Phineas és Ferb

Bakancslistához adom
Phineas and Ferb / Christmas Vacation
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai animációs sorozat, 48. rész, 25 perc

Értékelés:

308 szavazatból
Szerinted?

A műsor ismertetése: Itt a nyári szünet, az iskola bezár, így Phineas és Ferb, a két testvér elhatározza, hogy napjaikat különböző kalandokkal színesítik meg: meglovagolják a halálos hullámvasutat vagy szörföznek a szökőárban. Merész kalandjaik mindig azzal érnek véget, hogy alaposan felhúzzák nővérüket, Candace-t, aki bár mindent megtesz annak érdekében, hogy felhívja anyukájuk figyelmét arra, hogy mi is folyik itt valójában, ez valahogy soha nem sikerül neki. Mindeközben kiderül, hogy család egyszerű háziállatnak hitt kedvence kettős életet él, és igazából ő a "P ügynök", aki szembeszáll a gonoszsággal, hogy megmentse a világot. A srácok elhatározzák, hogy teszik a dolgukat, és mindennek a végére járnak iskolakezdésig.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2015 aug. 09. - 08:34:42
Valaki! Lécci! A 2. évadból a "Kicsi Suzy" részt! (a "Középkorú Robot voltam"-mal volt párban)
Lécci, lécci, lécci!
Máté Szegedi 2015 jan. 04. - 17:30:00
nekem az eddigi kedvenc mesefilmeme.imádom:)
adamnagysweetmovie 2014 jan. 18. - 17:57:07
Mi annak a teteje, hogy a szombat epizódokat több rajzfilmnél is vasárnap ismétlik ugyanabban az idõben?
A gyerekeknek még jobb a memóriájuk, mint sok amnéziáért fizetett felnõttnek...
10/10
Anonymusz88 2013 aug. 15. - 16:47:38 10/10 Előzmény _mason_
Sõt, a mai mesék közül nekem ez számít a legjobbnak, pedig nem sok jó újat adnak manapság a "gyerektévéken".
Ami a legjobb, hogy a közeljövõben már az M2 is beteszi, ami pont jó, mivel nekem már amúgy sincs Disney Channelem.
boom47 2013 júl. 02. - 23:34:37
A most látott rész, amiben P&F a kertjükben felépítik a Niagarát,
míg Doofenschmirtz karbon-lábnyomot épít (egy nagy lábfejet karbonpapírból, mert hülye),
a címe meg valami-szuzi, eredetiben "Suddenly Suzy",
imdb-számozás szerint a s2-26 rész


Na EZ kéne nekem magyarul.

Valaki tud segíteni?
9/10
_mason_ 2013 márc. 26. - 17:33:42 9/10
4-5 részt láttam belõle,és nekem tetszett.nem olyan rossz,mint azt páran állítják.
szofi381 2013 jan. 27. - 15:34:49
Szerintem aranyos rajzfilm. De az emberek kicsit érdekesen vannak megrajzolva.😄
boom46 2012 nov. 29. - 20:54:08
Hogy nem dob ki a net erre a nótasorra semmit???:

"lefogadom hogy kiskutyát eszik és fekve is nyom"
tom00 2012 okt. 27. - 19:15:31
Szerintem jó film.
Bár az "Original mivie"-ok jobbak.
offtopic
agarik 2012 szept. 21. - 23:15:40
titeket kéne betiltani, mert se humorérzék, se fantázia...
1/10
szmarci8 2012 szept. 21. - 22:20:32 1/10 Előzmény robicsek2
Sajnos ilyenek az emberek. De egyetértek veled ezt szerintem be kéne tiltani azért mert annyi hülyeség van benne.
Ráadásul semmi poén sincs benne. Nagy nulla az egész. Fos és szar ez a cím kéne neki.
agarik 2012 szept. 02. - 23:55:36
Fene. Hülye korhatár. Plusz az összes robotot a végén nem tudtam lefotózni, valamint az áramkörtáblán a pluszpontot nem lehet megszerezni (nem enged átvezetni rajta elemet).
agarik 2012 szept. 01. - 19:30:20
végsõ küldetés kód: 8636
agarik 2012 aug. 31. - 13:06:52
Az 1. pálya helyes kódja: 1637


A végsõ küldetés is megnyílt már, de annak még nem tudom a kódját. Valaki?
patai03 2012 aug. 27. - 18:58:58
Sziasztok!
Hétfõn kezdõdik a suli,de a Phineas és Ferb nem marad ki egyik nap se.Nagyon jók az új részek.
agarik 2012 aug. 26. - 13:04:47
4. pálya: 4751
agarik 2012 aug. 26. - 10:39:37
A K-ügynök játék kódjai (mindegyik 100 pontot ad pluszban):

1. pálya: nem biztos, de ha jól emlékszem 1638 (vagy ilyesmi)
2. pálya: 2553
3. pálya: 3563
patai03 2012 aug. 24. - 19:04:07
ennyit tudok
Phineas és Ferb
Ez a lap egy ellenõrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése
[bevezetõ szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás: navigáció, keresés
Phineas és Ferb (Phineas and Ferb)
Alkotó(k) Dan Povenmire
Jeff "Swampy" Marsh
Fõszereplõ(k) Vincent Martella
Thomas Sangster
Ashley Tisdale
Alyson Stoner
Dee Bradley Baker
Dan Povenmire
Mitchel Musso
Caroline Rhea
Richard O'Brien
Jeff "Swampy" Marsh
Olivia Olson
Tyler Alexander Mann
Ország Egyesült Államok
Epizódok 109 (epizódlista)
Gyártás
Játékidõ 22 perc epizódonként
Sugárzás
Eredeti csatorna USA Disney Channel
USA Disney XD
magyar Disney Channel
kanada Family
Eredeti sugárzás 2007. augusztus 17. –

A Phineas és Ferb egy Emmy-díjas, Disney Channel által készített rajzfilmsorozat. 2008. február 1-jén mutatták be elõször világszerte. Magyarországon a Jetixen (2009. szeptember 19-tõl Disney Channel) vetítik 2008 nyara óta. A címszerereplõk egy külvárosi[1] mostohatestvérpár,[2] akik a nyár minden napján kitalálnak valami lehetetlennek tûnõt, amit aztán megvalósítanak, mindezt a szüleik tudta nélkül. Ez idegesítõ a nõvérük, Candace számára, ezért mindig le akarja õket buktatni szüleik elõtt. Visszatérõ poén a sorozat mellékszála, amelyben a család kedvence Kerry ("K ügynök"), egy kacsacsõrû emlõs titkosügynököt játszik, aki meg akarja állítani a gonosz tudós, Dr. Doofenshmirtz-et. A két szál a történet végén egybefolyik, aminek következtében Candace nem tudja lebuktatni a fiúkat.
Tartalomjegyzék

1 Történet
2 Fõszereplõk
3 Mellékszereplõk
4 Források
5 Külsõ hivatkozások

Történet [szerkesztés]

A történet cselekménye egyszerre három szálon fut:

A fõ szál: Phineas és Ferb megépítik egy találmányukat, amihez mindenki túl fiatalnak találja õket, mégis általában engedélyt kapnak rá. Nõvérük, Candace mindig megpróbálja megakadályozni õket, és bebizonyítani az anyjuknak, hogy öccsei mindennap építenek/készítenek valamit. Az anyjuk ezt nem hiszi el és az események mindig úgy alakulnak, hogy azt hiszi, Candace csak fantáziál.De egy részben sikerül õket lebuktatni,de a végén kiderül,hogy ez csak Kerry álma volt.

A második szál: Dr. Doofenshmirtz, egy õrült tudós feltalál valamit, ami az egész "világra" veszélyes lehet. Phineas-ék kacsacsõrû emlõse Kerry (angolul Perry), aki valójában egy titkos ügynök, minden részben megakadályozza Dr. Doofenshmirtz gonosz tervét. A család nem tud Kerry munkájáról.

A harmadik szál: Candace-nek tetszik egy fiú, Jeremy és úgy tûnik a fiú sem közömbös iránta. Mindig ott van, ahol Candace. Jeremy néha furcsállja Candace viselkedését (aki általában azon igyekszik, hogy lebuktassa öccseit), de nem igazán zavarja. Candace szeretne összejönni Jeremy-vel.

Ez a három szál általában összefonódik, az elsõ kettõ pedig minden részben összefügg. Phineas-nak és Ferbnek Dr. Doofenshmirtz "segít" abban, hogy ne bukjanak le anyjuk elõtt, bár errõl a szereplõk nem tudnak. A találmányaik is összefüggnek. Kerry végig megõrzi a titkát, bár a gyerekeknek feltûnik, hogy eltûnik, de a végén mindig elõkerül, így nem gondolkoznak azon, hogy hol volt napközben.
Fõszereplõk [szerkesztés]

Bõvebben: A Phineas és Ferb szereplõinek listája

Phineas Flynn (szinkronhangja: Vincent Martella) (magyar hangja: Penke Bence): Egy okos és kreatív 9 éves kisfiú, aki szeretne minden nyári napot hasznosan eltölteni, és mindennap valami klassz dolgot csinálni. Õ kitalálja és megtervezi az aznapi "feladatukat", Ferb pedig megépíti. Nagyon sokat beszél, ami ellensúlyozza Ferb szótlanságát, mondhatni, hogy mostohatestvére helyett is beszél. Ezért hajlamos arra, hogy nem hagy másokat szóhoz jutni, vagy nem figyel arra, amit neki mondanak. Jó hangja van és sok hangszeren tud játszani. Minden családtagjával jóban van, Candace-nek szeret segíteni, vagy a kedvére tenni, bár a lány nem mindig értékeli. Az édesapjáról nem tudunk meg semmit. Minden rész elején megkérdezi, hogy "Hé, hol van Kerry?", azt persze nem gondolja, hogy titokban titkosügynök. Ha a felnõttek megkérdezik tõle, hogy nem túl fiatal ahhoz, amit éppen épít/tervez mindig ezt válaszolja: "De, igen, az(ok) vagyok/vagyunk." Az egyik barátja, Isabella szerelmes belé, de Phineas ezt nem veszi észre; a lány gyakran segít neki.

Kinézete: piros hajú, háromszög alakú feje van, piros-fehér csíkos pólót és kék nadrágot visel, általában oldalról mutatják

Ferb Fletcher (szinkronhangja: Thomas Sangster) (magyar hangja: Timon Barnabás): Phineas mostohatestvére (valószínûleg egyidõsek), nagyon intelligens, de szûkszavú fiú. Szûkszavúságát Phineas bõbeszédûsége ellensúlyozza. Olyan is elõfordul, hogy beszélne, de Phineas félbeszakítja, vagy nem figyel rá. Egy részben csak 1-2 mondata van (a rész végén). Az apjával Nagy-Britanniából költöztek Amerikába (brit akcentussal beszélnek). Phineas úgy jellemzi az elsõ részben, hogy "Ferb inkább a tettek embere". Bármit meg tud építeni, bármit meg tud javítani, el tudja változtatni a hangját és sok hangszeren tud játszani, akárcsak Phineas. Akármilyen lehetetlen ötlete támad Phineas-nak, Ferb megépíti. Az egyik részben kiderül, hogy tetszik neki Vanessa Doofenshmirtz, az õrült tudós lánya. Az édesanyjáról nem tudunk meg semmit.

Kinézete: zöld hajú, feje hosszúkás, egyik szeme nagyobb, mint a másik, fehér inget és hosszú lila nadrágot visel, amelyben lábai aránytalanul rövidnek látszanak (pedig igazából hosszúak)

Candace Flynn (szinkronhangja: Ashley Tisdale) (magyar hangja: Pap Kati, Pupos Tímea): Phineas nõvére és Ferb mostohanõvére, 15 éves. Két célja van: lebuktatni Phineas-t és Ferb-öt az anyjuk elõtt, valamint "meghódítani" Jeremy-t. Ha Jeremy a közelben van, mindig zavarba jön, de próbálja leplezni (általában sikertelenül). Szereti a két öccsét, de néha az idegeire mennek. Egész nap mondogatja az anyjának, hogy mit csinálnak a testvérei, de õ nem hisz neki. Próbálkozásai, hogy lebuktassa õket, mindig kudarcba fulladnak. Jól tud énekelni (ha kijön az allergiája, akkor férfi hangja lesz) és tud játszani a B betûvel kezdõdõ hangszereken. Sokszor telefonál a barátnõivel (leggyakrabban Stacy Hirano-val). Fél Jeremy kishúgától, Suzy-tól, mert a kislány keresztbe tesz minden lánynak, aki szemet vet Jeremyre.

Kinézet: hosszú vörös haja van, piros felsõt és fehér szoknyát visel

Kacsacsõrû Kerry (angolul: Perry the Platypus) (szinkronhangja: Dee Bradley Baker): egy azúrkék színû kacsacsõrû emlõs, a Flynn-Fletcher család háziállata. Valójában egy titkosügynök, aki azt a feladatot kapta, hogy "buta háziállatnak álcázza magát", és amint lehetõséget lát, menjen a fõhadiszállásra és várja az utasításokat (ilyenkor barna kalapot hord és két lábon jár). Nagyon intelligens, de beszélni nem tud (csak morogni). A leggyakrabban Dr. Doofenshmirtz-et az õrült tudóst kell megakadályoznia õrült tervében. Nehezen bár, de mindig sikerül neki (a bevetés elején mindig fogságba esik). A végén mindig õ gyõz, és ezzel segít Phineas-éknak is eltüntetni az aznapi találmányukat (nem szándékosan, hanem véletlenül). A család nem tud Kerry munkájáról. Phineas és Ferb egyszer véletlenül bejutnak a fõhadiszállásra, de Phineas azt hiszi, hogy Ferb építette (Ferb pedig hiába mondja, hogy nem õ volt, Phineas meg se hallja); így Kerryék nem buknak le.

Dr. Heinz Doofenshmirtz (szinkronhangja: Dan Povenmire) (magyar hangja: Háda János): Egy 45 éves boldogtalan õrült tudós, aki gonosz céllal vállalkozást alapított: Doofenshmirtz Gonosz RT. Alapvetõen egy komikus figura. Európából származik egy Gimmelstump nevû városból (nevébõl ítélve Németországból, esetleg Belgiumból vagy Ausztriából). Az ördögi terveirõl Kacsacsõrû Kerry fõnöke mindig tudomást szerez és Kerryt küldi el, hogy elbánjon Dr. Doofenshmirtz-cel. Õ mindig számít rá és csapdát állít Kerry-nek (késõbb már azt is nehezményezi, hogy Kerry csak úgy betör hozzá, ahelyett, hogy a bejárati ajtót használná). Amíg Kerry fogságban van, mindig elmagyarázza, hogy melyik gonosz tervét milyen céllal követi el, vagy éppen mik voltak az elõzményei (ez természetesen elsõsorban a nézõknek szól). A rajzfilm végén mindig azt mondja, hogy "Légy átkozott, Kacsacsõrû Kerry!" Van családja, de elvált feleségétõl Charlene-tõl és van egy közös lányuk, Vanessa, aki tudja, hogy apja egy õrült tudós, de Charlene ezt nem hiszi el neki. Dr.Heinz Doofenshmirtz testvére (Roger) a város polgármestere,akire igencsak irigy.

Kinézet: barna hajú, nagy orrú, görbe hátú idõs férfi, fekete pólót és fehér köpenyt visel
Mellékszereplõk [szerkesztés]

Isabella Garcia Shapiro (szinkronhangja: Alyson Stoner) (magyar hangja: Kántor Kitty) : Izabella 9 éves lány. Ezenkívül Mexikóból származik. Phineas és Ferb legjobb barátja, tetszik neki Phineas, de az erre utaló jeleket Phineas nem veszi észre. Minden részben megkérdezi Phineas-t, hogy mit csinálnak és felajánlja a segítségét, gyakran a barátnõit is beszervezi. Van egy kutyája, Pinky, aki színtén titkosgynök.

Kinézet: fekete hajú, rózsaszín masnit visel a hajában, fehér pólót és rózsaszín "ujjatlan és szoknya egybe" visel.

Buford van Stomm : Phineas és Ferb barátja és iskolatársa. Közép-atlantikai akcentussal beszél, valószínûleg Hollandiából vagy Németországból származik. Nagydarab fiú, mindenki fél tõle, mert kicsit erõszakos. Valójában nem bánt senkit, sõt sok dologtól fél (pl. Jeremy kishúgától, Suzytól). Van egy aranyhala: Pofon (angolul: Biff). Õ is tud érzékeny lenni, de amikor sír, azt mondja, hogy "csak a szemén keresztül izzad".

Kinézet: barna hajú, fekete pólót visel amin egy szürke halálfej van és egy barna nadrágot

Baljeet Patel : Phineas és Ferb barátja és iskolatársa. Nevébõl ítélve Indiából származik. Nagyon okos és félénk fiú. Legnagyobb félelme, hogy rossz dolgozatot ír matekból és Bufordtól is tart, nem szeret vele együtt dolgozni. Phineas és Ferb egyszer segítenek neki teleportálót építeni a Marsra.

Kinézet: fekete hajú, szürke pólót és kék kertész nadrágot visel

Stacy Hirano : Candace legjobb barátnõje, ritkán szerepel személyesen, de minden részben beszél Candace-szel telefonon. Ha valami érdekes történik Candace-szel, azt Stacy tudja meg elõször. Azon kevesek egyike, aki tud Phineas és Ferb találmányairól (pl. játszott velük minigolfot és együtt buliztak a rögtönzött tengerpartjukon). Mindig próbálja meggyõzni Candace-t, hogy élvezze a nyarat és felejtse el az öccseit. Néhány részben énekel is.

Kinézet: fekete hajú, kék masni van a hajában ,zöld pólót és kék szoknyát visel

Jenny : Candance másik barátnõje. Jenny csak néhány részben szerepel, hippi. Az egyik részben galambfutamon vett részt a békért máskor galamb formájú zselatint készített.

Jeremy Johnson : 15-16 éves fiú ,aki Candace barátja Jeremy nem tudja ,hogy a kishúga nem is olyan ártatlan ,mint ahogyan õ azt gondolja.

Kinézet: szõke hajú, barna pólót ,zöld inget és szürke nadrágot visel

Suzy Johnson : Jeremy "édes" kishúga ,aki utálja Candace-t ,mert fél ,ha sokat lenne Jeremyvel ,nem lenne vele annyit a bátyja mint azelõtt. Néhányszor a sorozatban "kislányos" dumákkal mászik ki a helyzetekböl, mint az hogy "Buborék! Hehehehe!"

Kinézet: szõke hajú, két darab kék masnival a hajában, fehér pólót ,lila hosszú ujjút és kék szoknyát visel

Linda Flynn-Fletcher : Phineas,Ferb és Candace anyukája ,akinek kezd elege lenni lánya szenvedélyébõl ,hogy õ márpedig leleplezi a fiúkat. Régebben pop énekesnõ volt (de ezt a fiúk nem tudják). Találkozott már Heinz Doofenshmirtz-el is.

Kinézet: vörös hajú, fehér inget ,citromsárga garbót és barna nadrágot visel

Lawrence Fletcher (szinkron hangja: Richard O'Brian) (magyar hangja: Megyeri László) : Ferb édesapja, Phineas és Candace mostohaapja. Ferbbel Nagy-Britanniából költöztek Amerikába (brit akcentussal beszélnek). Foglalkozása: archeológus. Kedves és megértõ apa, de nem túl határozott. Néha felfedez valamennyit Phineas és Ferb találmányaiból, de ugyanúgy jár, mint Candace. Isabella az egyik részben Mr. Flynn-ek szólítja. Az elõzõ feleségérõl nem tudunk meg semmit.

Kinézet: barna hajú, szemüveges, fehér inget és kék nadrágot visel, mostohafiához, Phineashoz hasonlóan õt is oldalról mutatják.

Betty Jo Flynn and Clyde Flynn : Linda Flynn szülei, Phineas, Candace és Ferb nagyszülei. Minden évben meghívják unokáikat és barátaikat nyaralni a tóparti házukhoz.

Betty Jo remekül görkorcsolyázik még idõs korában is, akárcsak Jeremy nagymamája, akivel mindig versengtek, hogy melyikük a jobb.

Winnie Fletcher and Reg Fletcher : Lawrence Fletcher szülei, Ferb, Phineas és Candace nagyszülei. Angliában élnek, gyakran meglátogatják unokáikat.

Vanessa Doofenshmirtz : Vanessa 15-16 éves lány ,aki nem mellesleg pánk. Dr. Heinz Doofenshmirtz lánya ,aki utálja ,hogy az apja gyerekként kezeli. Kissé hasonlít Candace-ra ,hiszen õ is le szeretné leplezni az egyik családtagját, az anyja elött.

Kinézet: barna hajú, fekete ruhát visel

Charlene Doofenshmirtz : Heinz Doofenshmirtz volt felesége és Vanessa édesanyja. Linda Flynnel ugyanabba a fõzõiskolába járnak. Jó kapcsolatot ápol a lányával, de nem hiszi el neki, hogy a volt férje egy õrült tudós.

Kinézet: fekete hajú, zöld inget és kék nadrágot visel

Karl :(angol hang: Tyler Mann) Monogramm õrnagy segédje. Kissé kétbalkezes.

Kinézet: vörös hajú, lila szemüveget hord ,fehér póló és barna nadrág van rajta

Roger Doofenshmirtz: Heinz Doofenshmirtz testvére, Vanessa nagybátyja, a város polgármestere, amiért persze Doofenshmirtz nagyon irigy. Rogerre mindenki büszke volt (kiváltképp az anyja), csak Doofenshmirtz nem. Megpróbált jobb lenni; tönkretenni bátyját, de azt vagy Kerry, vagy a puszta sors megakadályozza.

Kinézet: barna haj, szemüveg és zöld ing és nadrág.

Major Monogram (Monogram õrnagy) (szinkron hangja: Jeff "Swampy Marsh) (magyar hangja: Rudas István/Bácskai János) : Kacsacsõrû Kerry fõnöke, minden részben õ adja Kerrynek az utasításokat. Segítõje, Karl, aki a technikai dolgokkal foglalkozik és helyettesíti fõnökét, ha éppen nem ér rá. Egy késõbbi részben kiderül, hogy nem Kerry az egyetlen ügynökük, hanem több állatot is alkalmaznak titkosügynökként.

Kinézet: õsz hajú és a bajsza is õsz, zöld egyenruha van rajta, amire rá van írva: MM.

Pinky: Isabella kutyája, aki egy titkosügynök.

Meep : Kis, aranyos földönkívüli lény. Mindig azt mondja, hogy "meep". Igazából intergalaktikus titkosügynök. Fõellensége Meach-nek, az idegen orvvadásznak.

Meach (magyar hangja:Varga Tamás): Intergalaktikus orvadász, akinek az idegen nyelvét egy bajusz formájú gép fordítja le. Meep õsellensége.

Hányingerterminátor : Egy epizód erejéig tûnik fel. Kerri végzete lesz. Doofenshmirtznél jobban végzi a munkáját. Állandóan kiabál és megjegyzéseihez villámokat idõzít.

Coldy: Phineas és ferb kishala, akinek a fiúk egy egész hal showt rendeztek (bálnákkal, delfinekkel stb.). De Doofenshmirtz HotDog-sugarának köszönhetõen a tengerbe kerül a többi hallal.

"Gonosz lány" : Szintén egy epizód erejéig tûnik fel. Doofenshmirtzzel vacsorázik és a végén egymásba szeretnek. A nevét nem mondják ,de "Gonosz lányként" említik egy dalban mert szereti a gonoszt. Az epizód végén eltalálja egy sugár a "Gonosz lányt" és vége a kapcsolatnak.

Források

↑ „Leave the Busting to Us!”. Writers: Bobby Gaylor, Martin Olson; Director: Zac Moncrief. Phineas és Ferb. 26. epizód.
↑ Strike, Joe: From Swampy & Dan Emerges Phineas and Ferb", Page 1.. Animation World Magazine.



Disney Channel - Phineas and Ferb
Phineas és Ferb a filmkatalógusban
Phineas és Ferb a tv.com-on
m • v • sz
Sorozatok a Disney Channelen

Kategória:

Amerikai animációs filmek
agarik 2012 aug. 02. - 21:28:19
Lorenzo Lamas mint Meep!
10/10
Owen069 2012 júl. 16. - 21:31:07 10/10
Júniusban jelent meg Phineas és Ferb DVD-a leglustább nap!
Nem tudom pontosan hány meg melyik részek vannak rajtak.(Talán a címbõl ítélve a leglustább nap címû rész,
és talán a borítóból ítélve a Tiétek a nyár de nem tudom).
Lehet rendelni webboltokban, és talán üzletekben is lehet kapni.
Összes hozzászólás