Családi kör / Titkok és hazugságok

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar szórakoztató sorozat, 65 perc

Értékelés:

51 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Úgy tartja a mondás, hogy mindenkinek vannak titkai. Azt pedig tudjuk, hogy mindannyian időnként bizony füllentünk. De vajon mikor lesz elhallgatásból hazugság, titokból eltitkolás? Meddig elfogadható a hazugság, és szülőként hogyan legyünk résen, ha gyermekünket csúsztatáson kapjuk? Családi körben a téma: titkok és hazugságok, a házigazda, Rókusfalvy Pál vendége ezúttal Földessy Margit színésznő, a SZINDRA művészeti vezetője és Geszvein Erika pszichológus.

A műsor ismertetése: Társadalmi problémák megvitatása rövid, színészekkel eljátszatott példajelenetek segítségével.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
napraforgó febr. 19. 08:51:29 8/10
A tegnapi adás a "szendvics családról" szólt. Igazából inkább a szendvics anyukáról.
A tipikus kétgyermekes család kénytelen volt magához venni a nő édesanyját, aki combnyaktörést szenvedett. A műtét után hetekig lábadozott, ellátásra, segítségre szorult.
Sajnos a 22 éves egyetemista nagyfiú, akinek a szobájába beköltöztették a nagymamát hazaköltözött. mert szakított a barátnőjével, akinél eddig lakott.
A műsorban azt láttuk, hogy Anna, az anyuka látta el az egész családot. Ő hurcibálta a középiskolás lányát az iskolába, a különóráira, ő bevásárolt, főzött, mosott, gondoskodott az édesanyjáról és pakolt a rendetlen nagyfia után. Mindeközben home office-ban otthonról dolgozott. Persze, ha az otthoni rendetlenség, cirkusz engedte.
A férje néhányszor figyelmeztette, hogy nem fogod ezt birni, Anna. És szerinte a megoldás az lett volna, hogy a nagymamát adják be egy otthonba. Erre a felesége nem volt hajlandó, hisz emlékezett rá, hogy az anyja erőn felül tartotta el és gondoskodott róla annó, most rajta a sor, hogy gondoskodjon az édesanyjáról.

Az egész műsor arról szól, hogy az anya közel van a kiégéshez és segítségre szorul.
Én meg döbbenten néztem. Igaz, hogy Máté apuka egy alkalommal megkérdezte a feleségét, hogy "segítsek", és az asszony nemmel felelt, de igazából a férfi pont akkor ajánlotta fel a segítségét, amikor biztos volt abban, hogy arra ő nem alkalmas.

Ergo, anyuka magára maradt, sem a férje, sem a 22 éves fia, sem a 17 éves lánya nem segített a világon semmit. Miért is lett volna ebben a helyzetben megoldás, ha a nagymamát beteszik egy otthonba?
Nem beszélbe arról, hogy egy olyan helyért akár hónapokat is várni kellene. Addigra meg ez a nagymami már épp fel is épült volna...
Apukának eszébe sem jutott, hogy ő bármit is segíthetne...
Nagyon sajnálom, hogy ez a kis epizód arról szólt, hogy Anna, ayuka édesanyja szorult ápolásra.

Nagyon kiváncsi lettem volna, hogy mi lett volna akkor, ha Máté apuka édesanyja az, aki beteg és róla kéne gondoskodni????....
Vajon Máté többet segített volna (bocs, egyáltalán segített volna, csinált-e volna valamit), ha az ő anyjáról kell gondoskodni? mert remélem, hogy nem tolta volna azt is a feleségére egészben???
És akkor is a szociális otthonon gondolkozott volna az anyját illetően?

Mert én ebben a filmecskében csak azt láttam, hogy anyukát valami cselédnek, háztartási alkalmazottnak látták, használták, mert a családból senki nem tett keresztbe agy szalmaszálat se. Egyedül a gondoskodásra szoruló nagymama volt az, akinek megfordult a fejében, bár már meggyógyulnék és tudnék segíteni.

És nagyon szomorú, hogy a műsort vezető Verebes Linda és Pindroch Csaba, de a pszichiáter Feri fejében sem fordult meg egy percre se, hogy Apuka vesse bele a házimunkába, továbbá a két nagy gyerek is csináljon valamit a család érdekében, ne csak a kiszolgálást várja.

Már miért is kellene anyukának kiégni, amikor ott van mellette 3 felnőtt ember???? Jó, a nagylány még nem nagykorú, de nem béna, mehetne busszal az iskolába, meg a különóraira és ne az anyjával csináltassa meg a házi feladatait.
1/10
Kit Fisto 2023 nov. 26. - 19:24:20 1/10 Előzmény kékibéla
A Szomszédok jó volt! Szerintem nem érted, mi is volt, azért hiszed, hogy rossz volt. Azt nem úgy kell nézni, mint egy "normál" sorozatot. Ők mindenki családja voltak, és mindenki ismerőse. A mi Etusunk, a mi Julcsink, a mi Gábor Gáborunk. A magyar kispolgári életet, a hétköznapok problémáit, egy korképet jelenítettek meg. Nem egy sima filmsorozat volt, inkább társadalmi tükörkép, kellően konszolidált módon bemutatva, hogy képernyőképes legyen. Érdekes karakterek a mindennapi életből, akiket bárki ismerhetne a környezetében. Megvolt a hangulata, a kellemes zenével aláfestett kezdő képsoroktól a film végi személyenkénti utolsó mondatokig. Ma már nem lehetne ilyet csinálni.

A Családi Kör valóban egy hulladék kategória. Az előbb véletlenül láttam belőle két percet, és nem értem, ezt miért nézik egyesek. A nagylány nem tudja ellátni az ujján esett sebet. Megjön za anyja, és ő köti be neki. A lány eközben végig a telefonját töfködi. Megköszönni véletlenül sem, inkább megkérdezi az anyját, minek jött. Volt benne egy narrátor, vagy mi, és torzított hangon beszélt! Mi ez, kiber-család?
8/10
napraforgó 2023 ápr. 16. - 07:11:06 8/10
A nagyszülők itt jóval fiatalabbak, minthogy nyugdijasok lehetnének. Túl fiatalok ahhoz, hogy ragaszkodjanak az ősi hagyományokhoz.
A húsvéti ünnepek manapság már nem olyanok, mint régen, falun. Nincs locsolkodás, pláne nem vizzel Sonkát sem főzök, azt a kicsi mennyiséget, amit megeszünk megveszem készen egy csemegepultban. És főleg nincs nagy zabálás, húsvétkor sem eszünk többet, mint máskor.
A nagy zabálás az, amiről a legnehezebben szokik le a magyar ember.
3/10
DUNAWÖLD 2023 febr. 12. - 19:25:51 3/10
A mai rész tökéletes. A control freak 100%- os bemutatása.
8/10
napraforgó 2023 febr. 12. - 07:07:07 8/10
Roppant fárasztó a hipochonder fiatalember. Vicces, hogy pont az orvosával futott össze az üdülőhelyen, aki a családjával pihenne ott. De a fiatalember viselkedésére magyarázat az édesanyja, aki rátelefonál a mintegy 30 éves fiára végtelenül aggódva és olyan szamárságokat mond, hogy ne utazzon vonaton, mert meghül, vagy elkap valamit, stb.

Én tudom, hogy minden anya aggódik a gyerekéért, vigyáz rá, meg minden de ez a mindennapos, minden perces aggodalom normál esetben kb. a gyerekkorra korlátozódik. Felnőtt embernél már nem szükséges, és nem is jellemző ez az állandó felügyelet, az örökös aggódás.
8/10
napraforgó 2023 jan. 18. - 17:50:52 8/10
Tetszett a műsor éspedig a korábbi formátumban. Ez a mostani valami nem annyira. Jobb volt, amikor egy pszichológus magyarázta közben, meg a végén a történéseket. Ez a mostani, a végén megjelenő "barát" nem az igazi.
Hány évesek a szereplő gyerekek? A múltkor 8-osnak mondtak egy kisfiút, aki szemre inkább 12 éves lehetett.

Én sok 14 éves lányt láttam már, akik nagydarab, anyányi testtel rendelkeztek, de itt pici nyiszlett kislányokat láttunk. Nem igazán értem én ezeket a bejátszásokat.
ilonica 2022 máj. 08. - 18:27:09
Miért kellett későbbi időpontra tenni? Eddig jó volt a kora esti, a "Magyarország szeretlek" előtt, így már tuti nem fogja nézni a 89 éves anyukám! Bosszantó!
offtopic
vino-et-veritas 2022 jan. 16. - 19:29:15 Előzmény Brierley
(Csak nem "borászként"?)
KeNorbi 2022 jan. 16. - 18:23:26
Hátazér´ . . . ezennel KETTŐ ízben is rossz néven vettem, hogy itt nem lehet like-olni az egyes hozzászólásokat. A francba!
offtopic
Brierley 2021 máj. 17. - 22:42:53 Előzmény Herta Emil
Szegény Rókusfalvy Pál néha csak ül, és néz ki a fejéből kifejezéstelen tekintettel.
Ez a műsor nem neki való. (Ő jobb ennél.)
1/10
kékibéla 2021 máj. 02. - 18:57:45 1/10
Nagyon gagyi. Szomszédok színvonal(talanság)?
offtopic
Kat Bal 2021 ápr. 26. - 11:39:28
Nem hiszem, hogy ez új generációs, tartalmatlan és üres,
ezt hétköznap ebéd utánra kellene tenni...
offtopic
Kat Bal 2021 ápr. 26. - 11:37:51 Előzmény DUNAWÖLD
Naiv ember.
Kat Bal 2021 ápr. 26. - 11:37:00
Tökéletesen egyetértek, pont vasárnapra tenni, eléggé üres,
a műsorvezetők sem jók, ezt a műsort törölni kellene.
3/10
DUNAWÖLD 2021 ápr. 18. - 18:57:46 3/10 Előzmény Herta Emil
Dettó...
3/10
DUNAWÖLD 2021 ápr. 18. - 18:56:55 3/10
Akkor önnek ott a VV, retekklub, amerikai pite, meg a többi
10/10
Éduah 2021 márc. 20. - 09:26:35 10/10

A 10 pont a 70-es, 80-as években készült részeknek szól. Az újakat nem láttam, és nem is valószínű, hogy megnézem.
10/10
luci87 2020 nov. 08. - 06:16:13
A sorozat online megnézhető,v letölthető valahol?,,Anno láttam gyerekkoromban,de már nem emlékszem!
HCaine 2020 nov. 06. - 18:29:44 Előzmény István Ádok
Kovács Kati: Szél, sziget, szerelem

https://www.youtube.com/watch?v=RnZohjE9C4I
Összes hozzászólás