Személy

Bacsó Kristóf

előadó, zeneszerző
Született: Budapest
Bacsó Kristóf 1976-ban született Budapesten. Szaxofontanulmányait Lakatos "Ablakos" Dezső és Borbély Mihály irányításával kezdte 1989-ben. Miután a Liszt Ferenc Zeneakadémia Jazz Tanszékén diplomázott, a Conservatoire de Paris-ban és a bostoni Berklee College of Music-on folytatta tanulmányait; tanárai többek között Francois Jeanneau, Joe Lovano, George Garzone, Hal Crook és Bill Pierce voltak.
Első helyezést ért el a Magyar Rádió fiatal szaxofonosok számára 1999-ben rendezett tehetségkutató versenyén.
Öt és fél éven át Franciaországban majd az Egyesült Államokban élt és dolgozott, miközben Európa számos országában lépett fel. A legkülönbözőbb stílusú formációkkal játszott, a mainstream jazz-től kezdve az etno zenén át, a kortárs zenével bezárólag; többek között Eddy Hendersonnal, John Patituccival, Nico Morellivel, Giovanni Mirabassival és a nemzetközi Europlane Orchestrával. Többek között olyan neves klubbokban és fesztiválokon lépett fel, mint Duc de Lombard, New Morning, Sunset, Sunside (Párizs), Porgy and Bess (Bécs), Pizza Express (London), Pescara Jazz Festival (2004), Dresden Jazz Festival (2005), Barcelona Jazz Festival (2006).
Gadó Gáborral a 1990-es évek végétől dolgozik együtt; közreműködött a Modern Dances című lemezén; szólistaként részt vett Winand Gábor "Agent Spirituel" és ?Different Garden? című lemezein. Szólistaként közreműködik Oláh Kálmán?Concerto for Symphonic Orchestra and Jazz Band? című darabjában, illetve tagja az Oláh Kálman Sextettnek. Dolgozik a Modern Art Orchestrával, melyben nem csak szólistaként, hanem hangszerelőként és zeneszerzőként is közreműködik.

2006-ban második helyezést ért el a Magyar Jazzszövetség által meghirdetett big-band hangszerelési versenyen. Az Egressy Béni Zenei Középiskola Jazztanszékének szaxofon tanára és művészeti vezetője 2004-től kezdődően.

Hozzászólások

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás