Felsős / A számrendszerek - A pécsi pincerendszer rejtelmei

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Hogyan alakultak ki a számok és mi mindenre használjuk őket? Pezsgős üvegek a pincében, avagy a pécsi pincerendszerben jártunk.

A műsor ismertetése: Felsősnek lenni nagyon sokat jelent egy diák számára. Minden évben új tantárgyak és tanárok várnak rá, új tudományokat ismer meg, még jobban kitágul számára a világ! A felsősök már a "Nagyok" táborába tartoznak, nekik már nem tűnik távolinak a középiskola, egyre inkább felnőttnek érzik magukat. A naponta jelentkező Felsős című szórakoztató, ismeretterjesztő és oktató magazinműsor pont nekik szól. Az adott napi témafelvetés segít mindenkinek jobban megérteni, esetleg átismételni a tananyagot, valamint kiegészíti az iskolában megszerzett tudást. A stúdióban együtt eltöltött tartalmas idő alatt a nézők a Felsős csapattal együtt ismerkedhetnek meg különleges kísérletekkel, tanulságos történetekkel, érdekességekkel és a természet törvényeivel. Sokszor családi hangulatban, van, hogy ünnepélyesben. Sokszor a fiatalok által, sokszor szakértők, vendégek segítségével. Az interaktív játékos feladatoknak köszönhetően a diákok saját tapasztalataik által mélyíthetik el tudásukat, fejleszthetik kreativitásukat. A Felsős című magazin nemcsak a gyerekeknek lehet érdekes, hanem azoknak is, akik kíváncsiak arra, hogy mit tanul manapság egy felsős, és mindazok számára, akik szeretik könnyed, szórakoztató formában bővíteni ismereteiket.

Egyéb epizódok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
adreen jún. 12. 11:20:32 10/10 Előzmény zsobrak.robert
Kedves Róbert! Médiaklikken visszanézhetők az adások, ahol évszám szerint meg lehet mondani, melyik évfolyam. A műsor 2016 szeptemberében kezdődött az 5. osztályos tananyaggal, ennek megfelelően a 2017-2018-as adások a 6. osztályt, a 2018-2019-esek a 7. osztályt, a 2019-2020-asok a 8. osztályt ölelik fel. :)
7/10
zsobrak.robert ápr. 10. 20:21:33 7/10
Nem látok semmi adatot, hogy hányadikosokat tanít a kördiagramra. Nincs valami részletes leírás, amiből egy gyakorló pedagógus tájékozódhatna, mielőtt ajánlana egy műsort a diákjainak?!
1/10
enik21 jan. 06. 07:17:31 1/10
Sajnos a Kovács Barbara egyetlen egy kérdésre sem adja meg a választ, ezáltal inkább butító mint tanító jellegű a műsor. Nagyon fontos, akár felnötteket is foglalkoztató kérdéseket boncolgatnak a fiatal műsorvezetők, érdemes lenne olyan vendéget meghívni, aki ezekre válaszolni is tud. Mindemelett a Kovács Barbara válaszaiban diszkriminációt véltem felfedezni egyébb vallásokkal szemben. A hit alapja az elfogadás és a szabad akarat. 1 Korintusz 10:23
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu