Személy

Deniz

előadó
Született: 1986. augusztus 27. (32 éves) (Magyarország, Kazincbarcika)
Deniz 2000-ben kezdett el foglalkozni a rap zenével. A világ égető problémáitól - személyes tapasztalatokon át - a barátokkal való sörözésig bezáróan minden téma és érzés megtalálható Deniz számaiban.
Első kislemeze 2005-ben jelent meg a világhálón, Dalban mondom el címmel.A 8 számos korongon a zenék többségért WherDee felelt és az anyagot FankaDeli is színesítette közreműködésével. A Night Child Root Stúdió szárnyai alatt a "Nekem" című dalhoz videoklip is készült.
2006-ban megjelent Deniz első hivatalos nagylemeze Repp tiszta szívből címmel.
A lemezen WherDee és Addamz zenéire Sub Bass Monster, MC Gőz, FankaDeli és Deego szövegel Deniz mellet.
A "A hol a fény?" című szám videoklipje 2006-ban, a címadó Repp tiszta szívből videója 2007-ben készült.
2007-től Deniz hivatalosan is a Night Child kiadó berkeibe került. Ezt követően több bootleg felvétel is napvilágot látott Deniz-től a világhálón, WherDee és Artoscsaba zenékre.
2007 karácsonyán jelent meg Deniz talán legkiforottab kislemeze Bemelegítés címmel. A lemez ingyenesen letölthető Deniz weboldaláról és több internetes portálról is. A zenei alapokért ismét WherDee és Artoscsaba felelt.
2008-ban Deniz és a Night Child útjai különváltak. Ez évre tehető Deniz legújabb nagylemezének megjelenése, mely minden eddigi kiadványát kétségkívül felülmúlja majd. A zenékért csakúgy mint eddig WherDee, valamint Artoscsaba felel majd.
  • 2019
    Deniz előadó
    Szegedi Ifjúsági Napok Szeged - 2019. 08. 28. 19:15

Hozzászólások