Személy

Anaïs Gaudemard

Hozzászólások

10/10
Nótárius 2018 nov. 24. - 01:35:01 10/10
A Rising Stars-program egyik kiválasztottjaként, a 17 európai nagyvárosban tartott koncert-körútja második állomásaként, tegnap Budapesten adott szólóestet Anaïs Gaudemard francia hárfa-művész (akinek három hárfája van otthon!).
Szerintem érdemes elolvasni a papageno.hu vele készített korábbi interjúját: https://papageno.hu/featured/2018/11/a-lany-akinek-koszonhetoen-beleszeretsz-majd-a-harfaba-anais-gaudemard/

A Müpa-ban tartott szóló-estjén lenyűgöző átszellemültséggel játszott pompás (!) hangszerén! Életörömtől sugárzóan oly tökéletes harmóniában volt az előadott művekkel és a hárfával, hogy még csak nézni is esztétikai élmény volt! A hangszer-kezelésének látványa Rudolf Steiner euritmiáját („Az euritmia a látható beszéd és a látható zene”.) és az indiai táncosnők elbűvölő kéz-táncát idézte fel bennem. Az általa nyújtott nagyszerű zenei élményt követő; elhúzódóan zajos tetszésnyilvánítást, újra és újra megköszönve, azt olyan kedves mosolyúan szerény rácsodálkozással fogadta, mintha meglepte volna! ;-)
Nem kétséges, hogy feltétlenül visszavárjuk!