Épített szépségek / Szeged építészete

Bakancslistához adom
6. rész, 25 perc

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: 24 ezer évvel ezelőtt mamutvadászok éltek ezen a tájon. István király idejében viszont már magyarok. Akkoriban Szeged királyi birtok volt, kedvező fekvésének köszönhetően a XII. századra várossá fejlődött. A napfény városának ma a Dóm a legismertebb jelképe. Szeged évszázadainak történetét a régi várfaltól indulva a klasszicista stílusú egykori Hungária szállóhoz érkezve mutatjuk be.

A műsor ismertetése: Próbált már épületeken keresztül szemlélni egy várost? Ismeri saját lakhelyének építményeit, netán van kedvenc háza is, amelynek még a történetét is tudja? Vagy inkább olyan típus, aki keresztül robog a településen és fogalma sincsen, hogy tulajdonképpen mi veszi körül? Sorozatunkban olyan magyar városokat és régiókat mutatunk be, ahol többnyire, de nem kizárólag az elmúlt negyven év építészetében érdemes gyönyörködni.

Egyéb epizódok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
kifere 2010 júl. 28. - 07:21:15
Tisztelt Szerkesztõk!

Csak halkan kérdezem..de mint olyan valaki aki érdekesnek tartja az Épített szépségek sorozatot... nagy teher lenne az idõpont mellett feltüntetni, hogy melyik részt vetítik éppen? Pl. ma (M2 07.28...18.15)
Bizonyos. - számomra érdekes - részeket szeretnék rögzíteni, de így, hogy nem tudom melyik..sajnos ki kell hagynom!...hacsak egy E-maillel ne segítenek (kifere@freemail.hu)....Köszönöm!