A Grace klinika / Egy nehéz nap éjszakája

Bakancslistához adom
Grey's Anatomy / A Hard Day's Night
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai drámasorozat, I / 1. rész, 60 perc, 2005

Értékelés:

1031 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A történet középpontjában Meredith Grey áll, az a céltudatos nő, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy teljes életet élhessen egy olyan felelősségteljes munka mellett, ami mindezt lehetetlenné teszi. Elsőéves sebészeti gyakornokként dolgozik a Seattle Grace Kórházban barátaival, a szintén rezidensi évüket töltő Cristina Yanggal, Izzie Stevensszel, George O'Malley-vel és Alex Karevvel, akikkel tegnap még az iskolapadban ültek. Ma azonban már életek múlnak rajtuk. Az öt gyakornok a lehető legstresszesebb környezetben próbálja magánéletét egyenesben tartani. Meredith Grey orvosi ambíciója mögött egy sötét titok lappang: édesanyja szörnyű betegségben szenved. Cristina Yang az ellentmondások embere: minden lehetőséget megragad, ami előreviheti, mégis képtelen előbbre jutni. Izobel "Izzie" Stevens, a kisvárosi lány fehérnemű-modellként kereste meg az orvosi egyetemre valót, most kollégái elismeréséért küzd. George O'Malley az a jópofa srác a szomszédból típus, melegszívű, de bizonytalan, aki valahogy mindig rosszkor van rossz helyen, és ezt a tulajdonságát a műtőben is gyakorolja. Legnagyobb bánatára Meredith úgy kezeli őt, mint egyet a "lányok közül". És persze Alex Karev, a negatív hős, akit mindenki imád utálni, ő az arrogáns és ambiciózus gyakornokok megtestesítője.

A műsor ismertetése: A történet középpontjában Meredith Grey áll, az a céltudatos nő, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy teljes életet élhessen egy olyan felelősségteljes munka mellett, ami mindezt lehetetlenné teszi. Elsőéves sebészeti gyakornokként dolgozik a Seattle Grace Kórházban barátaival, a szintén rezidensi évüket töltő Cristina Yanggal, Izzie Stevensszel, George O'Malley-vel és Alex Karevvel, akikkel tegnap még az iskolapadban ültek. Ma azonban már életek múlnak rajtuk.

Az öt gyakornok a lehető legstresszesebb környezetben próbálja magánéletét egyenesben tartani. Meredith Grey orvosi ambíciója mögött egy sötét titok lappang: édesanyja szörnyű betegségben szenved. Cristina Yang az ellentmondások embere: minden lehetőséget megragad, ami előreviheti, mégis képtelen előbbre jutni. Izobel "Izzie" Stevens, a kisvárosi lány fehérnemű-modellként kereste meg az orvosi egyetemre valót, most kollégái elismeréséért küzd. George O'Malley az a jópofa srác a szomszédból típus, melegszívű, de bizonytalan, aki valahogy mindig rosszkor van rossz helyen, és ezt a tulajdonságát a műtőben is gyakorolja. Legnagyobb bánatára Meredith úgy kezeli őt, mint egyet a "lányok közül". És persze Alex Karev, a negatív hős, akit mindenki imád utálni, ő az arrogáns és ambiciózus gyakornokok megtestesítője.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Dr. Meredith Grey
Dr. Cristina Yang
Dr. Alex Karev
Dr. Miranda Bailey
Dr. Richard Webber
Dr. Derek Shepherd
Dr. Callie Torres
Dr. Mark Sloan
Dr. Lexie Grey
Dr. Owen Hunt
Dr. Arizona Robbins
Dr. Jackson Avery
Dr. Teddy Altman
Dr. April Kepner
Dr. Preston Burke
Dr. Isobel "Izzie" Stevens
Dr. George O'Malley
Dr. Addison Montgomery-Shepherd
Dr. Steve Mostow
Denny Duquette
Dr. Erica Hahn
Olivia Harper nővér
Ellis Grey
Dr. Ryan Spalding
Thatcher Grey
Adele Webber
Dr. Charles Percy
Rose nővér

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2007
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória
 • Emmy-díj

  2006
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2008
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2006
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
szennylap okt. 04. 06:57:53 Előzmény szennylap
Most épp a XI. évad valamelyik része megy. Ez már egy szimpla szappanopera. :( Hogy történetesen orvosok a szereplők, már rég nem bír jelentőséggel.
szennylap szept. 27. 11:36:06
Már nem is tudom, hol kezdett zuhanni a színvonal. De valahol nagyot zuhant. Így a 8. tájékán már nem érdekel, pedig régen szerettem. Volt benne humor, események. Most... Egy dél-amerikai szappanopera az egész.
rarita aug. 04. 09:29:57
Az évszázad legnagyobb találmánya volt a napi 2x4 rész. Ki a fene üli végig, egyszer is?
10/10
S@r@ máj. 05. 16:20:21 10/10
Nem értem, hogy a TV4 miért nem folytatja a IX. évaddal a sorozat vetítését... 🙁
tuntun 2019 jún. 27. - 00:04:10 Előzmény Oh jajj
Én úgy tudom, hogy nem tudta kezelni az indulatait, és megütötte vmelyik "kollegáját" ?!
Oh jajj 2018 ápr. 06. - 08:11:37 Előzmény tyrichie
Ha még jársz erre valami csoda folytán...
Burke esetében volt valami konfliktus a színész rasszista (???) beszólásai miatt.
A többit nem tudom.
Oh jajj 2018 ápr. 06. - 08:06:53
Spoiler(?) - az V. évad végén tökéletesen elcseszték az egészet. O'Malley-t tudtommal úgy írták ki a sorozatból, hogy nem a színész akart kiszállni, nem volt vele konfliktus, csak kellett a dráma...
Oh jajj 2018 márc. 27. - 10:10:44
Sokáig tetszett. Így az 5. évad környékén már kezd idegesítővé válni. Túl szexközpontú. :)
Most hoznak egy beteget, a gerincében valami ismeretlen, pengeszerű izé. Elküldik MRI-re, anélkül, hogy tudnák, miből van... hááát...
10/10
rebeccanadine 2018 márc. 19. - 12:58:56 10/10
Végre kezdődik a 11. évad a PRIME csatornán, kár, hogy csak 22.00 órakor. Na és ugyanott ismétlik hajnali 3.kor. Aztán egy hétig semmi???
AzErzsike 2018 márc. 04. - 09:28:31 Előzmény baba24
Bocsánat most látom hogy ez 2017-es bejegyzés volt.
AzErzsike 2018 márc. 04. - 09:26:45 Előzmény baba24
Ez már nem új láttuk valamelyik csatornán. Vajon mikor jön a XI.évad? és hol?
10/10
dandelion83 2017 okt. 09. - 20:59:33 10/10
Imádom ezt a sorozatot! Minden részt láttam eddig, szerintem az egyetlen sorozat, ami a hosszú évek alatt a színvonal csökkenés ellenére még mindig nagyon rendben van. Valószínûleg azért, mert nagyon magas szinten kezdte. Az elsõ 8 évad mindenképpen a felülmúlhatatlan, nagyon hiányoznak a régi szereplõk, de még mindig tudja hozni az elvárt színvonalat. Szinte minden egyes rész megható, szívbe markoló, van vmi mondanivalója, egyszerûen nem lehet nem szeretni. Eredeti nyelven még sokkal jobban kijönnek a karakterek. Nagy kedvenc annak ellenére, hogy a fõszereplõ Meredith sokszor az agyamra megy :) Ez a sorozat utánozhatatlan és egyszedülálló, 10/10
kriszta.g 2017 szept. 07. - 17:07:14
Miért kellett befejezni a Prime-on a 9. évad után megint? A FOX-on is 8. évad után megint az elsõ? Tényleg muszáj ezt csinálni, soha semmit nem lehet végig leadni? Vagy legalább nem újrakezdeni? Már rohadt fárasztó hogy évekig kell várni hogy valamit végig lehessen nézni mikor a neten minden fent van. Tudom ott is végig lehet nézni de annyira nem szeretem, én még régi típus vagyok szeretem a tévé hangulatát. Persze millió reklám nélkül. :(
baba24 2017 márc. 07. - 22:20:18
Sziasztok :)

Szerda este új epizóddal folytatódik #GraceKlinika c. sorozat a #PRIME csatornán. Kezdés: 22:00

Ismétlés, éjjel 02:15 X / 1. RÉSZ (PRIME-on)

Ez jó hír nekünk :)
10/10
tyrichie 2017 febr. 03. - 23:08:20 10/10
Teljesen fel vagyok háborodva!
SPOILER
Szép lassan minden normális karakter eltûnik.
Preston Burke, Izzie Stevens, Mark Sloan, Christina Yang és Derek Shepherd.
Patrick Dempsey volt az egyik kedvenc színészem.
SPOILER VÉGE
Adok egy esélyt a 12. évadnak, de ha tovább tart a leépülés a 13. évadnak már neki sem állok.
kybuck 2016 júl. 21. - 01:29:36
Nem ez az elsõ eset, hogy X csatorna nem folytat egy sorozatot, de Y csatornán folytatódik, ez történt az X-aktákkal, a Star Trekekkel, vagy A férjem védelmébennel is.
10/10
Deny95 2016 júl. 16. - 02:06:25 10/10
Az RTL Klub bejelentette, hogy nem fogja megvásárolni a többi évadot, így egyedül a FEM3-ban vagy a FOX-ban bízhatunk a folytatást illetõen. Viszont pár hónap múlva a FEM3 is átalakul, így õk is kérdésesek. A FOX egyelõre az elsõ 7 évad jogát vásárolta meg, és õk elmondták, hogy ha sikeres lesz, akkor megvehetnek további szezonokat is.
10/10
offtopic
Deny95 2016 júl. 16. - 02:02:46 10/10
Aki szinkronnal követi a sorozatot, annak rossz hírem van.
kicsimanoci 2016 júl. 07. - 11:01:00
De rossz volt az évadzáró rész. Persze ebben a sorozatban az évad utolsó része általában nagyon negatív.
kybuck 2016 máj. 06. - 06:03:02
Amíg emberi idõben adták néztem, mert valamennyire szórakoztatott, de már akkor is jobban bejött a Vészhelyzet (amíg ment), mert az sokkal hitelesebb volt a sok csini dokihoz képest, akik többet foglalkoznak a szerelmi és nemi életükkel, mint a betegekkel, vagy legalábbis a sorozat arra fókuszált jobban. Most viszont, hogy már éjjel adják igazából nem hiányzik az életembõl.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu