Személy

Horváth János

festőművész
Született: 1941. április 26. (78 éves) (Szentes)
Festőművész

Gyermekkora óta foglalkozik a rajzolással, festészettel. 1964-ben költözött Orosházára, s 1965-ben állított ki először az Orosházi Festők Csoportjával. Azóta folyamatosan tagja a csoportnak. Alkotó művészi munkájához lelki harmóniáját az új, megértő, szeretetteljes család adta és a várost környező tanyavilágot járva gyermekkori élményei elevenedtek fel. (dr. Szabó Mihály)

Több, mint 150 csoportos és 25 egyéni tárlaton mutatkozott be az ország minden részében. Feltöltődését, egyéniségének karakterizálódását, stílusát segítették az alkotótáborok (Békés, Zebegény, Tokaj, Gárdony). 15 évig gyermekrajzszakkört is vezetett.

Témái közt a tájképek, portrék és a csendéletek egyaránt szerepelnek. Mindig kereste, kutatta az új megoldásokat. Munkái egy sajátosan orosházi, alföldi világot mutatnak be, még akkor is, ha más tájon jár. Képeiről sugárzik a természet szeretete. Az Orosházi Festők csoportjának tagjaként inspirálta az együttdolgozás, a korábbi élmények hatása, a közös műterem, a közös kiállítások. Munkássága része Orosháza szellemi életének. Munkái őszinte emberről tanúskodnak, mondanivalója nem mesterkélt, sallangmentes művészeti irányt képviselnek.

Hozzászólások