Benyovszky Móric és a malgasok földje / Hazatérés

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 6. rész, 29 perc

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Hogy a mai észak-keleti malgasiak ismerik Benyovszky nevét, az nem volt kétséges. A nemzetiségét illetően azonban igen nagy a bizonytalanság. Mondták lengyelnek, orosznak, főképp franciának, de hogy magyar volt, ezt arrafelé nem tudták. A híres utazóról ránk maradt sok érdekesség közül talán az egyik legértékesebb Benyovszky eredeti, 1744-ben keltezett anyaga, mely a madagaszkári, általa alapított település, Luoisbourg tevékenységéhez kapcsolódó rendeletét tartalmazza.

A műsor ismertetése: A híres magyar világvándor útvonalát követve jutunk el az egykoron Egészség Mezejének nevezett helyre, ahol hajdanán Benyovszky Móric kórháza is állott. A Keleti-fokhoz indulva pedig elkezdjük felkutatni a gróf második madagaszkári utazásának helyszíneit.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 jan. 23. - 18:31:36
Bocs, most nézem, hogy a Dunán adják. De lényegében véve mindegy, akkor sem kellene ilyen idõpontra számûzni a sorozatot.
feketevipera 2011 jan. 23. - 18:23:24
Ez igen érdekes sorozat, meglepõ dolgokat tár fel elõttünk, bár a forgatás óta eltelt idõben talán változott valamit a helyzet Madagaszkáron is. Csak nagy kár, hogy a "királyin" az ismeretterjesztést valami embertelen idõben kísérelik meg (hajnali háromkor...). Miért nem lehet az ilyen mûsorokat délután vagy kora este adni? Félnek, hogy ne adj' Isten valaki még tanul is valamit?