Személy

Ennio Morricone

zeneszerző, zene, előadó
Született: 1928. november 10. (89 éves) (Olaszország, Róma)

Értékelés:

117 szavazatból
Szerinted?

  A XX. század egyik legnagyobb hatású filmzeneszerzője. A római Santa Cecilia konzervatóriumban végezte zenei tanulmányait, és egyebek mellett trombitán tanult játszani. Először 1964-ben Sergio Leone hívta Egy maréknyi dollárért című alkotásához, hogy néhány betétdalnak készítse el a hangszerelését. Munkájára hamar felfigyeltek, mert olyan hagyományostól eltérő hangszereket alkalmazott, mint amilyen a harmonika, a harang vagy az elektromos gitár. Sorra kapta a megbízásokat, s bár elsősorban westernfilm-zeneszerzőként jegyezték meg nevét (egyik leghíresebb filmzenéjét az 1968-as Leone-rendezéshez, a Volt egyszer egy vadnyugat-hoz készítette), számos más műfajban is dolgozott a vígjátéktól a romantikus filmeken át a horrorokig.

  Vélemény:


  2017. február 24. 17:13
  Végre megtaláltam a Maestrótól a kedvencemet, kicsit ritkán hangzik el sajnos, és sokáig nem tudtam, mi a címe. A fülemből persze nem ment ki, aztán végre ráakadtam.

  https://www.youtube.com/watch?v=KN4pmxpGJNY&list=PLrKJ58z9Cnr8etY9FtxdOuGe8q67Hkh5b

  Szép. :-)

  2016. március 2. 17:10
  Morricone eddigi díjai-jelölései itt:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Ennio_Morricone#Prizes_and_awards

  2016. március 2. 12:56
  Morricone mester igazán hűséges volt a hazájához, mert életrajza szerint mindig is ott élt csendes, szerény életet a családjával. Annak ellenére, hogy egy komplett Beverly Hills-i otthont is felajánlottak neki.
  Szimpatikus, tiszteletre méltó és alázatos ember, aki úgy látom az élet minden területén tökéletesen a helyén van, és a számára elfogadható életet éli.A köszönő beszédét is olaszul mondta egyébként.
  Ezt ilyenkor valaki fordítja? Mert nem láttam a gálát.

  Összes hozzászólás