Személy

Alan Alda

színész, rendező, forgatókönyvíró

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?
Színészi, írói és rendezői tevékenysége egyaránt nemzetközi hírnévnek örvend. New Yorkban született, apja a szintén kiváló színész, Robert Alda. A Fordham Egyetemen töltött évei alatt Európában is tanult, ahol fellépett a televízióban és színházban is. Később rengeteg Broadway-darabban játszott, kétszer is jelölték Tony-díjra.
A "M*A*S*H*" című tévésorozatban Hawkeye Piercet alakítja, illetve számos epizódot írt és rendezett. Tizenegy éve csinálja ezt a produkciót, ez alatt ötször nyerte el az Emmy-díjat, és ő az egyetlen ember, akit a TV Academy előadóként, íróként és rendezőként egyaránt díjazott. Huszonkilencszer volt Emmyre jelölve, háromszor kapta meg a Rendezők Szövetségének díját, hatszor nyert Arany Glóbuszt és hétszer közönségdíjat.
  • BAFTA-díj (2005) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Aviátor
  • BAFTA-díj (1991) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Bűnök és vétkek
  • Oscar-díj (2005) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Aviátor

Vélemény:

2010 máj. 29. - 05:19:13
2010 máj. 29. - 05:19:13

Na, nem! Még nem volt fóruma? Szomorú. Egyébként az Elnök emberiben is játszott, sõt még a Vészhelyzet 6. évadának vendégszereplõje is õ volt; Dr. Gabriel Lawrenc szerepében, aki egykori legendai orvos, mára viszont nem sok mindenre emlékszik, mert Alzhermer-kórban szenved.
Szerintem is nagyon jó színész, és ha tényleg 70 éves, de még mindig dolgozik, akkor az se semmi.

Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás