Epizód

Kisvárosi gyilkosságok (A Midsomer gyilkosságok) / Varázslat és halál (A varázsló unokája) /Midsomer Murders / The Magician's Nephew/

magyarul beszélő, angol krimisorozat, XI / 5. rész, 90 perc, 1997 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

490 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Barnaby Midsomer okkult körében nyomoz, mert egy ember meghal egy mágiashow alatt, azonban a fekete mágia számos meséje elfedi az igazságot.

A műsor ismertetése: Anglia egyik zöldellő szegletében húzódik meg Midsomer városka. A település és a környék lakói nyugalomban élik angolosan kimért mindennapjaikat. Mindez azonban csupán látszat. A háttérben nem egyszer különös, szinte megmagyarázhatatlan események történnek. A vidék tisztes lakóinak hangulatát gyilkosság, vagy éppen gyilkosságsorozat híre borzolja. Kinek volt az útjában a helyi postás? Kinek a tetemét rejti a környék egyik régi kútja? Mi az összefüggés a Midsomert rettegésben tartó gyilkosságsorozat eseményei közt? Valóban földönkívüliek a tettesek a gabonaköröknél történt halálesetnél? Tom Barnaby felügyelő és társa, Gavin Troy őrmester igyekszik felgöngyölíteni a sokszor igencsak szövevényes szálakat és kézre keríteni a történetek végéig rejtőzködő gyilkost.

Évadok:

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Tom Barnaby, főfelügyelő
Ben Jones nyomozó
Gavin Troy, rendőrőrmester
Joyce Barnaby
Cully Barnaby
Dan Peterson
Gregory Chambers
Suzanna Chambers/Arabella Hammond
Clarice Opperman
Evelyn Pope
Harry Tomkinson polgármester
Michael Smith
Felicity Dinsdale/Mary Bingham
Marcus Devere
Peter Drinkwater
Alan Bradford
Augustus Deverell
Naomi Inkpen
Owen August
Louise August
Janet Reason
Isobel Hewitt
Duncan Goff
Margaret Seagrove
Aloysius Wilmington
Marcia Macintyre
John Barnaby nyomozó
William Bingham
Eddie Stanton
Selina Stanton
Maggie Viviani
Jo Starling
Bernard Flack
David Orchard
Malcolm Merryman
Sarah Barnaby
Blaze Leadbetter
Thomas anya
Betty DeQuetteville
Toby & Julian DeQuetteville
Olivia Carr
Toby Winning

Linkek:

Vélemény:május 8. 20:21
Ugye a hierarchia miatt egyik sem nőhetett a "főnök" fejére. Ez nem Holmes-Watson párosa, bár Watson ott is egyértelműen "gyengébb". Ahogy Poirot mellett Hastings, stb. is.
Egyenrangúbb mondjuk a Derrick-Klein kettős.
Amúgy a majd 20 év alatt láthatóan együtt "fejlődtek" a társadalommal és a nézőkkel. Pl. az állandó nyakkendős-öltönyös öltözet itt már nem szempont. Másrészt a szereplők is "fiatalodnak", mind az őrmesterek (***SPOILER*** ahogy olvasom, az új évadban megint újabb érkezik ***SPOILER***), mind a szakértők. Aztán a "vidéki Angliában" is megjelennek az indiai, fekete, ázsiai szereplők...

Troy nem volt nagy koponya, de voltak "emberi" vonásai és néha ötletei is. Scott, mint "városi fiú" végig kilógott a sorból. Jones szürke, kissé bárgyú, de megbízható volt. Nelson sem nagy szám. Ha választani kell, talán Troy..

május 7. 21:24
Az elődöknek sem volt sok szerepe. Jones arcát legtöbbször csak bevágták, hogy csodálkozik vagy rosszall valamit, és bármennyire is csíptem a fickót, szerintem nem volt valami karakán. Először nem tetszett Nelson, de felüdülés hogy ő sokkal talpraesettebb, önállóbb, lazább pl az öltözködésben, de mégis komolyabb egyéniség mint az elődök. Az új fiatal dokinőnek a szinkronját nem bírom, nem hiszem hogy eredetileg is ennyire idegesítő nő lenne. :)

Összes hozzászólás