Személy

Christopher Nolan

rendező, forgatókönyvíró, producer
Született: 1970. július 30. (47 éves) (Anglia, London)

Értékelés:

356 szavazatból
Szerinted?

  Christopher Johnathan James Nolan hét éves korában kezdett el filmezni apja szuper 8-as kamerájával. A londoni University College-ban angol irodalmat tanult és itt 16 mm-es filmeket készített.
  1989-ben tűnt fel a "Tarantella" című szürreális rövidfilmmel, hét évvel később "Larceny" című rövidfilmjével vett részt a Cannes-i Filmfesztiválon.
  Első nagyjátékfilmje, a "Following", amelyet ő írt, rendezett és vágott, több nemzetközi filmfesztiválon is részt vett és díjakat kapott. Ez a sikersorozat hívta fel a figyelmet rá és segített megteremteni a Memento anyagi hátterét. A Memento, amelyet Nolan írt és rendezett, mind a kritikusok, mind a nézők körében nagy sikert aratott, számos díjat és jelölést is szerzett: például a Sundance Filmfesztivál forgatókönyvírói díját, a forgatókönyvért Golden Globe- és Oscar-jelölést. A film nagy sikert aratott több nemzetközi fesztiválon (Toronto, Rotterdam, Slamdance, Hong Kong) és bekerült az Egyesült Államok (Zeitgeist), az Egyesült Királyság (Alliance) és Franciaország (CCI) moziforgalmazásába.

  Vélemény:


  2017. augusztus 29. 13:08
  Először az Eredetet láttam Nolantól , rögtön felfigyeltem rá. Másodikként a Sötét lovaggal kápráztatott el. Aztán megnéztem a Mementót is, és a Batman-trilógia többi részét is. Nemrég pedig a Tökéletes trükköt. Mind nagyon jók voltak, csak ajánlani tudom a munkáit! :-)

  2016. január 26. 15:21
  ja és náci ellenesség se hiszem, hogy lesz benne, mivel ez egy csata... és valszeg. nem a nácikról...hanem inkább a katonák sorsáról fog szólni

  2016. január 26. 15:17
  Ja, lehet igazad van, de remélem megcáfolódik majd a feltételezésed. Először is, igaz hogy valós eseményen alapul a történet, de az is lehet csavaros...Nolan nem az a hollywoodi műf*s rendező, nem hiszem, hogy annyira érdekelné az Oscar...még ha háborús is a film abból is lehet jót készíteni...

  Összes hozzászólás