Világörökségek kívül-belül / Turkana-tó

Bakancslistához adom
Access 360° World Heritage Series / Lake Turkana
dokumentumfilm sorozat, II / 9. rész

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az észak-kenyai Turkana-tó régészeti és ökológiai szempontból egyaránt felbecsülhetetlen értékkel bír: egyrészt a partjáról kerültek elő ember-őseink jelenleg ismert legrégebbi fosszíliái, másrészt itt található a világ egyik legnagyobb nílusikrokodil-szaporodóhelye. Ezek ismeretében különösen aggasztó, hogy a tó vize a klímaváltozás következtében gyorsan apad, már-már a teljes kiszáradással fenyegetve. Vajon mit lehet tenni a híres állóvíz megmentése érdekében? A film segítségével kapcsolódjon be a Turkana-tóért küzdő tudósok munkájába.

A műsor ismertetése: Miként lehet megőrizni és egyben a nagyközönség elé tárni a világ legfontosabb természeti és ember alkotta csodáit? Hogyan kell karbantartani egy több ezer éves védett építményt? A Nat Geo sorozata az UNESCO legérdekesebb világörökségi helyszíneinek kulisszái mögé látogat, olyan szerencsés, de éjjel-nappal dolgozó emberekkel megismertetve bennünket, akiknek világhírű műemlékek, épületek, sőt egész települések és nemzeti parkok üzemeltetése a feladata.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
ataki 2018 nov. 15. - 18:43:26
Epizód
Világörökségek kívül-belül / Szentpétervár
dokumentumfilm sorozat, II / 5. rész
Az aktuális rész ismertetője: Szentpétervár palotái, katedrálisai és múzeumai a világ legkiemelkedőbb építészeti és művészeti műremekei közé tartoznak. Az orosz birodalom fénykorát szimbolizáló épületek azonban mára kritikus állapotba kerültek, így gyönyörű, de emberfelettien nehéz feladatra vállalkoztak azok a művészettörténészek, építészek és kurátorok, akik a fejükbe vették, hogy visszaadják a régi fényét Észak Velencéjének.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szentp%C3%A9terv%C3%A1r_t%C3%B6rt%C3%A9nelmi_k%C3%B6zpontja