Az aktuális rész ismertetője: Szinte lehetetlen rossz ételt kapni Hongkongban. Úgy tűnik, nincs határa a dél-kínai metropoliszban kínált kulináris élvezeteknek. Egész Kína helyi specialitásai megtalálhatók itt, de a hongkongi konyhára a kantoni konyha különlegességei a jellemzők, a dél-kínai Guangdong tartományból. Éhínségek idején a kínaiak számos alapanyaggal bővítették étlapjukat, amelyek másutt szokatlanok, ezért az ételek széles spektrumával rendelkeznek. A "Szárított tenger gyümölcsei utcában" például szinte mindent megtalálni, amit a tenger kínál, szárított formában. Nemcsak halakat, hanem úszóhólyagot, fülcsigát, tengeri uborkát is, amelyeket hongkongi finomságnak tartanak. A kifinomult konyha ebben a kozmopolita központban is kiváló, kevés város van a világon, amelynek ennyi Michelin-csillagos étterme lenne.
Hozzászólások