MR2 Szimfonik+ a Müpából / Esti Kornél

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott koncertfilm, 89 perc

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az Esti Kornél zenekart 2006-ban mezőtúri gimnázisták alapították, akik tíz év múlva már a Petőfi TV-ben a NagySzínPad! tehetség mutatóban zenéltek. A tagok átlagéletkora alig éri el a huszonöt évet, de már túl vannak négy nagylemezen és számos klub- és fesztiválkoncerten. Az Esti Kornél a hazai alternatív könnyűzenei paletta egyik legfontosabb zenekara. A Müpában a rájuk jellemző keményebb megszólalást félretéve, jól ismert dalaikat új zenei világba helyezik, amelybe belefér a kamarakórus, a cselló vagy akár a színház is.

A műsor ismertetése: Az MR2 Szimfonik+ a Müpából az MR2-Petőfi Rádió 2011-es kezdeményezésének önálló érvényű televíziós továbbgondolása a Művészetek Palotája és az m1 koprodukciójában. Annak idején több könnyűzenei együttes lépett színpadra a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, együttesenként két-három dal feldolgozásával. A sikeres ötlet alapján ezúttal egy együttes teljes és különleges koncertet nyújtó zenei anyaga kerül átdolgozásra. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem igazi koncertélményt nyújt a közönségnek, miközben egy új műsor felvételének a kulisszatitkai is feltárulnak.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
Ebbe Sony 2018 jan. 13. - 16:03:01
Se a mûsor elõzetesek, sem a mûsorok idõpontja: "nem normális". Vajon aki beosztja ekkorra, és nem ismételteti,... Az normális?
Otthonülõ 2016 ápr. 16. - 22:47:51
Könyörgöm, miféle "szimfonik+"-ról van itt szó?! Ezt a Compact Disco koncertet egyszer már leadták, csak akkor "akusztik+" címmel!!! Most majdnem felvettem mégegyszer feleslegesen. Ki vezeti itt félre rendszeresen a nézõket? A TV csatornák vagy a port.hu ilyen trehány?
10/10
offtopic
gurtlere 2014 aug. 04. - 00:35:56 10/10
A "habszerelés" ,természetesen hangszerelés akart lenni,elnézést a bakiért !
10/10
gurtlere 2014 aug. 04. - 00:15:19 10/10
Kár,hogy személyesen nem lehettem jelen a koncerten, de TV-n keresztül is remek volt a habszerelés és a hangzás a Szinfónik - nak is köszönhetõen .Részemrõl,számomra nagy élmény volt! Csak kár, hogy ilyen késõi idõpontban adták le !