Az aktuális rész ismertetője: Savanyú, édes, csípős, sós és keserű _ a thai ételek sokszor mind az öt ízt együttesen tartalmazzák, hogy intenzív kulináris élményt hozzanak létre. Mivel ezek általában gyorsan és friss alapanyagokból készülnek, könnyűek és egészségesek is. Sok thai recept chili, fokhagyma, garnélapüré, gyömbér, koriander és a kaffir zöldcitrom alapú fűszerkrémre épül. Ezt először wokban pirítják, majd vízzel vagy kókusztejjel keverik el. A húst és a zöldségeket csak annyira főzik, ameddig ez feltétlenül szükséges. Az elmúlt évtizedekben Thaiföld a világ egyik legnépszerűbb üdülési célpontjává vált, ami segítette az ország konyhájának elterjedését világszerte. Thaiföldön az étel szerelmesei az ország számtalan utcai konyhájától az első osztályú éttermek "fine dinig" vacsorájáig bárhol igazi gasztronómiai élményekhez jutnak. (Eredeti hang digitálisan.)
Hozzászólások