emelkedhet. Akinek van magyar állampolgársága, az szavazhat a magyar választásokon. Ha van mo-i bejelentett lakcíme egy külhoni magyarnak, akkor ugyanúgy szavazhat egyéni jelöltre és pártlistára is, mint egy hazai. Ha nincs mo-i lakcíme, akkor csak párt-listára szavazhat, de azt elküldheti levélben is. (Esetleg elküldi levélben és ide is utazik személyesen szavazni? Hess!) Természetesen, a levélszavazatok aláírását nem lehet ellenőrizni. Mivel 10 éve milliárdokat ajándékoz a m. állam határon-túlra "nemzetgazdasági", ill. pártgazdasági megfontolásból, minden határon túli magyar állampolgár kutya kötelességének tartja, h viszonzásként leszavazzon a mai kormányra. Ez érthető.
Pár hete olvastam, h már több mint félmillió határon túli m. állampolgár regisztrált a választásra, áprilisig meglesz az 1 millió külhoni magyar szavazata.
De ez van, ezzel nincs mit kezdeni. Sőt, az gyűlölt-félt-reményt-adó, emlegetett úriember is nagy barátja a határon túliaknak, nem szándékozik változtatni ezen a szavazási rendszeren. Marad a film, a vígjáték fegyvere. A Havasokon pásztorkodó Áron, bár életében nem járt Mo-on, nem tudja milyen körülmények között élünk, de ő, vagy a családja el fogja küldeni a szavazatát levélben, mert a faluja új templomot - iskolát kapott a m. államtól.
Az a legkevesebb, h a film a maga módján reagáljon a helyzetre, - Tatarenkóék is szerezzék meg a m. állampolgárságot gyorsítva és szavazzanak áprilisban. (Bár, említettétek, h Ukrajnában hol lehet, hol nem lehet kettős állampolgár az ember.)
Persze, ha csak lesz 4. évad.
2/10
offtopic
Ordító egér dec. 01. 11:20:28 2/10 Előzmény napraforgó
A DÖ-ben sem pártszínekben indultak a pm-jelöltek.
2/10
offtopic
Ordító egér dec. 01. 11:18:38 2/10 Előzmény Rojita
1. 2010-ben a határon túliak nem szavazhattak.
2. Ogy.-i választáson nem magyar állampolgár NEM szavazhat. Az önk.-i más dolog, de ott is csak az eus-ok, akiknek bejelentett mo.-i lakcímük van. A britek, svájciak, norvégok, ukránok, oroszok, szerbek stb. NEM.
5/10
napraforgó nov. 30. 07:29:48 5/10 Előzmény Rojita
Szerencsére eddig Makkosszálláson nem jelent meg a pártpolitika, nem tudjuk, hogy Józsi, vagy Timike milyen párt szineiben indul, na és Damil melyik párt támogatását élvezi, stb.
Sőt, még azt sem tudjuk, hogy Szemereki kormánypárti, ellenzéki, netán független polgi.
Sajnos a 2022-es választások rá fogják nyomni a bélyeget a képzeletbeli kis falu választási harcaira is. Nem szerencsés, hogy a két dolog össze fog esni.
8/10
Rojita nov. 29. 23:25:17 8/10 Előzmény Mark1993
Az évszakok változása szerint ősz, de az a filmen nem biztos.
Mark1993 nov. 29. 20:24:55 Előzmény Rojita
Most milyen évszak jön Makkoson ? Ősz ?
8/10
Rojita nov. 29. 19:07:10 8/10 Előzmény Mark1993
Jó lenne, ha a fk érintené ezt a 2 nagyon érzékeny, határon túli magyarokat érintő - témát is. Különösen, h közelít a tavaszi választás és a határon túliak 1 milliós szavazata, 10 éve mindig, elbillenti a szavazatokat. Nehéz helyzet, mert a film vígjáték, ez a 2 téma pedig véresen komoly. De bízom benne, h a produkció összeszedett pár fiatal, tehetséges írót. (Lsd. milyen jól összekapták magukat a 2. évad végére. Sztem, aki megírta Tivadar őrsparancsnok fogdai beszédét, az még sok mindenre képes.)

Azt olvastam, h a "nyugdíjkilopási "-téma megmásíthatatlan. SZU és Mo közötti államközi szerződést ma is be kell tartani. Ezek az ukrán emberek itt, vagy otthon, de magyar cégeknél dolgoztak éveket, ezért jár nekik azokra az évekre nyugdíj. (Biztos, h Mo-on is él egy csomó ember, aki meg egy gazdag, nyugati országban dolgozott éveket és ma onnan kap nyugdíjat. Ugyanaz.)

A szavazatvásárlás, az a disznóság. Akár itthon egy zsák krumpliért, akár közmunka-szerződés felbontásának zsarolásával - piszokság. De uilyen szörnyű a nem itt dolgozó, az itthoni életet nem ismerő, határon túliak leszavaztatása is, - akár hazafias jelszavakkal való felhergelésükkel, akár kifizetve őket az otthoni templomuk - iskolájuk tatarozásával.

A külföldi lakosok tömeges, kamu bejelentését egy magyar weekendházba, a választás 2 hónapjára, vagy a magyar lakcímek szervezett átküldése más településre, az a törvényesített törvénytelenség.
El tudom képzelni, h a Tatarenkó-család előadja, h ők is szeretnének Mo-on szavazni, bár ukrán állampolgárok, de bejelentkeznek egy hónapra Makkosra. Akkor megjelenik egy messziről jött ember fekete autóval és ráveszi Oleget, h még hozzon 60 ukránt az utcájukból és mindenkit bejelentenek egy házba. A bejelentkezésért mindenki kap x összeget. Oleg a szervezésért 2 x annyit.
Meg merné ezt rendezni a Fősó Hölgy?
5/10
napraforgó nov. 29. 17:47:34 5/10
2021.09.14. · Külföld Az ukrán kormányfő szerint szükség van a kettős állampolgárság engedélyezésére

Olvasd tovább itt: https://hellomagyar.hu/2021/09/14/az-ukran-kormanyfo-szerint-szukseg-van-a-kettos-allampolgarsag-engedelyezesere/ | Helló Magyar
5/10
napraforgó nov. 29. 17:21:29 5/10
Reméljük, hogy a sófuttató asszony utánanézett a kettős állampolgárságnak Ukrajna és Magyarország között.
https://www.ludovika.hu/blogok/ot-perc-europa-blog/2021/04/21/kettos-allampolgarsag-az-elet-hol-ad-hol-elvesz/

"Ukrajna 2021. március elején elnöki rendelet által tiltotta meg a kettős állampolgárok bármilyen hivatalviselését az országban. Zelenszkij elnök rendelete alapján az SZBU két hónapon keresztül méri majd fel az országban élő kettős állampolgárok számát és átvizsgálja a kettős állampolgárságra vonatkozó szabályozást, majd fél éven belül törvényjavaslatot terjeszt be, amely megtiltja a kettős állampolgároknak, hogy állami hivatalt, önkormányzati tisztséget, stratégiai fontosságú állami vállalatokban vezető pozíciót töltsenek be, valamint államtitkokat sem ismerhetnek meg. A rendelkezés rendkívüli mértékben érinti a kárpátaljai magyarokat is, hiszen nagy részük rendelkezik magyar állampolgársággal is.

Ukrajna 1996-os Alkotmánya egyébként egy állampolgárságot ismer el, ugyanakkor kimondja azt is, hogy az ukrán állampolgárt nem lehet megfosztani állampolgárságától és attól a jogától, hogy megváltoztassa állampolgárságát."

Nem tudjuk, hogy Krisztina a házasságával felvette-e az ukrán állampolgárságot, avagy az automatikusan megilleti-e. Mindenesetre Ukrajna csak arról rendelkezhet, hogy más, mondjuk magyar állampolgár az ő országukban nem vállalhat köztisztséget, arról nem rendelkezhet, hogy a kettős állampolgár Magyarországon vállalhat-e köztisztviselőséget.


Mark1993 nov. 29. 17:19:34 Előzmény Rojita
Igen, én voltam az a jogi tanácsadó és véleményező.

De még mindig tisztességesebb Márki-Zay, mintsem a nyugdíjkilopási szégyenletesség és a szavazatvásárlás, amit a másik tábor csinál.

Politika vége.
8/10
Rojita nov. 29. 14:44:58 8/10 Előzmény Mark1993
Sztem, nem jó a hasonlatod. Kriszta, pillanatnyilag is Ukrajnában él. Bár, magyar állampolgár volt, de itt vki joghoz értő topiktárs, (talán Te) levezette, h ha ukránhoz ment férjhez, a magyar állampolgárságát automatikusan elvesztette és ma már csak ukrán állampolgár.

A felhozott úriember kettős állampolgár lehet. A kanadait szükségből felvette, ha jól olvasom, öt évig dolgozott külföldön, de nem mondott le a magyar állampolgárságáról se. Továbbá évek óta és pillanatnyilag is itthon él, sőt 3 éve megválasztott köztisztviselő.

Ilyen alapon gyanús az a 800 ezer külföldön dolgozó magyar is, akik előbb-utóbb anyagi érdekből fel fogják venni a munkahelyük állampolgárságát is - és egyszer, talán hazatelepednek és szintén vállalnának vmilyen politikai szerepet?

Egyébként olvastam, h a jelenlegi parlamenti képviselők közt is van számos kettős állampolgár. (Évekkel ezelőtt talán a Jobbik állt elő ezzel a " gyanús magyar képviselők" - gondolattal, de emlékeim szerint az országgyűlés nem tartotta veszélyesnek a gondolatot.

Sztem, veszélyesebbek azok az emberek, akik külföldön élnek, talán életükben nem jártak Mo-on, rólunk csak annyit tudnak, amit néha hozzájuk ellátogató aranyszájú és dús ajándékokat osztogató magyar politikus mesél. Ezek a jó-szándékú, de tudatlan, a XIX. sz-i Jókai álomvilágában élő határon túli magyarok a veszélyesek.
Mark1993 nov. 29. 14:02:30
Nem akarok politizálni, de ezt meg kell, hogy osszam.

Ki voltunk akadva, hogy Tatarenkó Kriszta ukrán állampolgárként hogy akar magyar polgi lenni, a valóságban is elkövetik ezt a bravúrt:

https://www.blikk.hu/aktualis/politika/marky-zay-peter-kanada-allampolgarsag-ellenzek/5p6xmhd
8/10
Rojita nov. 28. 23:01:52 8/10
Még most is forgatnak.
Azt hittem, h a hideg miatt már leálltak - és már rég minden utómunkán van.
A lényeg, január elején lesznek képernyőn.
2/10
offtopic
Ordító egér nov. 23. 19:05:17 2/10 Előzmény Mark1993
A YT-n van egy Mosfilm és egy Epic Media English nevű csatorna feliratozott filmekkel. Megnéztem a Fehér Tigrist, a Rzsevet, a Breszti erődöt, A cár gyilkosát (ez mondjuk nem háborús), ha megunom a műfajt, megpróbálkozom a krimikkel vagy a nem-vígjátékokkal.
Mark1993 nov. 23. 18:56:30 Előzmény Ordító egér
Milyen poszt szovjet háborús filmeket ? 9 Rota pl ?
2/10
offtopic
Ordító egér nov. 19. 11:47:51 2/10 Előzmény luci87
Elárulok egy titkot: Nekem is. Marad az eddigi sorozatok (Mellékhatás!) visszanézése, valamint esetemben a (poszt)szovjet háborús filmek.
offtopic
luci87 nov. 19. 10:33:12 Előzmény Ordító egér
Oke.Igen,sajnos. Azért nekem hianyzik a sorozat. Tehettek volna be a helyere valami ujat,sok uj sorozatrol hallani,de hogy mikor indul pontosan nem tudom..
2/10
offtopic
Ordító egér nov. 19. 10:19:31 2/10 Előzmény luci87
Így értettem. Legfeljebb csinnadratta, némi munka vagy még az sem, max. egy gödör marad hátra.
offtopic
luci87 nov. 19. 09:48:12 Előzmény Ordító egér
Vagy letettek, de soha nem epult meg..pl. uszodak..:)
Mark1993 nov. 16. 13:52:36
Sukorov magánkatonáinak normális, valóságos katonaruhájuk és felszerelésük van, viszont az Ukrán határőrök miért teljesen idétlen, egyértelműen színházi kellékjük van ?
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu