Személy

Fábry Sándor

közreműködő, előadó, forgatókönyvíró ...
 
Született: 1953. november 20. (64 éves) (Budapest)


Értékelés:

117 szavazatból
Szerinted?
A Pécsi Tanárképző Főiskola elvégzése után párhuzamosan az ELTE BTK magyar-német szakát és a Mafilm Filmíró Iskolát is elvégezte 1978-ban. 1978-92 között a Mafilm dramaturg-gyakornoka, majd dramaturgja volt. Gondozásában készült Jeles András Álombrigád és Angyali üdvözlet, Vitézy László Vörösföld, Sopsits Árpád Videoblues és Céllövölde című filmje. 1992-től szabadfoglalkozású. 1989 óta írja a Hócipő Dizájn Center című rovatát, kritikákat ír a Filmvilágba, gasztronómiai rovata volt a Playboy magazinban. Eredeti stílusával, rögtönző készségével a média legkeresettebb sztárjai közé emelkedett.

Vélemény:


2015. január 12. 13:46
Fábry legjobb időszaka talán a rendszerváltozás környéki, majd az azt követő "rádiókabarés" szakasz és a Kabarészeparé sorozata volt (némileg megtámogatva Boncz és mások által). S talán később még a Cadillac Drive filmsorozat.

Utána már elkezdte bedarálni a média a Fábry-show miatt. Mivel alkatilag az "egyszemélyes showman" megtesítője (talán az első "modernkori" stand-up-os itthon), ez rányomja a bélyegét a "beszélgetéseire" is. Látszólag nem is érdekli, hogy a vendég mit akar mondani, csak az ő megszólalása érdekes. A Fábry-show két erősebb része is klasszikusan erre épült mindig: a bevezető monológ, illetve a design-center.

Most pedig - ahogyan már máshol írtam - egyfajta kiválasztott "udvaribolond" lett belőle...sajnos.

2015. január 12. 10:12
Nem ismerem a jelenkori előadások tartalmát, vagy az esetleges színvonal romlást. Egy ember volt, van és lesz, és a teljes életműve alapján ítélhető meg teljeskörűen.Fábry Sándor általános kvalitásait alapul véve, valamint azokat a hosszabb lélegzetvételű sztorikat, mint Lejtő ördöge, Amerikai álom, Oh Tannenbaum és még sorolhatnám, számomra a ma élő legnagyobb képviselője a tökéletes humornak. Ezt azért mondom, mert nála nem kell gombóccal a torkomban várni, hogy belesül e a poénba, erőlködik e, hogy az jó is legyen, mint sokan mások.
Ezzel lehet vitatkozni, én így gondolom. Pl. van olyan, hogy éjszaka felébredek, és akkor gondolkodom, vagy netán feszült vagyok, és eszembe jut, hogy na akkor hallgatok egy kis kabarét mp3-al a vaksötétben. Nos ezek között a kabarék között szép számmal találhatóak meg a Fábry kabarék-és aztán megnyugszom, és éjszaka lévén visszaalszom, de nem azért, mert az előadás nem élvezetes, hanem azért, mert elvonja a figyelmet a hülyeségekről és feltölt.

Pl egy idézet:
"Az volt a projekt, hogy vegyek inget. Hát kinézek ahogy kinézek, de azért én próbálok így is teljes életet élni, és nem gondol...

2014. április 12. 06:35
Jó régi az utolsó hozzászólás.
Mindegy, azért a véleményemet elmondom, - ha már a "Fábry" című műsor topicja le van zárva.
A mai adás egyszerűen élvezhetetlen volt, Fábry annyira rátelepedett a műsorra, a vendégeinek minden mondatába beleszólt, belepoénkodott, - rosszul, - megtörte az illető mondanivalóját, a vendég egy mondatot nem tudott nyugodtan végigmondani.
Elképesztő, felháborító, szórakozás helyett idegességet, rossz szájízt okozó műsorvezetés volt, és ezt azért mondom nagyon csalódottan és szomorúan, mert Fábry annak idején, - jó sok évvel ezelőtt - még a kedvenceim közé tartozott.
Rég volt, azt hiszem, azok az idők már nem fognak visszajönni.

Összes hozzászólás