Tasty Tales / Tökéletes konyha japán stílusban

német dokumentumfilm sorozat, 5. rész, 30 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az aktuális rész ismertetője: Japán az ínyencek országa. A világon egyetlen más helyen sem találni több magas színvonalú éttermet, mint a fővárosban, Tokióban. A japán konyhában a hal rendkívül fontos. Ez főként annak köszönhető, hogy Japán szigetország. A lakosság többsége a tengerparton él, és évszázadok óta azt eszi, amit a tenger kínál. A halat általában nyersen fogyasztják: vagy rizzsel, szusiként, vagy vékonyan szeletelve, szasimiként. A japán szakácsok nagy jelentőséget tulajdonítanak az esztétikus megjelenítésnek. A tökéletességet folyamatosan keresve, művészi menüket hoznak létre. Az egyik különleges finomság elkészítése nagy pontosságot igényel: a toxikus gömbhalból készült fugué. A fugu szakácsoknak engedélyre is szükségük van a munkájukhoz. A japán "haute cuisine" az exkluzív kaiszeki éttermekben fogyasztható, ahol az étkezés órákig eltart. (Eredeti hang digitálisan.)

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?