Személy

Heide Keller

színész, forgatókönyvíró

Hozzászólások

grosz_i 2020 márc. 13. - 12:07:59
Heide Keller: Amiért Heinz Weiss, alias Wolfgang Rademann volt számára legkedveltebb Álomhajó-kapitány

Négy kapitány alatt is szolgált Heide Keller alias Beatrice az Álomhajó sorozatban. Melyik volt számára a legkedvesebb, arról a megjelent könyvében számol be.

Heide Keller (1939. X. 15.), aki a sorozat kezdetétől, 1981-től az „Álomhajó” fő stewardessét, Beatrice alakította, nos, volt számára egy kedvenc kapitány. „Bocsássa meg nekem a többi kapitány, de Heinz Weiss volt számomra a legkedvesebb kapitány, és nem csupán azért, mert barátok voltunk, hanem a sapka miatt”. Írja a színésznő a nemrégiben megjelent könyvében, az Álomidők és egyéb napok-ban.

Heinz volt az egyetlen, aki pontosan tudta, „hogyan is kell legmegfelelőbben hordani a tengerésztiszti fejfedőt, talán mert éppen neki volt a leghozzáillőbb fejformája”. A könyve másik részén pedig arról számol be Keller Weiss-szal kapcsolatosan, hogy a tőle való búcsúja annyira megrázott, egyszerűen nem tudtam abbahagyni a sírást.

„Wolfgang nélkül egyszerűen nem tudtam elképzelni az Álomhajót.”

A színésznő, aki egyes epizódok forgatókönyv írója is volt, így írja a könyvében: „Azon a napon, amikor megtudtam, hogy Siegfried Rauch is elhagyja az Álomhajót, igazi gyásznap volt számomra”. Egy másik helyen pedig így ír az „Álomidő és egyéb napok”-ban, Rademann az egyik epizódban nyilvánosan kijelentette: „Beatrice addig marad, amíg a gőzös el nem süllyed, és őt pedig kerekesszékben kell kitolnunk a hajóról.” Majd még hozzáfűzi: „Miután minden barát távozott a sorozatból, úgy döntöttem, jobb ha én is elköszönök, mielőtt már gondot jelentene számomra lemenni a hajólépcsőn.”