Személy

Jeff Conaway

színész, rendező, forgatókönyvíró
(Kenickie) szerepelt az eredeti GREASE előadásban, a Broadwayn. Pályáját 10 évesen az All The Way Home című darabban kezdte. Első filmje a Jennifer On My Mind volt 19 éves korában. Filmjei még például az I Never Promised You a Rosegarden, The Patriot és a

Hozzászólások

bb1970 2012 dec. 31. - 15:27:15
Meghalt Jeff Conaway, Travolta legjobb haverja a Grease-ben

Hatvanéves korában elhunyt Jeff Conaway, aki a T-Birds banda legvagányabb tagját, Kenickie-t játszotta az 1978-as Grease címû filmben. A Grease forgatása alatt hátsérülést szenvedett, akkor szokott rá a fájdalomcsillapítókra, majd a következõ három évtizedben súlyos kábítószer- és alkoholproblémákkal küszködött. Valószínûleg túladagolta magát, eszméletlenül találtak rá otthonában, a kórházba szállítása után tüdõgyulladást és szepszist kapott, mesterséges kómában tartották, majd 2011. május 27-én levették a lélegeztetõgéprõl.

Conaway gyerekkora óta játszott színházban, a hatvanas években énekelt és gitározott a The 3 1/2 nevû rockzenekarban. A hetvenes évek közepén õ játszotta a Grease fõszerepét a Broadway-en, de a film producerei nem tartották eléggé ismertnek, ezért a Szombat esti láz-zal korábban befutott John Travolta kapta Danny Zuko szerepét (a filmben ráadásul átadták Zukónak a Greased Lightning címû dalt, amit a színpadi verzióban Kenickie énekelt).

A Grease sikere után Conaway szerepelt a Taxi címû népszerû tévésorozatban, de drogproblémái miatt három évad után megváltak tõle. 1980-ban elvette feleségül Olivia Newton-John nõvérét, Ronát (1985-ben váltak el), számos tévésorozatban játszott, de igazán jelentõs szerepet csak a kilencvenes évek közepén kapott a Babylon 5 címû sci-fi sorozatban, amelyben négy évig játszotta Zack Allen biztonsági tisztet. 2008-ban a Celebrity Rehab címû valóságshow-ban nyilvánosan vállalta kokain-, alkohol- és gyógyszerfüggõségét. (Forrás: Origo.hu)