Az aktuális rész ismertetője: Az étel elkészítésének eme ősi módja mára művészetté nemesedett. A barbecue-ban nagy mennyiségű húst vagy akár egész állatokat is sütnek és füstölnek alacsony hőmérsékleten, több órán át. A múltban az emberek gödröket ástak erre a célra. De a technológia kényelmesebbé tette a folyamatot; a modern grillező egy hordozható kemence, melyet fa vagy faszén fűt. És mi lenne a hússal a megfelelő helyi szósz vagy a pác nélkül? A barbecue évszázadok óta az amerikai életforma szerves része. A grillezés társadalmi esemény, ahol nagyon különböző háttérrel rendelkező emberek találkozhatnak és együtt töltenek egy kis időt, bőséges falatozás közben. A szenvedély Európát is elérte. A lassan sült húsok köré alakult fesztiválkultúra és versenyzés sok országban megjelent. (Eredeti hang digitálisan.)
Hozzászólások