Tündéri keresztszülők / Superbaba / Jó kívánság

Bakancslistához adom
The Fairly OddParents / Sooper Poof / Wishing Well
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai animációs sorozat, VI / 90. rész, 25 perc

Értékelés:

117 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Csiribú kezdi megtanulni az alakváltoztatás képességét, de sajnos Cosmot utánozza! // Timmy Cosmoval szórakozik, Wanda dühös lesz, ezért Jürgen elviszi őt a Kívánságok Kútjához.

A műsor ismertetése: A 10 éves Timmy Turner elég okos, de összességében átlagos fiú, szülei egyedüli gyermeke. Timmy élete azonban mégsem teljesen szokványos, hiszen ott van neki Cosmo és Wanda, a két tündér-keresztszülő, akiknek létezéséről Timmyn kívül senki nem tud.

Cosmo és Wanda igazán nagyszerű párost alkotnak. Időtlen idők óta házasok, így aztán ismerik egymás minden gondolatát, ennek ellenére néha előfordul, hogy hiba csúszik számításaikba, mikor Timmy segítségére sietnek. Mágikus képességeik ugyanis hagynak némi kívánnivalót maguk után - ha az ember például csokis shake-et szeretne, nem biztos, hogy örülni fog egy elővarázsolt csokis széknek. Az ilyen apró hiányosságoktól eltekintve viszont igazán jó tündér-keresztszülők ők ketten, hiszen Timmy összes problémáját igyekeznek megoldani, legyen szó akár iskolai bajokról, akár a szörnyű gyerekcsőszről, Vickyről.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
CartoonsFan09 2020 okt. 22. - 18:56:48 Előzmény Owen069
Szia! Azt szeretném kérdezni hogy megvannak még neked ezek a felvett Disney részek?
Szeretejet 2017 jan. 11. - 20:49:15
Én is így állok ezzel.
1/10
aMGee 2015 febr. 20. - 19:11:52 1/10
Amikor néha bekapcsolom a tv-t és ilyen és ehhez hasonló dolgokat látok, elgondolkodom azon hogy milyen szerencse hogy én nem ezeken nõttem fel. A mai generáció már nem ismeri azokat az értékeket, amik a 80-as, 90-es évek rajzfilmjeiben voltak. Ehelyett ilyen degenerált baromságokkal pusztítják az agysejtjeiket.
Anna Ilona Noviczki 2014 dec. 23. - 11:39:51 Előzmény agarik
A mûsor nem lengyelül attól függ hogy szinkronizált e pl:spanyol német de ha nem akkor aszthiszem hogy más nyelven megy lehet talán lengyelül. igaz én ózdon lakom és itt van már foop aki poof ellensége meg tündérkutya is megy.
küldök 1 foop poof párbaj képet.
10/10
Tomlion 2013 okt. 25. - 16:31:17 10/10
Tündéri keresztszülõk

A Tündéri keresztszülõk a Nickelodeon mesecsatornán készített és népszerû rajzfilm sorozat. A sorozatot Butch Hartman találta ki, aki olyan rajzfilmeken dolgozott, mint a Boci és Pipi, Dexter Laboratóriuma és Johnny Bravo. Nem is csoda, hogy rengeteg a hasonlóság Hartman korábbi rajzfilmjei és a Tündéri keresztszülõk között. (Ez leginkább a Johnny Bravon érzõdik.)

A sorozat a Spongyabob mellett a legnépszerûbb jelenleg is futó rajzfilm sorozata a Nick-nek. Nem is csodálom. A Spongyabobbal ellentétben a Tündéri keresztszülõk képes volt arra, amire õ nem. A változatosságra.

De ne haladjunk ennyire elõre.

A történet:

Timmy Turner egy 10 éves átlagos srác, aki a szüleivel él Dimmsdale-ben. A szülei sajnos néha nagyon lazán veszik a gyereknevelést és elõfordul, hogy 1-2 napra elmennek valahova Timmy nélkül. Éppen ezért, hogy a gyerek ne maradjon egyedül mindig felbérlik a Bébicsõszt Vicky-t, aki nem arról híres, hogy kedves a gyerekekkel. Miközben Õ TV-zik addig Timmy-nek kell az összes házimunkát elvégeznie és mire a szülõk hazaérnek szépen megfizetik, hogy mennyire jó munkát végzet. Természetesen Timmy errõl nem beszél, mert tart Vicky bosszújától és a szülei úgy sem hinnének neki. Egy nap azonban minden megváltozik, mert megjelennek a Tündéri keresztszülei Cosmo és Wanda, akik bármilyen kívánságot képesek teljesíteni, ha az nem szeg meg bizonyos szabályokat. Például nem kívánhatja azt, hogy valaki beleszeressen. Timmy napi rendszerességgel kíván valamit, hogy a napi problémáit megoldhassa, viszont ezek a kívánságok általában valamilyen elõre nem látott dolog miatt katasztrófával végzõdik. Az epizódok végén meg általában azt kívánja, hogy minden legyen olyan mint régen és néha egy-egy tanulsággal végzõdik a történet.

A sorozat eredeti ötlete pontosabban nem is Butch Hartman-tól származik, hanem a Frederator Studios-tól az Oh Yeah! Cartoons címû sorozatban, ahol több rövidke Pilot epizódokat csináltak sorozat ötletekbõl, amiket siker esetén folytattak. Ebbõl az úgymond 0. évadból 10 darab 5-10 perces epizód készült és a népszerûségének köszönhetõen 2001-ben megjelent a nagyobb költségvetésbõl készült önálló sorozat.

A sorozat humoráról és stílusáról is kell néhány dolgot megemlítenem. Mint a legtöbb régi Nick-es rajzfilmnél, ennél is elõfordulnak vicces és néha abszurd helyzetkomikumos jelenetek amit a sorozat elõrehaladtával egyre profibban és merészebben alkalmaznak. Igaz, hogy a rajzfilm eredeti célközönsége a 6-12 év közötti korosztály, viszont teli van olyan politikai, vagy popkultúrális utalásokkal, amiket csak az érettebb, vagy felnõtt korosztály érthet meg. Például utalás a régi Snoopy rajzfilmekre, Tom és Jerry, Bolondos dallamok... vagy akár utalás rengeteg TV sorozatra vagy híresebb mozifilmekre: PL. Knight Rider, Magnum, az Adam West féle Batman sorozatra, ahol maga Adam West szinkronizálja önmagát vagy filmek, mint például a Mátrix, Vissza a jövõbe Star Wars, Star Trek és még sorolhatnám nap estig.
(UI: Pár napja láttam egy epizódot, ahol az Õrdögûzõre volt egy egyáltalán nem burkolt utalás. Azon szakadtam!)

Ez a fajta koncepció a Family Guy-ból lehet ismerõs, mert ennyire intenzíven csak ez a sorozat szokott régi, híres mûsorokra utalgatni, viszont személyes véleményem szerint több stílussal.

Be kell vallanom, hogy néha ebben a sorozatban is elõfordulnak undorító poénok, fingós, hányós poénok, viszont más sorozatokkal ellentétben itt csak elvétve van, nem húzzák túl és még viccesek is. Olyan sorozatoknál, mint a Chowder, vagy a Gumball-ban az a baj, hogy nem csak undorítóak a poénok, de van mikor túl hosszúra nyújtják és MINDEN epizódban van ilyen. A Tündéri keresztszülõkben ezek a poénok csak tizedmásodpercekig tartanak és ezért ütnek ennyire. Ezek a poénok viszont nem fordulnak elõ túl nagy rendszerességgel. Egy epizódban max 1-2 ilyen poén van és nem mindegyikben. Nagyobb hangsúlyban vannak a képi poénok, amik a helyzetkomikumos szituációt kreálják.

Még a kritika elején írtam, hogy van egy elõnye a sorozatnak a Spongyabobhoz képest. Mert változtatni! A sorozat folyamán folyamatosan megismerkedünk újabb és újabb karakterekkel akik vissza-vissza szoktak térni a sorozatba. Ezek általában Timmy ellenségei, akiket egyszer legyõz és azután folyton a bosszújuktól kell megmentenie magát és néha a várost. Viszont a sorozat az 5. évad után két évig szünetelt és a rajongók hatására nem csak új epizódokat kaptunk a 6. évaddal, hanem egy új karaktert, Cosmo és Wanda közös gyermekét Poof-ot. Mivel bejött egy új karakter ennek köszönhetõen egy új poénforrás is megjelent, aminek köszönhetõen egy kicsit felfrissült a sorozat. Poof-ról az-az érdekes, hogy évszázadok óta õ az elsõ újszülött tündérbaba, ezért Tündérországban igazi hírességnek számít. És ha ez még nem lett volna elég a legújabb 9. évadban még egy új varázslatos házi kedvence is lett Timmy-nek. Róla még semmit nem tudok elmondani, mert Németországban még nem jelentek meg az új epizódok, én meg sajnos még nem tudok angolul.

A legvégén a megfilmesítésekrõl szeretnék beszélni. 2009 május 1-én jelent meg az elsõ része annak a filmtrilógiának, aminek a neve Wishology. Az érdekesség benne, hogy egy rész 50 perc hosszúságú és mikor leadták Amerikában az elsõ részt másnap és harmadnap folytatták a sztorit. Ez volt a Nickelodeon eddigi legnagyobb filmes projektje az animáció, sztori összetettség és a hosszúság szempontjából, ami összesen két és félóra hosszú. A filmrõl nem szeretnék túl sokat elárulni a filmrõl, csak annyit, hogy nagyon epikus és marha vicces. Kár, hogy nem mozikban jelent meg.

És most jöjjön a fekete leves. Az élõszereplõs filmek! Csak egy kérdés... MINEK?!?!?!
Egyszerûen nem tudom felfogni, hogy mit szívhattak a készítõk, hogy egy ilyen ötlettel elõállnak, hogy legyen a sorozatról egy élõszereplõs film. Õszinte leszek én nem láttam se az elsõ filmet, se a másodikat. Ami egy ilyen stílusú rajzfilmben mûködik az BIZTOS, hogy-ha egy színész elripacskodik nekem valamit az egyáltalán nem lesz vicces. Én csak a film elõzeteseit láttam és bele-bele kuttantottam a filmbe, hogy tényleg olyan rossz-e mint ahogy gondoltam. Beletekertem az elejébe és láttam, hogy a nagy kedvencem Mr. Crocker élõszereplõs változata elripacskodja a híres kiakadós mozdulat sorozatát. Utána pedig megláttam Timmy szüleit akik csak vicsorítani tudnak azt mondtam... ELÉG! Ahogy utána olvastam a filmnek sokan ugyan azt gondolták a filmrõl, mint én, ami megnyugtatott, hogy nem velem van a baj. :)

Hogy pozitívan fejezzem be a bemutató még egy kis érdekesség:
A Tündéri keresztszülõk és a Jimmy Neutron crossower!!!
A kedvenc 2D animációs sorozatom fõszereplõje találkozik a kedvenc 3D animációs sorozatom fõszereplõjével! A Nickelodeon korábban is próbálkozott crossover rajzfilmekkel, mint például a Fecsegõ tipegõk - A vadon szaga. Az viszont közel nem lett olyan jó, mint ez. Errõl is 3 film készült, viszont az 1. és a 2-3 között két év különbség van. Természetesen megvannak ennek a crossovernek is a hibái, Pl. mikor Timmy átmegy Jimmy világába elég bénán néz ki, de Cosmo és Wanda is. A másik hiba pedig az, hogy mind a 3 epizód túl sokat játszódik Timmy világában. Igen, tudom, hogy minden ami a 3D világban játszódik sokkal költségesebb, mint a 2D-s világban, de én mindig jobban szerettem RetroVill-t, mind DimmesDale-t. Magát a sorozatot is jobbnak tartom, viszont kb. 60 epizóddal számomra nem lehet a legjobb mûsor. Ennek ellenére a pozitívumai, hogy nagyon vicces és amikor Jimmy és barátai mennek át a 2D-s világba nagyon jól néznek ki.

Végszó:
Végszó ként csak annyit tudok elmondani, hogy szerintem ez a legjobb manapság is futó rajzfilm sorozat, aminek még mindig jönnek új epizódjai és nem laposodik el. Bátran tudom ajánlani kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Azoknak viszont nem akik nem rajonganak a Family Guy-ért és társaiért, mert azok ezt se fogják szeretni.
10/10
Owen069 2012 okt. 21. - 11:51:14 10/10 Előzmény Anonymusz88
Németeknél is így van az ottani Nickelodeon is csak az 5.évad második felét+6-8.évadot adja, az 1-5.évadot pedig a Super RTL (Illetve adja németen másik 4 csatorna az ottani Disney, a Your Family Entertainment, az ORF1 és az SF Zwei. a YFE a 3.évad elsõ 6 részéig adta, Német Disney-n a SRTL-es részeket [Pont amiket a miénk is] ORF1 a 6-7.évadot adja, SF Zwei pedig a 2.évad 5.részéig adta). Egyébként Németül is szoktam rendszeresen nézni és tetszik az õ szinkronjuk is ott minden fõszereplõ hangja megmaradt a két csatornánál.
agarik 2012 máj. 31. - 22:21:53
Az egy dolog hogy a reklám lengyelül megy, de most a mûsor is???
Valakivencel 2012 ápr. 23. - 15:43:02
Egy Timmy's kép
Valakivencel 2012 ápr. 23. - 15:42:22
EZ JÓ MESE parodizálom a neten mert nincs meg a Nick
Redwall, holli hobbi 2012 ápr. 07. - 10:51:52
Nem tudom, de én úgy gondolom, hogy egy rajzfilmhõs NEM NÕHET FEL, mert úgy jobb! Mickey Mouse is maradt úgy ahogy megszületett!! És: a Laboros szinkron nagyon sz@r. komolyan, egyetlen részt se néztem meg, csak a NickToons-os theme songot, de amikor mondják hogy Wanda: Van varázspálcánk Cosmo: És csillogó kis koronánk! Fúúú.. Az SDI Media a világ legjobb szinkronhelye. Igaz, õk más szinkronizáltak. Nézzük csak!

NickToons Amerika: SDI Media Hungary: Labor: Igazi fordítás:

wands and wings Pálcám rikít Van varázspálcánk Pálcák és szárnyak
floaty crowny things Rögtön rád suhint! És csillogó kis koronánk Lebegõ koronás izék

UI: nekem Cosmo a kedvencem! Idióta mint én :P
10/10
Owen069 2011 nov. 29. - 13:11:22 10/10 Előzmény Anonymusz88
Ezaz!:D Azta, már alig várom:P(Am. tegnap délelõtt is volt egy új rész a Nicken)
10/10
Anonymusz88 2011 nov. 26. - 16:49:55 10/10
Jó hír: újabb Angyali keresztszülõk filmet ígérnek decemberben a Nicken. Most nem a Wishology jön, hanem az élõ film :)
10/10
Owen069 2011 szept. 30. - 08:06:39 10/10
Tegnap 18:50-kor elkaptam egy új részt :)

Magyar címét nem tudom de a King Chang/The End of the Universe-ity" volt az! :)

Még 2 hiányzó rész van és teljes lesz a 6.évad szinkronja:)
10/10
Birkazoli 2011 aug. 28. - 15:58:20 10/10
No ilyen egy igazi mese! Vicces, a karakterek jól kidolgozottak, és szerethetõ. Nálam 10/10:-)
10/10
Owen069 2011 aug. 22. - 17:10:09 10/10
Klassz! Köszi :)
(hogy feltöltöd)
10/10
Owen069 2011 aug. 21. - 12:46:28 10/10
Igen õk adták a legtöbbet mert õk az elsõ 4.-et+az 5.évad 10.részéig adták :)
10/10
Chibi-Dóry 2011 ápr. 16. - 13:40:36 10/10
Egyet értek :D!Holnap ismétlik!~Ve~
10/10
Owen069 2011 ápr. 16. - 11:09:45 10/10
Érdekes és király rész volt:):D
10/10
Chibi-Dóry 2011 ápr. 16. - 08:48:46 10/10
VÁÁÁ KEZDÕDIK!!!!
10/10
Chibi-Dóry 2011 ápr. 16. - 08:41:17 10/10
MÁR CSAK PÁR PERC :D :3
Összes hozzászólás