Drága örökösök / Kincs, ami van

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, II / 61. rész, 70 perc

Értékelés:

279 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A kerítés mögé valami nagyon rejtélyes dolog kerül, mindenki kíváncsi rá, mi lehet az…Mónika megszerzi Kristóftól, amit akart, Krisztián áskálódik, Renátó pedig megbánja bűneit. Az ügyvédnő újra Ökörapátiba látogat egy videóval, amiből fény derül egy nagy titokra Kálmánról…

A műsor ismertetése: A kerítés mögé valami nagyon rejtélyes dolog kerül, mindenki kíváncsi rá, mi lehet az…Mónika megszerzi Kristóftól, amit akart, Krisztián áskálódik, Renátó pedig megbánja bűneit. Az ügyvédnő újra Ökörapátiba látogat egy videóval, amiből fény derül egy nagy titokra Kálmánról…

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Szappanos Kálmán
Szappanos Mónika
Szappanos Tibor
Szappanos Kristóf
Tamás, Mónika fia
Kata, Tibor lánya
Varga Anikó
Palágyi Sándor
Varga Stefi
Palágyi Dia
Horváth Attila
Gálné Huszár Zsóka
Palágyi Lajos
Horváth Józsi

Hozzászólások

Szerinted?
mezgakrisztina nov. 14. 02:20:05
Ezt láttátok?
Anikó a Megasztárban:
https://www.youtube.com/watch?v=cZ0bOuVeafM
7/10
Rojita nov. 13. 23:38:54 7/10 Előzmény Rojita
Inkább adta volna vki kezébe a gépét, h csináljon Róluk egy képet. Ez a szelfibotos felvétel elég idétlen lett.)
7/10
Rojita nov. 13. 23:33:27 7/10
Ill. még folynak a 3. évad forgatásai.
7/10
Rojita nov. 13. 23:30:55 7/10
MG meg panaszkodik, h egész betegnek érzi magát a sok hajnali keléstől.
(Hát, nem azért, de alig volt forgatása a 2. évadban).
7/10
Rojita nov. 13. 23:25:05 7/10
Olvasom, h Stefit ill. Kiss Anna Laurát osztják keményen a fb-on is.
4/10
Ordító egér nov. 13. 22:24:07 4/10 Előzmény napraforgó
A Barátok köztben is akadt univerzális orvos/ápolónő/rendőr/ügyvéd, a Jóban-rosszban kezdetén meg az osztályos ápolónők a műtőben asszisztáltak. (!) Így egy rutinos néző semmin sem lepődik meg.
guess.who nov. 13. 20:00:52 Előzmény Ordító egér
Na persze: láttunk már ilyet Tibikétől párszor, hogy pár percig, egy-két óráig, esetleg aznap "normális" volt (önmagához viszonyítva), de csak azért, hogy az újabb agybeteg elméletéhez összegyűjthesse az információkat. Szóval azért arra még ne vegyél mérget, hogy TTibi az új évad elején nem pont ugyanolyan Tahó Tuskó Tufa TTibi lesz, mint a másodikban volt. :)
5/10
napraforgó nov. 13. 11:19:39 5/10
Ahogy Csabadoktor univerzális csodadoktor volt, aki az ideggyógyászattól a nőgyógyászaton át a sebészethez is értett, úgy ez a Benedek alezredes a közlekedésrendészettől a készenléti és felderitő munkán át a műkincsrablások üldözésén keresztül bármilyen rendőri munkát el tudott látni. Ez igen!
4/10
Ordító egér nov. 13. 09:41:53 4/10 Előzmény guess.who
Tibi szerintem máris megváltozott: Felhagyta az ordítozást és kiskutya módjára pitizett az alesnek. Mihályt illetően én már semmin sem lepődöm meg.
guess.who nov. 13. 07:09:05 Előzmény Ordító egér
"Tibiben és Mihályban látok esélyt a változásra,"
Hány éves vagy, királyfi? :)

Amúgy igazad van: Tibi például már változott. Bunkóból sokkal bunkóbb lett.
Ja, Misi is: 2-3 olyan alkalom volt már, amikor fellázadt Zsóka zsarnoksága ellen. Aztán a lázadása tartott nagyjából 2 percig (Ökörapáti Időszámítás szerint), utána visszatért a papucsságához. De mint láttuk, nem csak Zsókával papucs: a faluban vagány erdész az Erdészetnél pontosan ugyanúgy kussol, mint otthon, egyetlen szóval nem védte magát, mikor a főnöke közölte, hogy fizesse ki a hétszázezres nyaralását.
(Persze értem én: ha elkezd magyarázni, akkor nem lehetett volna kölcsönt kérnie Stefántól, akkor nincs vagy öt résznyi nyűglődés ezen ésatöbbi.)
5/10
napraforgó nov. 13. 03:22:41 5/10
Zsóka már korábban is volt néhány alkalommal ilyen engedékeny Misivel, ami a kaját illeti. Egyszer pörköltet kapott nokedkivel, korábban meg rántott húsokat a cukkinik helyett. A rántott húsra azt hiszem a reménybeli polgármesterség adta az apropót, a pörköltre meg a reménybeli afrikai út.
Zsóka mindig rendes kajákkal jutalmazza, ha Misi valami "jót tesz", vagy valamit elintéz, amit Zsóka akar, de egyébként meg csak retek és szójafasirt jár. Ez a sült debreceni meg csak vigaszdij az állása elvesztése miatt.
4/10
Ordító egér nov. 12. 22:30:18 4/10 Előzmény guess.who
Zsóka oroszlánként harcolhat a férjéért, akit mégis szeret és viszont.
4/10
Ordító egér nov. 12. 22:29:24 4/10 Előzmény guess.who
Tibiben és Mihályban látok esélyt a változásra, tkp. Sándorban is, de ez a Hajdú Pityu olyan pocsék ripacs, hogy csak a hülyét képes eljátszani - azt is hiteltelenül.
guess.who nov. 12. 16:42:25 Előzmény Ordító egér
"Megértően és együttérzőn hallgatta meg jobb sorsra érdemes férjét"
Nézd a másik irányból: mennyit segít Miskán az, ha kirúgás előtt áll egy évtizedek óta stabil munkahelyről, és Zsóka segítségként megengedi neki, hogy este egyen kolbászt? Oké, hogy pozitív gesztus, de fikarcnyit sem lesz tőle előrébb.
Zsóka például bevethetné az ellenőr osztálytársát az Erdészet vagy Zukaiék ellen – bár ez baromság nyilván, csak azért mondom, hogy az a próbálkozás tényleg segítségnek tűnne. :)
guess.who nov. 12. 16:36:30 Előzmény Ordító egér
"Mivel a műfajban nem ismeretlen a 180 fokos jellemváltozás, "
Nem csak a műfajban nem az, de itt ez az alapállás: a parasztember Kálmánkából hirtelen Európa legjelentősebb műkincsgyűjtője lesz (akkor ezek szerint az a 600+ millió csak aprópénz a valódi vagyonához képest, amit ott őriz a faluvégi putri pincéjében, egy titkos vasajtó mögött. :) Stefán, Kata, Dani – mind-mind megfordultak már párszor az írók szeszélyei folytán. Mondjuk Lóbelt, Maunika és Subicz legalább konstans aljas, TTibi tahó, Misi és Sanyi meg ostoba, szóval a végén még pont róluk derül ki, hogy a legállhatatosabb emberek. :)
guess.who nov. 12. 16:30:52 Előzmény napraforgó
"kiéertékelik a véleményeket, a nézettségi adatokat, és ha szerencsénk van, levonják a tanulságot és figyelembeveszik a harmadik évadban"
Ha csak a FB-os kommenteket nézik, akkor nem változtatnak semmit, hiszen minden nagyon szép, minden nagyon jó és mindennel meg van elégedve mindenki: pont ugyanannyi TTibi lesz, mint most volt. :)


Különben a rengeteg félbehagyott (inkább ki sem bontott) szál és a túl kevés rész miatt olyan ez az egész, mintha nem is adták volna le a második évadot végig. Nem lehet, hogy tényleg menet közben kezdték el újravágni és így rövidíteni a részeket, ezért lett ennyire zavaros az egész?
5/10
napraforgó nov. 12. 12:08:43 5/10
Gondolom, hogy kiéertékelik a véleményeket, a nézettségi adatokat, és ha szerencsénk van, levonják a tanulságot és figyelembeveszik a harmadik évadban. Persze nyilván már a nagyja dobozban van és talán kitalálták már a történet végét is, de valamennyit alakithatnak rajta a sorozathoz fűzött vélemények is.
4/10
Ordító egér nov. 12. 11:09:10 4/10 Előzmény temi3
Valamikor majd folytatják, a 3. évad (részben vagy tán egészben) elkészült.
4/10
Ordító egér nov. 12. 11:08:06 4/10 Előzmény guess.who
Zsóka az utolsó részben legalábbis számomra rendkívüli jellemfejlődésen ment keresztül: Megértően és együttérzőn hallgatta meg jobb sorsra érdemes férjét, nem pedig a szokásos módon szégyenítette meg. Az utóbbi még rosszabb, mintha kaszárnyai stílusban üvöltözne vele.
temi3 nov. 12. 11:05:14
Most mi ez a szünet? Elfogytak az ötletek, kellett a műsoridő másnak, vagy ez a vége, mindenki gondolja tovább, ahogy neki tetszik?
Összes hozzászólás
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!