Személy

ifj. Vidnyánszky Attila

színész, rendező, ének
Született: 1993. szeptember 13. (30 éves) (Ukrajna, Beregszász)

1993-ban született Beregszászon. 2010-ben felvételt nyert a Színház-és Filmművészeti Egyetem színész szakára, Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályába. Egyetemi gyakorlatát a Nemzeti Színházban és a Vígszínházban töltötte. Az egyetemi évek alatt a színészkedés mellett, több rendezése is ment az Ódry Színpadon. 2014-ben megkapta a Gundel Művészeti Díjat, 2015-ben az egyetem elvégzése után a színikritikusok a legígéretesebb pályakezdőnek választották, 2016-ban Junior Prima-díjas lett. Az egyetem befejezése után dolgozott a Budaörsi Latinovits Színházban, ahol a Liliomfit vitte színre, majd a Gyulai Várszínházban megrendezte a III.Richárdot, mely később a Nemzeti Színház repertoárjára került, 2016-ban a Radnóti Színházban vitte színre Bulgakov Iván, a rettenet című darabját. 2017-ben a Vígszínház társulatának a tagja lett. (Forrás: vigszinhaz.hu)

  • 2. Magyar Filmhét (2016) - Legjobb férfi főszereplő: Veszettek

Hozzászólások

Rojita 2020 júl. 30. - 22:10:14
Rojita 2020 júl. 30. - 22:02:32
Most botlottam bele a cikkbe, hátha más se olvasta még. A gyerekkoráról, a pályakezdéséről beszél, (meg arról, h kerülhetett be 17 évesen az egyetemre) :
https://ujszo.com/kultura/jelesul-jatszik-kitunoen-rendez
user11 2016 jan. 24. - 19:29:11
...
Edmond Dantes 2015 nov. 07. - 19:21:08
Ha valaki csak ezért az 1 db beírásért regisztrált,netán ál-nicknéven sunnyog, miért ír ezen a fórumon? Elõ lehet állni!

Hogy mennyire ismerem-nem ismerem a színházi elõadásokat, azt az ítélje meg, aki vállalja valódi nickjét + aki maga is beír valamit, ami ennél több. Mert ez zéró.
A kérdéses mondat egyébként így pontos:

(ifj. VA) nem ment el a díjátadóra és nem is volt jelen senki, aki átvette volna helyette a Színikritikusok legígéretesebb pályakezdõnek ítélt díját, amit a nemzetis Brand-rendezésért szintén díjazott tanárától, Zsótér Sándortól vehetett volna át.
(forrás: fidelio.hu lent belinkelt cikke)

A lényegen azonban mindez semmit, de semmit n e m változtat. Mindenki eldöntheti, ki is az, aki "gyûlölködik".
Úgyhogy bátran le merem írni még egyszer:

Úgy tûnik, apja fia = ha ki akarna bújni az árnyékából, rossz startot vett. Ennyit az "árokbetemetésrõl". Fölösleges erõlködés, ahogy Blaskó esetében is fölösleges volt anno. A régi magyar közmondás, "amilyen az adjon'Isten, olyan a fogadj'Isten": itten nem mûködik kérem.
antistohl 2015 nov. 07. - 09:56:28 Előzmény Edmond Dantes
Ha valaki ennyire nem ismeri a színházi elõadásokat, miért ír ezen a fórumon? If.Vidnyánszky Attila nem szerepel a Brand elõadásban, a díjat - amit egyébként teljes joggal megérdemelt - nem is ezért kapta; ez kiderül a cikkbõl is. Ehhez viszont a puszta gyûlölködés helyett figyelmesebben kellene elolvasni a cikket.
Dandi bácsi 2015 okt. 25. - 22:45:09
Ügyes. Remélem, bölcs is!
Edmond Dantes 2015 szept. 21. - 21:45:39
Hírek szerint:
http://fidelio.hu/szinhaz/2015/09/21/csak_a_szadban_olvad/
nem ment el a díjátadóra és nem is volt jelen senki, aki átvette volna helyette a Színikritikusok legígéretesebb pályakezdõnek ítélt díját a nemzetis Brand-béli alakításáért.

Úgy tûnik, apja fia = ha ki akarna bújni az árnyékából, rossz startot vett. Ennyit az "árokbetemetésrõl". Fölösleges erõlködés, ahogy Blaskó esetében is fölösleges volt anno. A régi magyar közmondás, "amilyen az adjon'Isten, olyan a fogadj'Isten": itten nem mûködik kérem.
10/10
hektor16 2015 júl. 23. - 10:49:29 10/10 Előzmény Edmond Dantes
Ehhez csak egy megjegyzést kedves E.D. Örülök, h ismét itt! Magam is aggódom a Trill házaspár túlterhelése miatt, akiknek tehetsége és teljesítménye elvitathatatlan. Ugyanakkor csak halkan kérdezem magamtól, magunktól, hogy amikor az Alföldi legalább ennyire túlterhelte a Stohl Andrást, akkor miért nem aggódtunk az Õ egészségéért? Higgyük már el, hogy a Trill Zsolt is van annyira tökös magyar gyerek!
Amúgy teljesen komolyan mondom, hogy az Öreg Vidnyánszky helyében, a színházamban, én is sokkal "igazságosabban" osztanám el a szerepeket és a rendezéseket is. Ezt ugyanakkor nem vonatkoztatnám az ifjú Vidnyánszkyra. Fog Õ bírni ennél még sokkal többet is, és nem is csinálja rosszul. Lásd Athéni Timon.
Edmond Dantes 2015 máj. 13. - 09:25:29 Előzmény azem
Nézetem szt a 21. szd.-ban nem lehet és nem szabad egy csaknem komplett színházi repertoárt egy vagy néhány színész köré építeni, a személyi és/vagy korábbi, más színházbeli kapcsolat(ok) alapján, különösen nagy/legnagyobb színház(ak) esetében, különösen a Nemzeti Színház esetében, lett légyen az a mindjárt 80 éves (nagy kedvencem) Törõcsik Mari, a Beregszász-Debrecen-Budapest expresszel érkezõ Trill Zsolt (és hitvese) vagy a nagyon tehetséges ifj. Vidnyánszky Attila. Nekik, igen: n e k i k árthat leginkább a túlfoglalkoztatottság, akár mentálisan, akár fizikailag-egészségileg. És mindezt nem Alföldi Róbert áttételes dicséreteként írom...noha az õ valóban 21. szd.-i, csapatépítõ munkásságának sikere elvitathatatlan.
user11 2015 máj. 12. - 21:12:55
Végzõs a Színmûvészeti Egyetemen a Marton-Hegedûs D. színészosztályban. Interjú vele sok képpel:
http://7ora7.hu/hirek/ha-rajtam-allna-egesz-eletemben-a-36-os-teremben-dolgoznek
10/10
azem 2015 jan. 08. - 01:05:14 10/10
Láttam õt a Hamletben (Ódry), a Vízkeresztben (Víg), a Halotti pompában (Csokonai) és az Ahogy tetszikben (Beregszász). Úgy érzem, igazán komoly fejlõdésen ment keresztül az elmúlt években. Viszont a Hamlet megnézése után (amiben szerintem õ volt a legjobb, de min. a 3 legjobb között említeném) úgy éreztem, hogy könnyen modorossá válhat. Zsótér nem fogta elég erõs kézzel és túlságosan hagyta, hogy a saját eszközeivel tomboljon. Szerintem érdemes lett volna egy eszköztelenebb, visszafogottabb alakítás felé terelni (akkor kevésbé lenne hatásos, ez igaz), mert így hamar modorossá válhat majd.

25 Trill Zsolt-alakítás megtekintése után az õ játéka is kissé modorosan hat már és nem akkora õserõnek, mint korábban. Ifj. Vidnyánszkynál is fennáll ennek a veszélye.
tothga 2013 júl. 10. - 10:00:12 Előzmény user11
A gyulai Hamlet elõadás tegnap hatalmas élmény volt. Tehetséges, õrülten lelkes fiatalok játéka, szinte kivétel nélkül. Közülük is magasan kiemelkedik ifj. Vidnyánszky Attila. Élvezte az elõadás minden pillanatát, ahogy mi is.
Gratulálok, szívbõl kívánok óriási sikereket. A papának is! Talán ilyenkor sajnálhatja valaki, ha nincs fia, lánya, gyereke, utódja, örököse, örökségének örökítõje.
user11 2013 ápr. 09. - 09:21:14
Harmadéves a Színmûvészeti Egyetemen színész szakon a Marton-osztályban. (2013.)

A Hamlet címû elõadásuk alapján nagyon felkészült, terhelhetõ, jó humorú és sokoldalú színészhallgató.