Személy

Herendi Gábor

rendező, producer, forgatókönyvíró
 


Értékelés:

40 szavazatból
Szerinted?
Az egyetemi évei alatt ébredt fel benne az érdeklődés a film iránt. Már amatőrfilmesként is a vígjáték műfaja vonzotta, s a vonzódást erősítette benne, hogy az egyetemi filmklub közönsége előtt mindig sikert arattak hosszabb-rövidebb filmtörténetei.
A diploma megszerzését követően pár év filmezés nélkül telt az életében, majd 1989-ben szabadúszóként forgatókönyveket kezdett írni televíziós reklámokhoz.
Később a BBDO Budapest nevű nagyhírű amerikai reklámcég kreatív igazgatójaként a gyakorlatban tanulta ki a reklámfilmezés forszait, igyekezett mindent ellesni más rendezőktől, amit csak e műfajban lehet. Ekkor kezdett el maga is reklámfilmeket rendezni, majd az Akció Reklámügynökség munkatársaként már kizárólag filmrendezőként dolgozott.
1993-tól önállósította magát, Skyfilm néven saját céget alapított. Számos reklámügynökségnek készítettek filmeket, és ebben a stúdióban készült az első nagyjátékfilmje, a Valami Amerika is. Reklámban szintén a humoros hangütést kedveli legfőképpen, de az érzelmekre ható megoldás sem áll távol tőle. Az "előélete" beazonosítására néhány példa említhető. Első sikerei a Postabank reklámokhoz fűződnek, ő készítette a Szenzációs négyest a tornászokkal, majd a többi Postabank filmet Reviczky Gáborral. Aztán következtek a Soproni Ászok reklám-klippjei, az Amstel három barátja és a Pannon GSM csókolózó szerelmespárja.
 • Álomutazó Bemutató 2017. december 26. TulipánTündér Produkció
  vizuális rendező
  Syma Rendezvénycsarnok (BOK) - Budapest
  december 26. (kedd) 11:00
  december 26. (kedd) 15:00
  december 26. (kedd) 19:00
  december 27. (szerda) 15:00
  december 27. (szerda) 19:00
 • Mr. és Mrs. Játékszín
  rendező
 • Diploma előtt Bemutató 2010. április 24. Madách Színház
  rendező


Vélemény:


2009. április 13. 13:35
Nekem nem ő az egyik kedvenc rendezőm. Taláncsak a Lora igazán jó filmje. De az csak jó, ha sokan szeretik.
Pedig én szeretem a magyar filmeket, és a Valami se rossz.

Összes hozzászólás