Személy

Joseph Kosuth

Született: 1945. január 31. (75 éves) (Amerikai Egyesült Államok, Toledo, Ohio)

Hozzászólások

kissmekate 2018 jan. 23. - 16:44:10
Integrated Art - Joseph Kosuth https://www.youtube.com/watch?v=OAEMYE-0p5g
A torontói Kennedy metróállomás falát díszítõ installáció a meaning (jelentés) szó 72 nyelven (magyarul is) rozsdamentes acélból, lézerrel vágva készült, és beillesztve a maratott csempébe.

Az Eglinton Crosstown LRT projekt nem csak az emberek mozgásáról szól. 2017. november 13-án a Kodak Building 9 háromszintes, 3000 tonnás szerkezet áthelyezése: https://www.youtube.com/watch?time_continue=40&v=BhfNPwX_D7E Melyet beépítenek a Dennis állomás szerkezetébe.
kissmekate 2018 jan. 23. - 15:20:53
Joseph Kosuth amerikai mûvész, festõ, egyetemi oktató 1945. január 31-én született Toledóban (Ohio, Egyesült Államok). Életrajzírói szerint bizonyítottan Kossuth Lajos leszármazottja, családfája azonban meglehetõsen bonyolult: édesanyja francia-angol és cherokee indián származású.

Világszerte igen fontos középületek díszítésére kérik fel: a német Bundestag, a stockholmi parlament, a párizsi Louvre és Nemzeti könyvtár, a belga parlament, a holland államtanács, egész sor amerikai és japán közéleti és közmûvelõdési intézmény viseli Kosuthnak és munkatársainak a kezenyomát.
A díszítést nem a szó hagyományos értelmében véve, hiszen Thomas Mann, James Joyce, Walter Benjamin és sok más eredetû idézet találkozik különbözõ installációkkal, grafikai megoldásokkal és így tovább. Munkái: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Joseph_Kosuth

Az úgynevezett konceptuális mûvészet apostola: filozófiai és mûvészetfilozófiai alapokól indul, úgy értelmez és értelmez újra, ahogyan mondjuk a strukturalisták teszik a szövegekkel, vagy amiként az antropológusok keresik, mi a közös az emberi kultúrákban.