Epizód

Kisvárosi gyilkosságok (A Midsomer gyilkosságok) / Varázslat és halál (A varázsló unokája) /Midsomer Murders / The Magician's Nephew/

magyarul beszélő, angol krimisorozat, XI / 5. rész, 90 perc, 1997 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Értékelés:

497 szavazatból
Szerinted?

  Az aktuális rész ismertetője: Barnaby Midsomer okkult körében nyomoz, mert egy ember meghal egy mágiashow alatt, azonban a fekete mágia számos meséje elfedi az igazságot.

  A műsor ismertetése: Anglia egyik zöldellő szegletében húzódik meg Midsomer városka. A település és a környék lakói nyugalomban élik angolosan kimért mindennapjaikat. Mindez azonban csupán látszat. A háttérben nem egyszer különös, szinte megmagyarázhatatlan események történnek. A vidék tisztes lakóinak hangulatát gyilkosság, vagy éppen gyilkosságsorozat híre borzolja. Kinek volt az útjában a helyi postás? Kinek a tetemét rejti a környék egyik régi kútja? Mi az összefüggés a Midsomert rettegésben tartó gyilkosságsorozat eseményei közt? Valóban földönkívüliek a tettesek a gabonaköröknél történt halálesetnél? Tom Barnaby felügyelő és társa, Gavin Troy őrmester igyekszik felgöngyölíteni a sokszor igencsak szövevényes szálakat és kézre keríteni a történetek végéig rejtőzködő gyilkost.

  Évadok:

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Tom Barnaby, főfelügyelő
  Ben Jones nyomozó
  Gavin Troy, rendőrőrmester
  Joyce Barnaby
  Cully Barnaby
  Dan Peterson
  Gregory Chambers
  Suzanna Chambers/Arabella Hammond
  Clarice Opperman
  Evelyn Pope
  Harry Tomkinson polgármester
  Michael Smith
  Felicity Dinsdale/Mary Bingham
  Marcus Devere
  Peter Drinkwater
  Alan Bradford
  Augustus Deverell
  Naomi Inkpen
  Owen August
  Louise August
  Janet Reason
  Isobel Hewitt
  Duncan Goff
  Margaret Seagrove
  Aloysius Wilmington
  Marcia Macintyre
  John Barnaby nyomozó
  William Bingham
  Eddie Stanton
  Selina Stanton
  Maggie Viviani
  Jo Starling
  Bernard Flack
  David Orchard
  Malcolm Merryman
  Sarah Barnaby
  Blaze Leadbetter
  Thomas anya
  Betty DeQuetteville
  Toby & Julian DeQuetteville
  Olivia Carr
  Toby Winning

  Vélemény:  2017. május 8. 20:21
  Ugye a hierarchia miatt egyik sem nőhetett a "főnök" fejére. Ez nem Holmes-Watson párosa, bár Watson ott is egyértelműen "gyengébb". Ahogy Poirot mellett Hastings, stb. is.
  Egyenrangúbb mondjuk a Derrick-Klein kettős.
  Amúgy a majd 20 év alatt láthatóan együtt "fejlődtek" a társadalommal és a nézőkkel. Pl. az állandó nyakkendős-öltönyös öltözet itt már nem szempont. Másrészt a szereplők is "fiatalodnak", mind az őrmesterek (***SPOILER*** ahogy olvasom, az új évadban megint újabb érkezik ***SPOILER***), mind a szakértők. Aztán a "vidéki Angliában" is megjelennek az indiai, fekete, ázsiai szereplők...

  Troy nem volt nagy koponya, de voltak "emberi" vonásai és néha ötletei is. Scott, mint "városi fiú" végig kilógott a sorból. Jones szürke, kissé bárgyú, de megbízható volt. Nelson sem nagy szám. Ha választani kell, talán Troy..

  2017. május 7. 21:24
  Az elődöknek sem volt sok szerepe. Jones arcát legtöbbször csak bevágták, hogy csodálkozik vagy rosszall valamit, és bármennyire is csíptem a fickót, szerintem nem volt valami karakán. Először nem tetszett Nelson, de felüdülés hogy ő sokkal talpraesettebb, önállóbb, lazább pl az öltözködésben, de mégis komolyabb egyéniség mint az elődök. Az új fiatal dokinőnek a szinkronját nem bírom, nem hiszem hogy eredetileg is ennyire idegesítő nő lenne. :)

  Összes hozzászólás