Személy

Elsa Valle

előadó

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Kubában született énekesnő szülei is muzsikusok voltak, így Elsa hivatása sem volt kérdéses. Elsa már kisiskolásként sokat halott Magyarországról, mert Kubában a hivatalos tananyag része volt Petőfi, Vörösmarty és Bartók Béla.

Zenei tanulmányait az egyik legrangosabb Havannai zeneművészeti iskolában végezte, ahonnan egyenes út vezetett a színpadra. Első sikereit hazájában aratta, hiszen számos kubai és dél-amerikai fesztiválon szerepelt. Hazája egyik legrangosabb fesztiválján, a Boleros De Oro-n már nemcsak a szakma méltatta tehetségét, hanem a közönséget is meghódította közvetlen és barátságos lényével. A szakmai elismeréseken túl a világszerte ismert Buena Vista Social Club zenészeivel is egy színpadon énekelhetett, és olyan közönség fogadta szívébe zenéjét, akiknek Estremeno, Santana és Al di Meola is zenélt.

Elsa Valle hosszú koncert turné után végül Magyarországot választotta otthonának, ahol már lassan 16 éve él többek közt azért, mert olyan remek zenészekre talált az általa szerzett dalok előadásához, mint Winand Gábor, Babos Gyula, Tony Lakatos, Fekete István, Gadó Gábor és Petz Bálint.

Zenei stílusát nagyban meghatározza a tradicionális kubai éneklés, azonban az improvizatív kortárs zenei irányzatokat is magába foglalja. A zene sodró lendülete párosul Elsa energikus, kirobbanó előadásmódjával, amely Magyarországon is egyre szélesebb körben tette ismertté nevét. De nemcsak a kifejező hangszínre és előadásmódra kell odafigyelni, hanem az általa szerzett dalokra is, amelyek a lemezek zenei anyagát képezik.

Elsa Valle Tom-Tom Recordsnál megjelent új albuma, a Salsa y picante a harmadik Magyarországon napvilágot látott lemeze. Előző két albuma után ( Mi Gente 2003, Abracadabra 2005) ismét egyedülállóan eredeti húrokat penget, miközben feszes kubai ritmusok invitálják táncra a hallgatót.

Vélemény: