Tour de France / 1. szakasz

Bakancslistához adom
sportműsor, 90 perc

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

A műsor ismertetése: Összefoglaló a Tour de France eseményeiről.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
umma 2012 aug. 30. - 23:50:59 Előzmény umma
Phelps is pont így alszik, mint Armstrong: "A végére hagytuk az úszórekorder Michael Phelps-t, aki – mint kiderült – még álmában is dolgoztatja a szervezetét. Mint azt a CBS 60 Minutes címû mûsorában nemrég elárulta, egy magaslati körülményeket imitáló kamrában alszik.
„Hiába vagyok a hálószobámban, még egy ajtón keresztül kell mennem, hogy eljussak az ágyamig. Olyan, mint egy hatalmas doboz” - nyilatkozta. A kamra egyébként 2600-2700 méteres magasságot imitál, ami folyamatos munkára készteti a szervezetét pihenés közben is." http://kivultagasabb.blog.hu/2012/06/08/sztarok_furcsa_alvasi_szokasai
Tehát nem hagyatkozik a betegségére, és még az edzésekre is rátesz egy lapáttal alvás közben.
Úgyhogy neki (vagyis nekik, Armstrongnak és Phelpsnek) nyilván nem kell olyan EPO, amit minden sportolóba belefecskendeznek, pont a vér oxigénszállítási képességének javítása miatt.
adamnagysweetmovie 2012 aug. 30. - 22:50:09
KITARTÁS
a Fidesz-médiabirodalmas Heti téma ma ezzel a közismert nyilas címszóval jelent meg:(
Elvileg Amstrong doppingügye apropóján, de ennek a fekete keretben, lóbetûkkel kiadott háborús szalagcímnek nem sok köze volt a cikkhez...
Persze rossz az, aki rosszra gondol.
offtopic
umma 2012 aug. 24. - 22:47:09
Nézd, nekem sem tetszik a doppingolás. De mivel a versenysport jelenleg erõsen épít a doppingolásra (ahogy
az az általad belinkelt, kiábrándító doppingangyalos cikkbõl kiderült) - ezért meglehetõsen értelmetlen példa statuálásával letudni a problémát, és megalázni egy világhírû sportolót, 7 évvel az utolsó, 14 évvel az elsõ Tour gyõzelme után. Én úgy tudom, olyan ágyban aludt, amiben az oxigénsátor fordítottja volt, ritka levegõ, kevés oxigén, hogy a szervezete hozzászokjon a nagyon hatékony oxigénfeldolgozáshoz. Az például nem tilos doppingszer, de biztosan hatékonyan segítette a versenyeken.
Ráadásul pont rá sokan felnéznek, nem csupán a gyõzelmei, hanem a kitartása, az életszeretete, a nagylelkûsége miatt. Maximum irigységbõl pécézhették ki pont õt, hiszen nem sok sportoló mondhatja el magáról, hogy ennyire mélyrõl, ilyen súlyos betegségbõl jött vissza, és ennyire nagy összeget áldoz jótékonyságra (mondjuk még Phelps, aki szintén tudja, mit jelent betegként a csúcsra törni, és aki szintén rengeteg pénzt áldozott jótékony célra).
Az olimpia topicban vitatkoztam is egy kicsit errõl zampanoval - arról, hogy a versenysport önmagában valahogy céltévesztés, hiszen nem a mozgás öröme a legfõbb motivációja, hanem mások elismerése - és emiatt a sportolók hajlamosak mindent feláldozni, az egészségüket, a nemi identitásukat (NDK-úszónõk), vagy akár az életüket is (mint az a norvég srác, aki az olimpia elõtt halt meg hirtelen).
Szóval - persze, ne legyen doppingolás, egyáltalán. De ehhez valahogy alapvetõbben kellene megváltoztatni a versenysportot, mert inkább hasonlít valami utazó cirkuszra, mint az egészséges életmód nagyszerû bemutatására. Amíg a versenysport cirkuszi mutatvány és csinnadratta és REKLÁMFELÜLET, addig lehetetlen a doppingolásról lemondani.
-csengõzoli-- 2012 aug. 24. - 19:04:14
Maga a doppingolás egy elég összetett,sok szempontból vizsgálható dolog.
Általában azért doppingolnak,hogy a felkészülés alatt a maximumot tudják kihozni magukból.
Én azt mondom ,hogy egyetértek a mostani elvvel,azaz,hogy maximum olyan szereket lehessen használni,melyekkel nem teszi tönkre a szervezetét a sportoló.
Persze megoszlanak a vélemények, sokak szerint bizonyos doppingnak számító anyagoktól sem lesz baja a sportolóknak,azonban ez szerintem lényegtelen,ebben soha az életben nem lenne konszenzus.
Szerintem igenis doppingmentesen kéne versenyezni.
Tudom a dopping ellenõrök is csalhatnak, egyeseket többször,másokat sosem ellenõriznek stb.,de ez mit sem változtat magán az elven,amihez tartani kéne magunkat,mely szerint csak egészséges szereket használjanak, különben lényegét veszti a sport, megszûnik a sportszerûség az egyenlõ esélyekkel indulás.
És ne, ne a doppingolással legyenek egyenlõek! Ne fogadjuk el azt a magyarázatot,hogy: "dehát mindenki doppingol"!
Nekünk nézõknek meg nem hiányoznak a hihetetlen teljesítmények!
Ki a túró tudná megmondani,hogy 100m gyorson mennyivel nyertek olimpiát 1hónapja?
Nekem mint nézõnek tökmindegy,hogy 50mp volt-e vagy 250.
offtopic
umma 2012 aug. 24. - 18:25:13
Hát ezen a híren eléggé megakadtam, mert nyilvánvaló, hogy MINDEN kerékpáros doppingol (pont te linkelted be a "doppingangyal" vallomását); ha a doppingot meg akarják szüntetni, akkor az emberfeletti teljesítményt követelõ versenyeket kellene megszüntetni. Egyszóval az ügy elég nevetséges, Armstrong továbbra is legenda marad. Így csak a kokszbizottság veszítheti el a tekintélyét.
vondermonarchie 2012 febr. 13. - 02:38:58
Nemsokára kezdõdik az új szezon. Wada-mentes jó versenyeket kívánok mindenkinek :))
-csengõzoli-- 2011 aug. 14. - 01:15:39
monarchiabulldog 2011 júl. 19. - 00:17:15
Én a Radioshack kerekeseinek szurkoltam, hamár Lance Armstrong nincs a csapatban és nagyon sajnálom Klöden vagy Horner bukását, mivel ebben a mezõnyben ott lehettek volna a legjobb 5-10-ben, hiszen senki nem akar/tud menni a hegyeken meggyõzõ fölénnyel és õk ketten az idõfutamban biztos jól lettek volna.

Hát most a Schleck-testvérek vagy esetleg Cadel gyõzelmét jósolom, bár nagyon örülnék Basso gyõzelmének (dobogós helyenék) is.
Barbie24 2011 júl. 18. - 15:53:43 Előzmény monarchiabulldog
Nekem a jelenlegi mezõnybõl, õ a kedvencem. Persze kedvelek mást is de õ a kedvenc. Jónak tartom, lehet naiv vagyok de betudom a lábának a nem menést. nem könnyû azért így tekerni, fõleg a nagy hegyeken. Sokan nem bírták ezt és inkább feladták a versenyt. (Klöden stb). Úgyhogy érthetõ azért. a többiek meg szimplán nem mennek, Evans bár jó formában van inkább a kereket teszi...Andyék meg no comment.
monarchiabulldog 2011 júl. 17. - 23:23:28
Contador szimpatikus volt amikor fehér trikó mellé megnyerte a Tourt . Azóta látszik hogy tehetséges, de számomra a szimpatikusságát elvesztette a nyilatkozataival ,pl: a tavalyi Tour-on Andy láncleeséses estérõl , mármint hogy nem látta :((
Barbie24 2011 júl. 17. - 23:17:52
Mi van az apósával? Õ h jön a képbe?
Egyébként, meg az az igazság h a kommentátorság és a magánélet két külön dolog. Érthetõ h nem akarja belekeverni a magánéletét...

Azért Contadort sem kell leszólni, mert tehetséges a srác. Most marhahús ide vagy oda, azért el kell ismerni. Más is szed valamit, semmi kétség felõle...de azért minden tiszteletem az övéké, ránézek a szakasz rajzára egy egy szakasznál már rosszul vagyok, nemhogy letekerjem. ilyen ez.
monarchiabulldog 2011 júl. 17. - 23:03:08
Voeckler ha így halad megérdemli a sárga trikót. Tegnap is nemhogy leszakadt volna a tízek csapatából, hanem legtöbbször elõl volt.

Contadorból pedig kezd kitisztulni a maradék marhahús, ez látszik.
Amit a Giron mûvelt az már gusztustalan volt. Ha valaki ennyire jobb a többieknél, akkor most a Tour-on is mennie kellene. Róla tényleg el lehet mondani hogy ennyit tud Dopping nélkül.
monarchiabulldog 2011 júl. 17. - 22:59:29
És az nem kiábrándító hogy gyakran maguk a laborok érdekeltek a különbözõ doppingszerek újításaiban, kifejlesztésében, hiszen ezáltal az õ létjogosultságuk megkérdõjelezhetetlen ?
Illetve maguk a szponzorok is érdekeltek a doppingszerek fejlesztésében, hiszen ha versenyzõjük nyer akkor micsoda reklám az nekik is.

Ezekért a dolgokért nem tudom elítélni a sportolókat. A legnagyobb tiszteletem minden országúti kerékpárosé ( bár semmi közöm a biciklihez) , én ha már csak meglátom azokat a hegyeket máris friisítõért és kocsiért kiáltok, nemhogy feltekerjek oda.
monarchiabulldog 2011 júl. 17. - 22:55:50
Engem nem zavar ha doppingolnak, amíg nem megy az egészségük rovására.
Ha annyi embert zavarna a doppingolás akkor nem akarnának újabb és újabb világcsúcsokat.
Minden sportág akkor van felszállóágban amikor vannak benne borzasztó tehetséges emberek ( persze megfelelõ doppinggal) akik versenyrõl versenyre szállítják a jobb eredményeket.

Minden magyar örül amikor pl az úszói nyernek, de remélem senki nem gondolja komolyan hogy nincs mögöttük valamiféle doppingszer vagy doppingmódszer.

Pl "tetszett" amikor Cseh lászló pár századmásodperccel Phelps mögött végzett és utalt arra homályosan hogy Phelps nem tisztán versenyez. Persze Phelps doppingolással nyert, Cseh pedig tisztán alig lemaradva lett mögötte a második :)))
offtopic
-csengõzoli-- 2011 júl. 17. - 22:52:27
Most akkor eljutottunk a kiindulóponthoz, hogy mindegyik doppingol és laborok versenyeznek.
Nemtom,számomra ez nem elfogadható, vagy inkább kiábrándító.
monarchiabulldog 2011 júl. 17. - 22:51:01 Előzmény -csengõzoli--
Van, Lance Armstrong.

Biztos doppingolt ezt tudja a világ, de egy dolog doppingolni és egy bebizonyítani. Nem fogják bebizonyítani soha hogy doppingolt .

Aki elvenné Lance-tõl az eredményeket dopping gyanúja miatt az nyugodtan elveheti Coppitól, Cippolinítõl, Hinault-ól, Induraintól és még sorolhatnám.

Lancenek nagyon sokat köszönhet a kerékpáros világ. Amikor leszállóágban volt a nézettség meg a sok dopping-ügy miatt az országúti kerékpár + a nézettsége, akkor miatta nagyon sokan újra beleszerettek a sportágba.
offtopic
-csengõzoli-- 2011 júl. 17. - 22:49:20
Igazából nem értek veled egyet abban,hogy a nézõk várnák el a doppingolást.
Szerinted nekem mint nézõ nem tökmindegy,hogy 2p-el gyorsabban vagy lassabban ér a végére, vagy,hogy 40-el megy vagy 45-el?
Ne álljunk már úgy hozzá,hogy természetes dolog a dopping,mert így is kell tehetség.
Nemá...
monarchiabulldog 2011 júl. 17. - 22:45:28 Előzmény amiron
Nyugodtan megkérdezheted a feleségét és az apósát, õk sem szentek. Ráadásul mi köze a riporter közvetítésének a magánéletéhez.
Knézy nem teregeti ki a szennyesét, csak pár pletykalap igyekszik hamis infókat gyûjtögetni és csepegtetni.
monarchiabulldog 2011 júl. 17. - 22:43:07
Ha figyelemmel kisérted az elmúlt évet és a mostanit is , látható hogy szinte senki nem doppingol már.
Messze nincsenek azok az eredmények, mint régebben.

Ráadásul miért mindig az országúti kerékpár van elõtérben dopping kapcsán, mikor minden sportágban ( úszás,labdarúgás, atlétika stbstb ) ugyanúgy doppingolnak. Nevetséges.

Az bezzeg tetszik a nézõknek, hogy egyre jobban az eredmények,komolyabbak, izgalmasabbak a csaták, de azt már már kényeskedve fogadják, hogy szerencsétlen sportolók ezt milyen áron tudják elérni.

Minden értelmes ember tudja, szódavízzel nem megy semmilyen sportágban a jó eredmény, nem kellene ennyire képmutatóaknak lenni.

A dopping ráadásul önmagában semmit nem ér ha nincs mögötte borzasztó tehetség és hajnaltól éjszakáig tartó idegkimerítõ edzések. nehogy az átlag emberke azt higgyje, hogy ezek a szuper teljesítmények csak a dopping hatására születnek !
Összes hozzászólás