South Park / A vallás rabjai

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai animációs sorozat, III / 9. rész, 22 perc

Értékelés:

1452 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Miközben egész South Park a meteorzáport várja, Kyle és Ike erdei zsidó táborba megy.

A műsor ismertetése: Három évvel amerikai bemutatása után hazánkba is eljut a televíziózás történetének legfelforgatóbb rajzfilmje. Már az elején érdemes használati utasításként leszögezni a figyelemre méltó lényeget, amit a rajzfilm egyik alkotója megfogalmazott: "A South Park világa annyira nyakatekert és szürreális, amennyire egy kilencéves iskolás gondolatvilága." A sorozat a felnőttek körében aratta legnagyobb sikereit. A történet szerint a coloradói sziklás hegységekben, a flúgos South Parkban élnek az első látásra ártatlan lurkók: Kyle, Kenny, Stan és Cartman. Stan a csapat vezére, őt ritkán merik megtréfálni társaik. A South Park vitákat generált a világon mindenütt, ahol bemutatták. Pedig csak egy rajzfilm. Igaz, kicsit másmilyen, mint amit megszoktunk.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
nick név febr. 14. 08:45:41 8/10
Sokáig hanyagoltam ezt a sorozatot, mert a tizenvégei évadjaitól már nagyon nem volt jó. Pedig valaha ez volt a legjobb, kérdés nélkül. Most belenéztem sok év kihagyás után (22-23-24-25) és újra releváns, fontos témákról beszél, egészen jól, de már mégsem olyan humoros mint volt valaha. Talán a kor változott és benne a humorhoz való viszony, meglehet amit a South Park képviselt a 2000-es években már nem olyan radikális és újító, talán maga a South Park is megváltozott, ami természetes, csak így már kevésbé lett vicces. Belenézve a régi évadokba is inkább az az érzésem, hogy a sorozat ment át egy olyan változáson, ami már kevésbé teszi élcessé. Most is kritizál, odaszúr, görbe tükröt állít, de már valahogy nem működik úgy, mint anno. Pedig még mindig vannak remek csattanók, de az egész mégsem áll össze úgy, nem marad igazán emlékezetes. Mindenesetre a legjobb társadalomkritikus animációs sorozat számomra a South Park marad, a "korai" évadjai örökké beleégtek a közkultúrába és az elmémbe is, ami ott akkor volt, az egy gigantikus teljesítmény volt.
10/10
Keresztapa42 2023 jún. 25. - 01:41:37 10/10 Előzmény Kit Fisto
A Comedy Central mindig is egy balos szar volt, olyan kamu szar humoristával mint Bödőcs, akinek a fizetése egyébként nem 3 forint, de még is ilyenekkel viccelődik, szokjunk hozzá. Nagyon szeretem a South Parkot, szerencsére nem állnak be ők se egy oldal mögé, de amíg a ccnél vannak a jogok máshol nem tudom nézni a kiváló magyar szinkronnal, egyébként 2022 apr 3 óta nem nézem, inkább tv2 comedy, itt nem adnak amcsi embert aki bemutatja a magyar " diktatúrát " és nincsenek százmilliós humoristák, akik a csóróságról beszélnek. Olvashatja ezt a véleményt bárki, de amit a Comedy csinált az gusztustalan, ha fordítva lenne, és direkt jobbosokat adott volna ugyan ezt gondolnám. Nevetni akarok, azért néztem az adót, nem a véleményüket akartam nézegetni, de mint látjuk a pénz erős. Remélem egy független ember majd felvásárolja az egészet, és rendbe rakja őket:) a South Park és a Family Guy marad 10/10, de ameddig megy a politika megleszek az Amerikai fatherrel, futuramaval és a rém rendes családdal. Nagyon sajnálom, hogy nem nézhetek azt, amit akarok, mert vannak akiknek fáj valami és ezt másokra vetíti ki.
9/10
sawyerx 2022 okt. 31. - 15:51:39 9/10
Én Séf bácsi haláláig mondom azt, hogy kiváló minőséget képviselt a sorozat, utána a 15-16. évadig még egy-egy hasonló becsúszott, de az utána lévők már majdnem nézhetetlenek és nem viccesek.
Az egyik nagy kedvenc "a már nem olyan a minőség"-részek közül a pánsípos, ahol elpaterolják a pánsíposokat, de így előjönnek az óriás hörcsögök és megtámadják a városokat. Na ott van Craignek a repülőn és a barlangban egy olyan monológja, amit nálam a South Park egyik nagy mérföldköve :D
9/10
Matyee33 2022 okt. 30. - 23:53:07 9/10 Előzmény Kit Fisto
A kanadai Terrance és Phillip nem létező sorozat csak a South Parkban látható néhány részben.
Kit Fisto 2022 márc. 29. - 01:01:25
Mostanában nem valami jó. A comedy central mostanában nagyon ráhajtott a balos propagandára, a választás miatt. Állandóan a kifejezetten balosan politizáló "humoristáikat" futtatják, (pl. bödőcs) senki normálisat nem lehet látni és még a south Parkban is azok a részek mennek, amiben Garrison Donald Trumpot alakítja és persze Trumpot rossznak mutatják be. Magyar szál hiányában azt a jobboldali elnököt savazzák, aki jóban volt Orbánnal, a magyar jobboldali kormánnyal. Hol vannak már a kalandos, és vicces részek! A kedevenc részem a Netmentesen és a Gyűrűk ura videó, és a többi hasonló, nem politizáló és nem gyűlölködésről szóló kalandos, történetes részek. Pl. az is jó volt, amikor Cartman becsapta Butterst, hogy minden elpusztult, vagy amikor Butters káosz professzor volt, és Rettenet tábornok segítségével egy locsoló slagot megnyitva akarta eláraszatni a világot vízzel. Na és persze az első évad, annak nincs párja!
Baluuu 2021 okt. 19. - 00:17:07
ezek a részek mosomedve 0....... és a folytatólagosak is,,, a régiek voltak az igaziak..... A poént is elbaszták a régi ek 10 böl 20 as ezek 10 böl 2
9/10
sawyerx 2021 aug. 26. - 10:10:10 9/10 Előzmény gasparp
Az első 9-10 évad nagyon jó, ötletes részekkel és hangulattal, aztán ahogy a technika és grafika javul, úgy romlik a minőség. Régen epizodikus volt, a mostaniak már inkább évadon átívelő szálak, számomra béna poénokkal, és sok régi tök jó karaktert majdnem teljesen mellőznek. Az alkotók azt nyilatkozták, hogy pont a régi évadokra nem büszkék, pedig szerintem azok voltak kurva jók.
A másik hasonló sorozat a Family Guy, első 8 évad zseniális, ott is akkor jött a szintleadás, mikor a 4:3-as képarányról 16:9-es csilivi lett.
Az újakat nem követem, de nyilván sok embernek még bejön, mert van nézettség, sőt, South Parkból még egy csomó évadot és filmet berendeltek. Szóval szerintem érdemes mindkettőbe belevágni :D
gasparp 2021 ápr. 29. - 18:17:53
még nem kezdtem el de mondjatok már valamit mert nem akaraok valami erőltettett gagyiságba belekezdeni annak reményében hogy biztos jo.
Kit Fisto 2021 ápr. 11. - 15:04:08 Előzmény nikato
Pedig ezek is jó részek. Bár nem tudom, miért figurázzák ki Kanadát. Majdnem olyan, mint az USA, én nem látok nagy különbséget. A Terrance és Phillip rajzfilmet is szívesen nézném, amit a fiúk szoktak nézni a tv-ben! A Brickleberrynél és az Archernél jobb lenne még az is  ; )
10/10
öregvidra 2021 febr. 27. - 12:51:24 10/10
Az első számú társadalomkritika...ilyet csak az Usában vagy Angliában lehet csinálni, más országokban lehetetlen lenne...
8/10
nikato 2020 nov. 08. - 18:10:09 8/10
Sok tabu témát feszeget, politika, vallás, kultuszok, hátrányos helyzet, cenzúra. Kimeri mondani amit más nem. Az elmúlt hetekben néztem az évadokat sorban, most a 19-nél járok és nincs túlnyomóan sok káromkodás. Ha van is csak olyanok amiket használnak az emberek napi szinten. Aki nem káromkodik soha annak bravo! Én mondjuk csak akkor, ha ideges vagyok. Rengeteg részt sokszor láttam 20 év alatt. Ha bántja a kis lelked ne nézd! Neked lehet a Disney channel való!
8/10
nikato 2020 nov. 08. - 14:17:37 8/10
A valós dolgokat igazi valójukban bemutatják, pl.: gluten mentességből divat lett, a drónok, photoshopolt képek-önértékeléssel kapcsolatos dolgok, Trónok harca, Black Friday, nemi identitás zavar, ami napjainkban őrület, vállalkozás, csóróság stb., lehetne sorolni, akik nézik tudják. Elején még a 4 fiúról szólt, a szinkron is jobb volt, aztán elkezdték ezeket a tanító jellegű, való világban zajló dolgok bemutatását. Ez a sorozat nem csak a káromkodásról szól, mert az elején még arról híresült el. Egyedül a Terrence és Phillipes reszeket nem szeretem és ami Canadáról szól.
2/10
Gábor2003 2020 aug. 25. - 18:02:07 2/10
Ilyen 18-as rajzfilmsorozatokat biztos.nem nézek, főleg nem ezt a baromságot! Akkor se nézem ha 18 leszek!
Kit Fisto 2018 dec. 09. - 13:28:59 Előzmény vino-et-veritas
Lehet, hogy ő is magyar volt, ki tudja.. és egyik leszármazottja a szinkronos ;)
1/10
kinguci18k 2018 nov. 10. - 14:10:56 1/10
Az utóbbi részek és évadok már sajnos bénák,gyengék,unalmasak,gagyik,idegesítőek,felháborítóak,stb.
Persze mindíg várom a csodát,minden új résznél.
De nem jön el.
:(
vino-et-veritas 2018 okt. 01. - 11:40:53 Előzmény Kit Fisto
Gonoszkodás.
Kolombusz is azt hitte, hogy "indiaiakkal" találkozott, amikor elérte az új kontinenst...
Kit Fisto 2018 okt. 01. - 03:12:09
Ebben a részben Cartman egy darabig azt hiszi, hogy egy indián, Folyóvíz főnök az apja. A kiváló szinkronnak hála, mégis kétszer is indiainak mondja nagát, miközben be van öltözve indiánnak! Az angolban ugyanúgy mondják mindkettőt, és erre egy kis sütnivalóval rájöhetett volna a szinkron is.. XD
10/10
wrtsnyrdck 2018 márc. 04. - 17:39:59 10/10
Tökéletesen tükrözi a mai társadalmat minden idõben, a régebbi évadok is nagyon aktuálisak. Egyszerûen imádom!
Kit Fisto 2017 szept. 30. - 14:00:10
A Family Guy még betegebb, és a Brickleberry még annál is. Az már annyira, hogy nekem nézhetetlen. Abban nem hogy beteg dolgok vannak, más nincs is.
vino-et-veritas 2017 aug. 06. - 20:47:37
Ebben a "trágárság" nem cél, hanem csak az egyik eszköz.
Amúgy pont arról is szól, hogy ne dugjuk már a homokba a fejünket, attól, hogy nem "illik" valamirõl beszélni ("nem PC"), az attól még létezik a fejekben - a rasszizmustól, az erõszakon és a fogyatékosság gúnyolásán át a "csúnyabeszédig".
A HTF megint más mûfaj, egyféle rajzfilmesített Végsõ állomás-sorozat...
Összes hozzászólás