Személy

Jakupcsek Gabriella

műsorvezető, színész, közreműködő

Hozzászólások

gladiolus 2017 dec. 23. - 09:34:17
Az is lehet, hogy pont azért kezdett el kutakodni a nõ, mert már érezte és sejtette, hogy valami nem stimmel....és az a baj, hogy amikor az ember szeret valakit, vagy esetleg sok mindenben függ tõle, esetleg másra nem számíthat, csak a férjére, akkor valószínûleg nincs a józan ítélõképessége birtokában, és ezért sérti meg a személyiségi jogokat. Mert ilyenkor érzelmileg sokkal nagyobb a tét.
Ha odaállt volna a pasas elé, nem biztos, hogy õszinte válaszokat kapott volna....

Egyébként Jakupcsek témájára visszahangolódva, ha egy férjet el lehet csábítani, az jobb is, ha megy. Az Albert Györgyirõl íródott könyvek ismeretében nem igazán vagyok túl nagy véleménnyel Máté Gáborról, sõt ...lehet, hogy jó színész, de férfiként eléggé önzõ és átlagos.
Arról, ha Máté és Jakupcsek között valami nem mûködött, arról Jakupcsek is tehetett. Sosem igaz az, hogy mindig csak az egyik fél hibázik. És éppen ilyen okból nem lehet ezt az egészet Albert Györgyi nyakába varrni. Mert ez három ember közös mûve.
Viszont azért egy család szétdúlása miatt némi lelkiismeret furdalása lehetett volna A. Gy-nek, ha valóban olyan jó lélek volt, mint ahogyan Nógrádi Gergely ír róla a könyvében.
gladiolus 2017 dec. 23. - 09:25:42
OFF

Hát igen, elég nehéz kérdés ez. Valami olyasmire tudok gondolni, mert nem vagyok szakértõ persze, hogy ami megszokottá válik, az már nem annyira érdekes, és a hapsinak fel kell tuningolni a magát valamivel, ezért kell az újdonság varázsa...

De a nyilvánvalóbb ok talán az lehet, hogy a feleség az évek folyamán kicsit elhasználódott, megváltozott, esetleg árnyéka egykori önmagának. Ha pedig netán még el is merészelt hízni, na az kész. Az a férfiak szemében halálos bûn, a leghalálosabb, ami létezik. És akkor jön a sovány csirke a képbe.
Emellett persze a férj nem akar azonnal mindent felrúgni, mivel ugye anyagilag is össze vannak kötve a feleséggel, hanem elõbb kikísérletezi, hogy a több nõ közül melyik lesz ideális késõbbre.

De ezek mind csak az én kis sületlen gondolataim, és az is lehet, hogy nem így vannak a dolgok.

És persze vannak olyan férjek is, akik elfogadják a feleségüket olyannak, amilyen, és tûrik a hétköznapok fásultságát, vagy még az is lehet, hogy minden rendben van a megváltozott körülmények között is.
Párterápiára sajnos ritkán jutnak el, és számomra is érthetetlen módon sokan nem beszélik meg egymással a problémákat. Pedig biztos vagyok benne, hogy az segítene.
cellasto 2017 dec. 23. - 06:18:34
nyilván lehet viccesre venni a figurát, de a tény tény marad
a másik pedig...egy okos nõt azért elég nehéz tobbszörösen megcsalni (szerintem)
:)
_goldie_ 2017 dec. 22. - 23:35:09
természetesen a személyes adatok védelme mindennél fontosabb - az asszonynak meg kellett volna várnia míg õszinteségi rohamot kap a férj
addig pedig még több szarvat aggat a neje fejére
subidubidu! :)
cellasto 2017 dec. 22. - 10:34:13
azért van ám nagy különbség aközött, hogy megengedi, hogy megnézze vagy a tudtán kívül megnézi az emaileket..
persze nem védem én a pasit..sõt, gondolom a válásnál a nõ vitt mindent :D
gladiolus 2017 dec. 22. - 10:19:20
Hát érdekesek ezek a svájci törvények, ezért kiváncsi is lettem, és találtam egy leírást a svájci szabályokról, elég tanulságos.

http://hvg.hu/shake/20110512_milyen_svajcban_elni

Van közte jó is, de a közös mosóhelyiségben történõ mosás elég meredek, meg az éjszakai wc lehúzás is. Na ne már.

Egy csendes, normális helyen lévõ, magyar falusi családi házban azért kellemesebb élni, mint egy svájci társas házban. Tapasztalom. A szabályok fele egy normál magyar faluban is így zajlik, és nem lopják el az emberek egymás tárgyait, inkább visszahozzák. Volt olyan, hogy a biciklit két napig a boltnál felejtettük letámasztva, és amikor visszamentünk érte, megvolt. Na ilyen nagyvárosban nincs.

Egyébként ha emberi szemszögbõl nézzük, akkor az, amit ezzel a svájci nõvel csináltak, hogy még õ kapott büntetést, azért elég gusztustalan. Ha korábban engedte a férje, hogy megnézzék egymás leveleit, akkor lehetett volna óvatosabb is, szerintem nagyon is õ bénázta el a dolgot, és nem a nõ.
És egy ilyen disznó pasasnak csak ne legyen nagy a mellénye a személyiségi jogok megsértésérõl, hanem lapítson mélyeket.

Viszont a nõ szegény legalább rájött, hogy egy becstelen alakkal él, és ha hosszútávon nézzük, mindenképpen hasznos volt, hogy belenézett az e-mailekbe.
cellasto 2017 dec. 21. - 21:18:25
itt két különbözõ dologról van szó:

- a megcsalás az egyik, a másik meg a személyes adatok védelme

sztem te sem örülnél, ha bárki a privát dolgaidban turkálna :D
_goldie_ 2017 dec. 21. - 18:08:51
nincs monogám férfi
https://index.hu/mindekozben/poszt/2017/12/20/a_birosag_megbuntetett_egy_svajci_not_mert_elolvasta_a_ferje_emaileit/
Svájcban a feleséget büntették meg mikor rájött a h megcsalja a férje - mert nem "törvényes" úton jött rá
"XXI. században Európában"
kissmekate 2017 dec. 21. - 08:35:31
A XXI. században élünk, Európa közepén, az internet világában... És még mindig vannak nõk, akik nem tudják, hogy nincs monogám férfi.
http://www.life.hu/sztarok/20171220-ferje-hutlensegerol-vallott-jakupcsek-gabriella.html
Albert Györgyi a Miért pont õk? címû könyvében már megírta, hogy hogyan szakította el Máté Gábort a családjától, és ki is jelentette, hogy nincsen lelkiismeret-furdalása. Albert Györgyi hét abortuszon is átesett, mert Máté a Jakupcsektõl született két fia után már nem akart több gyereket.
vino-et-veritas 2016 jan. 13. - 22:00:00
Mit kellett volna csinálnia? Kezet csókolni a felmondásért?

Nem a kedvencem, de amennyit a Ridikülbõl láttam, azt végül is jól csinálta.
Tulajdonképpen a másik "szerepében" sem volt rossz, ott csak a mûsorral van a baj...

Visszavenni?
Ugyan, a "fiúk" nem szoktak tévedni, visszavonni döntéseket...

Kár, hogy csak õ szólalt meg, a "sorstársai" pedig arctalanok maradtak.
Amúgy õ biztosan fog találni valamilyen képernyõt.
Hogy a többiekkel mi lesz, az már más kérdés...
1/10
tonec 2012 szept. 30. - 17:43:18 1/10
Nagyon nagyképû, szánalmas ! Felsõbbrendû már nem való a képernyõre .
budapesti 2012 márc. 01. - 00:45:09
Én a kvízmûsorait szerettem. Az igazság áráról viszont nem mondanék véleményt, mert alig láttam belõle valamit.
vénasszonyok_nyara 2012 jan. 06. - 16:00:48
Engem leginkább denevérre emlékeztet, de valószínûleg közel sem olyan hasznos. Nem hiszem, hogy röptében megfogja a szúnyogot. Hogy bocsát e ki ultrahangot, azt sem tudom. A hallható hangtartományban elég kellemetlen a beszédhangja.
9/10
soleil 2012 jan. 06. - 14:14:54 9/10
Tudálékos és ostoba?! :O

Szerintem nagyon okos és tájékozott nõ. Azon kevés médiaszereplõk egyike, akik értelmesen és választékosan beszélni is tudnak, akik valami értéket közvetítenek... Én bírom. :)
Miki1900 2008 nov. 26. - 16:06:37
egy sznob, tudálékos, ostoba nõ.
"az ágyam mellet van mindig a pallasz-lexicon" - mondja.
meg hogy lehet hogy "hajlandó elfogadni" ha kijavítják a a szarvashibáját?
offtopic
Miki1900 2008 nov. 26. - 16:05:16
nem birom. az idézetet is azért közlöm mert egyetértek vele.
offtopic
Miki1900 2008 nov. 21. - 17:37:09
meg az url címet se néztem
offtopic
Miki1900 2008 nov. 21. - 17:33:19
a csónya szavakért bocs, nem tudtam.
Miki1900 2008 nov. 21. - 17:20:48
a svábi-gyöngyszem. japu is motorcsónakot akar.
galgagyörk.

"Jakupcsek hajlandó...
Essék néhány szó Jakupcsek Gabrielláról, a TV2 új válaszáról a közélet történéseire. Errõl a középkorú nõrõl, aki szerdán este Az igazság ára címû élveboncoló show-ban azt kérdezi Esztertõl, a huszonöt éves lánytól, hogy "Szégyelli a szüleit? Jobban örülne, ha nem õk nevelték volna fel?" A felelet: "Igen." Csönd...feszültség...és...A válasz IGAZ! Tapsvihar. Megvan a háromszázezer forint! A vezérlõ utasít: "Zoomoljál rá az anyára, Lacika! Úgy! Nagyon jó! A könnyekre! Nagyon király! Vissza Gabira!" "Gratulálok, Eszter!"

Másnap reggel ugyanez a Jakupcsek Gabriella a Mokkában a koaliciós válságról meg az egészségügy elmaradt privatizációjáról beszélget a legkülönbözõbb politikusokkal és elemzõkkel, akik úgy viselkednek, mintha újságíróval lenne dolguk. Cserébe Jakupcsek is úgy csinál, mintha felelõs vezetõkkel és független értelmiségiekkel beszélne, ám ez a társadalmi kirakatban zajló fetish-szex annyira általános, hogy messzire vezetne bennünket Gabriella személyétõl.

Mekkora káderhiányban szenvedhet a TV2, ha a két fent említett mûsort egyaránt Jakupcsekre bízta?! Hát nem veszik észre, hogy a játékost emberi mivoltából kiforgató, szórakoztató koncepciót prezentáló mûsorvezetõ gyengíti a reggeli közéleti elemzõ háttérmûsor hitelességét? Vagy csak mi gondoljuk így, és ilyen szempontok egyáltalán nem léteznek?

A hûvösen elegáns, mégis rendkívül szexi mûsorvezetõnõ nem csak érzéki megjelenésével korbácsolta fel mindig is szerkesztõségünk tagjainak fantáziáját, de azt is hagyományosan értékeltük személyével kapcsolatban, hogy azok közé a kevesek közé tartozott, akiben képesek voltunk meglátni azt a régimódi tévést, aki még az általunk nem titkoltan respektált Vitray-iskola hagyományaiban gyökerezik, ha ezt a szakmai tõkét mégoly kereskedelmi külsõségek közt kamatoztatja is.

Ebbõl a Jakupcsekbõl mára semmi sem maradt. Annyira hisztérikusan képernyõre kívánkozott, méghozzá fõmûsoridõbe, hogy levetközött magáról minden szakmai tradiciót, elvet és gátlást. Annyira az új Sváby akart lenni, hogy Svábybb lett a Svábynál.

Ez azonban önmagában kevés lenne egy poszthoz, hisz egy old-shool habitusú tévéssel vagy ez történik meg, vagy eltûnik a képernyõrõl (mint a sokáig dédelgetett Szily, Vámos vagy Kepes). Amit azonban Jakupcsek a Reakció rovatvezetõjével a Mokkában elõadott, arról szót kell, hogy ejtsünk, mégpedig azért, mert miután láttuk, egy teljes hónapon át küzdöttünk, hogy tudatalattink rejtett régióiba lefojtsuk az emlékét, ám tovább nem tesszük, lévén a gyomorfekély, a neurózis sõt a bipoláris zavar tünetei kezdenek jelentkezni rajtunk, s ez - nem titok - megnehezíti szerkesztõségünk munkáját.Mi az, hogy az Utolsó Figyelmeztetés nevû szélsõséges újság szerkesztõi meglátogatták Tomcat boltját?! Mi az, hogy szélsõséges? Milyen alapon minõsíti annak? Hiszen még a nevét se tudja! Ráadásul a beszélgetés-torzó elõtt azt írták ki, hogy baloldali újságról van szó. Két tárgyi tévedés megfejelve egy kirekesztõ minõsítéssel. Egy ilyen halálosan kínos eset után egy bármire való újságíró mondjuk elnézést kér, vagy legalább megkisérli elmondani helyesen, hogy kivel beszélget: "A Reakció nevû, magát jobb-középnek valló újság szerkesztõje." És a dolog el van felejtve. Elõfordul ilyesmi bárkivel. Ehelyett Jakupcsek így szól: "Hajlandó vagyok ezt a kiigazítást természetesen elfogadni. Nyilvánvalóan, hogy ez ennél bõvebb."

Hajlandó elfogadni?! Micsoda?! Hogy õ hajlandó?! Miféle szerepzavarba került ez a nõ?! Hajlandó elfogadni, hogy tényszerûen azt se tudja, hogy kivel és mirõl beszél?! És ha tegyük fel, nem ilyen nagyvonalú a Nemzet Gabriellája, mert mondjuk bal lábbal kelt föl aznap, úgyhogy nem hajlandó ezt elfogadni, akkor mi történik? Akkor neki lesz igaza, és a szélsõbalos újság neve Utolsó Figyelmeztetés? Lehetséges, hogy ez a nõ nincs tisztában azzal, hogy az újság neve és készítõinek identitása nem függ az õ hajlandóságától? Meg aztán mi az, hogy ez ennél bõvebb? Mi a bõvebb? Hogy nem UFI, hanem Reakció?! Mi a bõvebb annál, hogy nem szélsõbal, hanem jobbközép?!

Aztán folytatja: "Egy picit olyan volt ez nekem - bocsásson meg - mint amikor elveszik a homokozólapátot a homokozóban, és akkor azt mondják, hogy jó, de akkor én lerombolom a váradat. Nem egy ilyen gyerekes...?"

Megdõlt a Népszabdság régi jó kampányfrázisa: "A tájékozottság magabiztossá tesz." Jakupcsek Gabriellát a tájékozatlanság teszi magabiztossá. Mellesleg az egész kurva homokozót a TV2 tartja fenn és mûködteti azzal a tematikával, amit Jakupcsek itt épp feszeget, de ezt most hagyjuk. Node ez a leereszkedõ, anyáskodó stílus a homokozólapáttal meg a homokvárral egy olyan mûsorvezetõ részérõl, aki negyven másodperccel ezelõtt tudta meg, hogy kivel is beszélget egyáltalán...! Nyilvánvaló, hogy nem olvasott róla semmit, és mivel fogalma sincs az egészrõl, mi mást tehet, mint, hogy az egésznek a jelentõségét elvitatja. Mellesleg, ha szerinte nem fontos ügy, akkor miért beszélget róla egy számára azonosítatlan emberrel? A legvalószínûbb az, hogy a legelején annyira meghempergett a sárban Jakupcsek - és lévén nem egy Kiszel Tünde, ezt érezte is -, hogy onnantól már csak arra bírt figyelni, hogy beszélgetõtársába jól beletörölje sáros végtagjait.

Végül pedig csattanó gyanánt megszakítja a beszélgetést 7:50-kor arra hivatkozva, hogy véget ért a Mokka, ami 8:00-ig tart. És ezt is olyan módon teszi, hogy senkinek se kelljen pszichológia szakot végezni ahhoz, hogy érzékelje a turpisságot. "Nem fogjuk tudni ezt sajnos tovább befejezni, merthogy...ööö...véget ért a Mokka, folytatjuk majd Papp Gergõvel a Koffeinmentesben, de visszatérünk még a témára. Köszönöm szépen, hogy itt volt!"

Nem kér elnézést, amiért szerinte elbaszták a mûsorszerkesztést és ezért az újság rovatvezetõje két és fél percre ugrott csak be a Róna utcába, hanem pofátlanul elkezdi promózni a következõ mûsort, majd megigéri a vendégnek, hogy még visszatérnek a témára. Erre természetesen azóta sem került sor, legalábbis a Reakció részvételével nem.

Nehéz elképzelni, hogy Jakupcsek önhatalmúlag döntött úgy, hogy megszakítja a számára kínosan indult beszélgetést, sokkal valószínûbb, hogy a vezérlõbõl szóltak rá a fülére, hogy konferálja le az interjúalanyt. Persze csak találgatni tudunk, de könnyen meglehet, hogy a szerkesztõk az Internet tökös, szélsõbalos fenegyerekeit akarták véres kardként felmutatni: lám, vannak, akik szembeszállnak Tomcattel. Amikor kiderült, hogy tényleg vannak ilyenek, és mégsem balosok, hanem jobbosok, hirtelen borult a koncepció, amikor meg aztán szóba került a kóros Fidesz-közeliség, rögtön úgy beszartak, hogy kihátráltak az egész beszélgetésbõl, méghozzá olyan szánalmas módon, hogy miközben Jakupcsek azt mondja, hogy lejárt a mûsoridõ, a képernyõn az óra fennen hirdeti, hogy addig hátra van még tíz perc. Ha pedig kényszerhelyzetben voltak a mûsor készítõi, mert sürgetett a kereskedelmi kötelességük, lévén 7:50-tõl kibaszottul reklámozni kell, akkor egyrészt hogy képzelték egyáltalán 7:47:50-kor elkezdeni az interjút, másrészt a minimum lett volna másnapra újra behívni a csávót, és titokban hálálkodni, hogy nyertek egy napot, ami alatt kideríthetik, hogy ki õ, és mirõl van szó vele kapcsolatban. Nyilvánvalóan értékelésre érdemes teljesítmény két és fél perc leforgása alatt a szakma összes létezõ technikai és etkai szabályát felrúgni. Ezért kívánkozik a fenti video a média aranykönyvének lapjaira.

Szóval, foglaljuk össze, mit állít ebben az interjúban Gabika: "Nem tudom, hogy maga kicsoda, de azt igen, hogy szélsõséges. Emellett gyerekes, ahogy egy homokozólapáttal akarja lerombolni a másiknak a homokvárát, nem gondolja? Hajlandó vagyok elismerni, hogy maga jobban tudja nálam, hogy mi a neve az újságnak, ahol dolgozik, fenntartva emellett, hogy ez ennél bõvebb. Továbbá hozzátenném ehhez, hogy vége a beszélgetésnek, bár még van hátra tíz perc, de végetért a Mokka, következik Papp Gergõ, magával még folytatjuk, de úgy, hogy soha többet nem hívjuk meg."

A szakmai-erkölcsi alkalmatlanság deklarálása ennek a beszélgetésnek a kapcsán fölösleges is. Ami Jakupcsek újraformálódó jellemrajzát valóban érdekessé teszi, az felkészületlenségébõl fakadó lekezelõ arroganciája, valamint betegesen önsorsrontó képernyõfüggése, mellyel saját, hosszú évtizedek alatt felépített nimbuszát rombolja le. "
http://szelsokozep.freeblog.hu/archives/2008/05/26/Jakupcsek_hajlando/
KKErzsi 2008 márc. 05. - 10:04:02
Kedves Gabika!
Szíves figyelmébe ajánlom az alábbi cikket, a múltkori kezdõ orvosi 59000 Ft-os nettó fizetéssel kapcsolatban, sõt egyre több portálon van keresetkalkulátor, ami kiadja mennyi bruttó után mennyi nettót kap valaki. A nyílt levelet író kezdõ orvos fizetésével valami nem stimmel. Nem azt mondom, hogy sokat keresnek, de ennyire sem keveset. Üdv.

Lendületben az orvosi fizetések
Hiányszakmákban és hátrányos helyzetû térségekben többet kell adni
Népszabadság • Kun J. Viktória • 2008. március 5.

Jelentõsen nõtt az orvosok átlagos jövedelme, zárta rövidre a Fidesz kampánytámadását az egészségügyi vezetés. A változást a szakmán belül is elismerik, hozzátéve: nagyon nem mindegy, hogy milyen orvosról van szó, és hol dolgozik.

Az utóbbi hat évben a korábbiakhoz képest csaknem kétszeres ütemben nõttek az orvosi bérek. Horváth Ágnes egészségügyi miniszter szerint az Orbán-kormány ciklusában az orvosok bére 58 százalékkal emelkedett, míg az MSZP-SZDSZ-kormány hat éve alatt 118 százalékkal. Az orvosok átlagbére a Fidesz kormányzása idején 54 ezer, míg a jelenlegi vezetés hat évében 175 ezer forinttal nõtt, évente átlagosan 29 ezerrel, szemben a korábbi 13 ezerrel.

A kórházi vezetõk szerint mindez igaz, a szóródás viszont óriási, azaz nem mindegy, valaki hol és milyen szakterületen dolgozik. Sõt egy-egy intézményen belül is akár kétszeres lehet az orvosi bérek közötti különbség. A miskolci kórházban például a kórboncnok viszi haza a legtöbbet, 440 ezer forint a pótlékokkal felduzzasztott bruttó jövedelme, míg az átlag 320-340 ezer forint között mozog. Csiba Gábor, a kórház fõigazgatója szerint a Medgyessy-kormány 50 százalékos közalkalmazotti béremelése nagyot emelt a fizetéseken, mindez azonban nem változtatott azon, hogy egy kezdõ orvosi fizetés csak 140-150 ezer forint, ami más diplomás induló pénzekhez képest nem sok.

- Nálam a patológus keres a legtöbbet, mert ez hiányszakma, legalábbis itt. Kifizetem, ahogy más intézmények is kiizzadják. Ahogy a 13. havi béreket is - mondja a vezetõ. Így viszont például a kötelezõ, kivétel nélkül fizetõs továbbképzéshez nem tud hozzájárulni a kórház. Csiba doktor szerint viszont a napidíjból származó bevételek aligha nyújtanak minderre fedezetet, jó, ha a bérek egy százalékára elegendõk az innen befolyó pénzek.

Ezt mondja dr. Varga Ferenc, a Magyar Kórház Szövetség elnöke, a siófoki kórház igazgatója is, aki szerint egyértelmûen a piac diktál. Ha a kórház nem engedhetné meg magának, akkor is meg kellene adnia a piaci árakat.

- Egy-egy kórboncnokot még kifizetünk gond nélkül, de amikor keresettebb aneszteziológusról vagy traumatológusról van szó, akikbõl legalább öt-hat, de akár 10-11 is kell egy kórházban, az õ bérük komoly érvágást jelent.

Nem véletlen, hogy a leghátrányosabb térségekben viszonylag magasak a bérek, hiszen gyakran még így sem találnak szakembert. A siófoki vezetõ szerint számára ugyan minden orvosa egyformán értékes, a jövedelmekben nagyok a különbségek: a legmagasabb fizetés Siófokon bruttó 550 ezer forint, de van 200-240 ezres fizetés is, míg a kezdõknek 140-150 ezer forintot fizetnek.

Egészen más ma az "értéke" egy belgyógyásznak vagy szemésznek, mint az aneszteziológusnak vagy kórboncnoknak. Arról persze dõreség volna elfeledkezni, hogy vannak úgynevezett "pénzes" szakmák, melyek esetében a fizetés szinte másodlagos. Persze az sem mindegy, hogy az orvos az ország melyik pontján dolgozik. Talán meglepõ, de az egyik "orvosi paradicsom" éppen az egyik legszegényebb országrész kórháza, Salgótarján, ahol átlagosan csaknem 390 ezer forint az orvosi jövedelem. A legjobban javadalmazó hely a kaposvári Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézet, ahol csaknem 550 ezer forint az átlag, a törökbálinti tüdõgondozóban is csaknem 440 ezer. Szegeden, az önkormányzat kórházában viszont átlagosan 250 ezer forint a kapott pénz, Balatonfüreden, a híres szívkórházban pedig fizetésként épphogy 220 ezer forintot visz haza egy orvos. A fõvárosban is óriási eltérések vannak: míg a budai Szent János Kórházban 331 ezer forint az átlagjövedelem, a Szent Imrében 237 ezer. A legtöbbet Budapesten a kardiológiai intézetiek és az idegsebészeten dolgozó orvosok keresnek, átlag 340-350 ezer forinttal, míg a legkevesebbet a munkahelyükrõl a sportorvosok, illetve a gyerekegészségügyben dolgozók kapják.
Összes hozzászólás