MüpArt Classic koncertek / Bartók-est

Bakancslistához adom
100 perc, 2016

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: " Bartók zenéjére tettem fel az életemet" _ vallotta Kocsis Zoltán. Bartók Béla életművének hiteles megszólaltatása volt számára a legfontosabb művészi cél, így életútja során valamennyi művét: a szóló- zongoraműveket, a zongoraversenyeket, a zongorás kamaraműveket eljátszotta, zenekari műveit vezényelte hangversenyeken és a Bartók Új sorozat lemezein. Bartók halálának évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusokkal minden évben hangversennyel emlékeztek a zeneszerzőre. Ez volt az utolsó Bartók est, melyet Kocsis Zoltán vezényelt a MÜPÁ-ban 2016. szeptember 25-én.

A műsor ismertetése: Találkozzunk az M5 műsorán is! A Müpa-élmény nemcsak élőben lenyűgöző, különösen akkor, ha a kiváló előadók produkcióit páratlan minőségű felvételeken élvezhetjük. A MüpArt sorozatnak köszönhetően élje át újra kedvenc előadásait, koncertjeit, ha pedig nem tudott ott lenni személyesen, legyen részese az élménynek a tévéképernyő előtt!

Egyéb epizódok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
bioscoopfan 2019 okt. 16. - 22:35:17
"... a világ koncertpódiumainak legkeresettebb egyik művésze." ??????????? Nyelvileg is gondok vannak itt ezek szerint! :-(
simonyija 2019 jún. 17. - 19:02:20
A helyzet valóban katasztrofális. Én a 2019 június 19-én ismétlésre kerülő műsorról (Szimfonikus formák) szerettem volna tájékozódni és az alábbi tanulságos kalandban volt részem:
A PORT.hu ismertetéséből nem derült ki a karmester neve. Próbáltam utánanézni a MédiaKlikk-en, szó szerint ugyanazt a szöveget találtam mint a PORT-on. Nem adtam fel: az ismertetésben szerepel Alexszej Vologyin neve, rákerestem. A "képek" között megtaláltam és a forrás a MüPa 2015. február 18-i
koncertjéhez vezetett. Vologyinról bővebben írtak a karmesterről csak egyetlen mondatot:
"Az est karmestere a brit Christopher Seaman, akit inspiráló zenei megformálása tett világszerte híressé. " Mivel ezt végtelenül üresnek és hülyének tartottam, tovább kutakodtam, most már a karmester nevének ismeretében. Az opus3 zenei ügynökség lapján találtam rá, jobbára Amerikában és Ausztráliában működött, ahol így jellemezték:
"Christopher Seaman has an international reputation for inspirational music making." Vagyis a MüPa szerkesztősége azt a szerencsétlen mondatot innen vette át. A hülyeség globális.
Bobi Jub 2019 máj. 30. - 11:06:38
ennyire súlyos lenne a helyzet? már azokat is tökéletesen tájékozatlannak és reménytelenül tájékoztathatatlannak kell gondolni, akik érdeklődnek egy komolyzenei koncertfelvétel részletei után? a szerencsétlen orosz zongoraművész nevét már megemlíteni sem érdemes, mert egyrészt úgyse tudná senki, hogy kiről van szó, másrészt meg aki itt olvasná először a nevét az úgyse jegyezné meg ?!?!? vagy esetleg arról van szó, hogy az összefoglaló írójának nulla másodperce volt utánanézni? vagy a koncert szervezője volt olyan "alapos", hogy ilyen "részletességű" ismertetővel indított, aztán az csak át lett véve és átvéve és így tovább?
renitencs 2019 jan. 16. - 16:31:02
És ez az elválasztás:

"hangversen
ye"

Hát ez katasztrófa. Még kötőjellel is az lenne.
renitencs 2019 jan. 16. - 16:14:48
A rejtélyes "brit komponista" neve valamiért kimaradt az ajánlóból, én pótlom: Gustav Holst (1874-1934). Ebből az is kiderül, hogy NEM volt 1896-ban éppen 20 éves. Azt csak a műsor megnézése utáűn fogom tudni, hogy ki dirigálja a zenekart.

Remélem, a többi talán stimmel. Trehány munka volt (sajnos, nem először), kedves port.hu!
Ebbe Sony 2018 ápr. 18. - 22:16:37
A smucig kifejezésmódú tájékoztató ezúttal sem maradt el, mintha idiótáknak íródott volna - nehogy meg is nézzék (mintha fájna az írónak, hogy lemegy ez a műsor, és élvezhetnék többen); ezért ilyen kimért, - két lábbal kéne a pozíciójából kirúgni mind a megszövegezőt, mind AZOKAT, akik ezt a kontármunkát NEKI megengedik.....
Ebbe Sony 2018 ápr. 07. - 18:30:01
Szeretem a Müpart, és társainak a smucig primitívséggel /hasonló jellemű személy/ által megírt ajánlókat olvasni,....amiből ugye; nem derül ki....KI a Brit karmester....??
Sok alkalmatlan dolgozik a lényeges helyeken....
10/10
Kerepesi Farkas 2012 nov. 19. - 11:51:05 10/10
Valóban Csalog Gábor volt. Ligetit csak kottából lehet játszani, mivel elég bonyolult zene. Majd ha androidok fognak zenélni a müpában, akkor lehet, hogy nem lesz szükség a papírra.
10/10
horleus 2012 nov. 19. - 10:47:16 10/10
Nekem úgy tûnt, mintha a Csalog Gábor lett volna, sajnos nem elõlrõl néztem. Egyébként nekem az a véleményem, hogy a zenét hallgatni kell és nem nézni. Ezt a darabot én sem lettem volna hajlandó kívülrõl megtanulni. A Kurtág és Sári darabokat is mindig kottából játszották annak idején az Akadémián. A Jacqueine du Pré meg úgy csellózott, hogy sokszor azt hittem, lerepül a feje, annyira rángatta. Viszont tagadhatatlanul világszínvonalon csellózott.
Swa 2012 nov. 19. - 02:12:04
Sebaj, egy hét múlva ismétlik. Éjfél után...
Legalább ismétlésnél megtudhatom, ki is volt a Quartett elõtt az a zongorista, aki kottából nyomta Ligetit.
Kottából, a MÜPA konceretjén!
Amatõrizmus a köbön!
Szánalmas...
10/10
Kerepesi Farkas 2012 nov. 18. - 10:46:58 10/10
Tehették volna késõbbi idõpontra is. Így még valaki véletlenül megnézheti...