Az emberiség története / Nagyobb, gyorsabb, jobb

Bakancslistához adom
Mankind the Story of All of Us / Bigger, faster, better
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dokumentumfilm sorozat, I / 11. rész, 44 perc

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A sorozat a történelem néha száraznak tűnő tényein túlra tekint ki: műsorból nem csupán neveket és dátumokat ismerhetünk meg, hanem a veszélyeket, a harcokat, a hősiességet és sok izgalmat. A 12 részen keresztül Mezopotámia első civilizációjától eljutunk Amerika felfedezéséig. Modern animációk és a tudományos-technológiai megközelítés segítenek a nézőnek elképzelni, hogyan éltek elődeink, a mindennapjaikat és a harcaikat is, a legnagyobb társadalmak felemelkedésétől egészen bukásukig.

A műsor ismertetése: A sorozat a történelem néha száraznak tűnő tényein túlra tekint ki: műsorból nem csupán neveket és dátumokat ismerhetünk meg, hanem a veszélyeket, a harcokat, a hősiességet és sok izgalmat. A 12 részen keresztül Mezopotámia első civilizációjától eljutunk Amerika felfedezéséig. Modern animációk és a tudományos-technológiai megközelítés segítenek a nézőnek elképzelni, hogyan éltek elődeink, a mindennapjaikat és a harcaikat is, a legnagyobb társadalmak felemelkedésétől egészen bukásukig.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
kocsisi715 2016 júl. 16. - 03:04:03
Hurrá legyõzzük a természetet! Miért nem csodálkozom, hogy az USA rettentõen hasonlít a Szovjetunióhoz?
mantalacus 2016 júl. 06. - 23:07:37
A készítõkre ráférne egy kis történelmi lecke... Miért kell beállítani úgy a mongolokat, mintha õk találták volna fel a lovas harcmodort?
s-man 2016 márc. 05. - 21:22:33
Az eredeti cím kifejezõbb: History of Us (ahol az Us az United States rövidítése :)
A 12 részben feldolgozott emberiség történelembõl (legalább 10 ezer év) majdnem egy rész csak az amerikai polgárháborúról szólt. Az utolsó rész több percben azt taglalta, hogy hogyan építettek fáradságos munkával néger katonák utat az USA és Kanada között a IIVHB végén...ez is igen fontos része az emberiség történelmének.

Hogy Európában mi volt, esetleg Ázsiában, az megemlítés szintjén (vagy még úgy sem) volt jelen, pl. a Nagy Francia Forradalom, még csak meg sem lett említve pedig tõlük kapták a Szabadságszobrukat, meg a demokratikus eszményeket is)
nem volt szó más polgári forradalmakról sem amelyek megalapozták a mai nyugati világot.
Érdekes dolgokat mutattak benne, de ez csak az USÁ-ban megy el mindannyiu(n)k történelmeként.