Az aktuális rész ismertetője: A Földközi-tenger legnagyobb szigete, Szicília híres gazdag konyhájáról. A halak, a tészta és a zöldség a legfontosabb elemek, de az ókori Görögország, az arab régió és Spanyolország hatása is megtalálható az alapanyagokban és az ételekben. Az olasz szigeten az ízek nyomába eredünk. Palermo piacán kötelező megkóstolni a töltött rizsgolyókat _ egy arab örökséget. Szicília nyugati részén a nők a hagyományos receptek szerint, kézzel gyúrják a tésztát. Az arab hatás egyértelműen látszik a San Vito lo Capo tengerparti faluban is. Itt, a "Casa de Couscous" -ban minden ételt ezzel az észak-afrikai körettel szolgálnak fel. Favignana szigetét is érdemes meglátogatni a tonhalas és szardíniás fogások miatt. Természetesen a szicíliai kulináris túra nem lenne teljes házi sajt, csokoládé és finom desszertek nélkül. (Eredeti hang digitálisan.)
Hozzászólások