Az aktuális rész ismertetője: Tartalmas húsételek, a hegyi gazdaságok ínyenc sonkái, déli citrusfélék és kifinomult tészta specialitások _ mindez megtalálható a dél-tiroli konyhában. Az észak-olasz tartomány gasztronómiai művészete ötvözi az Alpok rusztikus főzését a mediterrán kulináris kultúra könnyedségével _ de mindig a legjobb alapanyagokkal dolgozik. Dél-Tirol hegyvidéki gazdái büszkék a magas színvonalra: a hagyományos állatfajtákat természetes módon tartják, így kiemelkedő minőségű a hús- és tejtermék is, amit előállítanak. A helyi borokat minőség és nem a mennyiség szerint állítja elő néhány sztár borász. Aligha meglepő, hogy Dél-Tirol nemzetközi hírnevet szerzett magának nemcsak természeti szépségei, hanem a kiváló ételei és italai miatt is. (Eredeti hang digitálisan.)
Hozzászólások