Rex Rómában / Nyolcas, kilences, hármas

Bakancslistához adom
Il commissario Rex / Otto, nove, tre
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-olasz bűnügyi tévéfilmsorozat, I / 5. rész, 48 perc

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az 5. részben titokzatos gyilkosok Róma maffiavezéreire vadásznak. Mindenkit kinyírnak, könyörtelen hidegvérrel, köztük az albán maffiavezért is. Számozott billiárdgolyókat hagynak maguk után, megjelölve velük az áldozatokat, szép sorban. A 8-as után a 9. következik. Vajon mit jelenthet mindez? Egy figyelmeztető jelzés? Valaki átadott egy üzenetet...? De vajon kinek? Egy üzenetnek mindig van jelentése. Ez viszont még értelmezhetetlen, egyenlőre Terzani felügyelő és az elit kommandó számára...és persze Rex akcióba lép. Egy biztos, hogy ezeket a gyilkos akciókat egy profi mesterlövész végezte el. Mindegyik áldozat szívét találta el, bámulatos mértani pontossággal. Nagyon úgy fest, hogy a gyilkos ezúttal nem hagyott semmi nyomot. Önmagát kivéve.... A gyilkos maga is áldozat ebben az esetben, egy nagy fekete X-szel megjelölve az arcán. Ez a következő rejtjeles üzenet... De vajon kié? És miért?

A műsor ismertetése: Marco, a gyilkossági részleg kiváló nyomozója korábban évekig a kábítószer-ellenes kommandó tagjaként Dél-Amerikában dolgozott. Nem az a típus, aki a nyomozásnál csak az agymunkára támaszkodik. Marcót nem zavarja, ha a fegyverét élesben kell használnia, vagy keményfiúkkal kell birokra kelnie. Határozott, nyugis stílusával a kihallgatásokon is komoly eredményeket ér el. Marco egy kiváló rendőrcsapattal dolgozik együtt, csupa tehetséges - bár talán kissé különc figurával. Persze a csapat legnagyobb kedvence Rex, aki nem sokat szövegel, de az akciókban mindig a legjobb formáját hozza.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kekval márc. 08. 17:11:12
Létezik egy 17 -18. olasz évad is, az Elit alakulat. Ezeket miért nem vetítik le? A 16. évad után mindig elölről kezdik az osztrák részekkel.
10/10
DUNAWÖLD 2023 márc. 22. - 02:10:15 10/10
A mai részt Terzanival adtàk,
Fratelli

(itt bukkan fel Rex tesója


A digók rendesen kretén zombi sorozatot csinaltak belőle, Terzani megjelenítésêvel, legyen bármennyire jóképű bika.
Ettore Bassi mêg OK volt.
Capparonin latszott, hogy nincs ínyêre, ripacs az a pali.
Egy Rex mellett muszáj jónak lenni.
papzo 2020 dec. 04. - 10:14:51 Előzmény meggy100
Nem csupán ezt is ismételik.
Sajnos egyébből sem állnak ki csak az ócska sorozatokból! A
mi még anno tetszett is az embernek, ma már a könyökén jön ki.
meggy100 2019 aug. 09. - 04:29:41
Minek kell ennyiszer megismételni ezt a sorozatot ??
marisál 2019 ápr. 23. - 15:48:37
Nagyon lapos, lassú, a kutya viszi el a fimet, ha ő nem volna, még unalmasabb lenne. Az a széria volt a legjobb, amiben Stockinger szerepelt, ott pörögtek az események.
napraforgó 2018 júl. 22. - 15:54:12
Hányadik felügyelőt nyírta már ki a sorozat?
Tobias Morettihoz is úgy került Rex, hogy az előző gazdáját megölték. Aztán Morettit is megölték. Jött egy újabb felügyelő, na őt talán nem, csak áthelyezték.
Fabbri már a ki tudja hányadik gazdája, most őt is felrobbantották.
De látom, azért a sorozat folytatódik. Vajon milyen lesz az új felügyelő?
kkanai 2018 febr. 18. - 16:25:57
Pschill 32 évesen lépett be a sorozatba, Capparoni pedig 44 évesen. (Nekem) fura lenne, ha egy 44 éves olasz zsaru nem lenne kiégve. Elég hitelesnek tûnik, még sem lehet olyan kis kelekótya, mint Alex :-). De nem védem Capparonit, nekem is az osztrák stáb a kedvesebb. Egyelõre. A késõbbi olasz évadokat, és az újabb felügyelõket még nem láttam.
Krasna 2018 febr. 15. - 03:12:42
Ó, Pschill, a "rendetlen kisfiú". Jó volt! Ez a Caparoni sótlan, humortalan, fásult. Vmi vad akciófilmben tudnám elképzelni, nem egy bûnügyi vígjátékban.
Nekem, Stockinger volt a kedvenc a sorozat elsõ éveiben. Már a puszta megjelenése is humoros volt, de mindig írtak neki vmi +helyzetkomikumot is. Egyáltalán, az osztrák forgatókönyvben több volt a humor. Igaz, a bûnügyi vonala thrilleresebb volt. Tele volt sokkoló képpel, koporsócipelés, boncterem, többször gyerekáldozat. Valószinüleg, a sötétebb rendezés miatt írtak hozzá egy masszív, több személyre épülõ vígjátéki vonalat is. Ès persze a kutya is több szerepet kapott.
kkanai 2018 febr. 14. - 22:00:53
Csak a történelmi hûség kedvéért: Capparoni valódi szõke. Külsejében németes, de amúgy nagyon is olasz.
De nálam Pschill az örök kedvenc ...
Krasna 2018 febr. 14. - 12:34:28
Pár hete már ismétlik az "olasz Rexet". (Az elsõ epizódban ötletesen, Bécsbe ment az olasz kapitány, megismerte a frissnyugdíjas Rexet és mivel kedélybeteg volt az állat, magával vitta Rómába tovább dolgozni.) Persze, itt már új állat vette át a szerepet.
Sajnos, a fõszereplõ színész nekem nem szimpatikus. (Kaspar Capparoni) Szõkített frizura, kiélt arc. Szerencsére, a társfelügyelõ, Morini felügyelõ (Fabio Ferri) tetszik. Igazi olasz figura: göndör, fekete haj, szemek, mindig vidám. Nagyobb gond a forgatókönyv. Bár, a stáblistában felsorolják Peter Hajek és Peter Moser nevét, nem õk az írók. Gondolom, eladták a filmötletet. A krimi-bonyodalmak szokványosak, de a szereplõkre kitalált humor lapos. Legtöbbször annyi, h a rangidõs szivatja a beosztottját. Nem hagyja enni, leszólja, a vendéglõi számlát mindig vele fizetteti. Inkább dühítõ, mint humoros. Viszont, hangulatos olasz helyszínek, kutyás nyomozás, nézhetõ film.
szirgabor 2016 aug. 30. - 10:55:11
Lysa55 2016 febr. 10. - 07:45:36
én csak ma láttam véletlenül egy részt, meglepõdve tapasztaltam az uj felügyelõt. Hova tûnt Rex régi gazdája? Ettõl függetlenül tetszett nekem. Ugyis csak ritkán tudom nézni
Papp Sándorné 2016 jan. 31. - 10:58:55
Legalább már nem nyiffantják ki, mint az elõzõket.
kovaka05 2016 jan. 29. - 14:23:30
Hová lett az édesgyökeres felügyelõ?
Õ volt a legjobb!
Hiányzik.
Pláne, hogy szót nem szóltak róla, hogy miért van más helyette.