Személy

Julia Hagen

előadó
ulia Hagen Salzburgban született 1995-ben. Ötéves korában kezdett csellón játszani, az első órákat a Musikum Salzburgban vette Detlef Mielke mestertől. 12 éves korában bejutott a „Mozarteum” egyetemre, ahol Prof. Enrico Bronzi növendéke volt. 2011-ben felvételt nyert a Bécsi Zeneművészeti Egyetemre, ahol először prof. Reinhard Latzko, majd Prof. Heinrich Schiff volt a tanára. 2015 óta J.P. Maintz növendéke a Berlini Művészeti Egyetemen. Julia 2014-től 2016-ig Gautier Capucon „Classe d’Excellence”osztályának volt a tagja Párizsban, a Louis Vuitton Alapítvány alapítvány által.

2016 októberében megnyerte az első nemzetközi Mazzacurati csellóversenyt, ahol közönségdíjjal is kitüntették. Julia az első helyen végzett a 2010-ben megrendezett liezeni nemzetközi csellóversenyen. 2014-ben a nemzetközi Brahms versenyen ESTA-díjjal jutalmazták.
Julia 2016-ban elnyerte a Nicolas Firmenich díjat a Verbier Akadémián, amely az akadémia legígéretesebb fiatal csellistájának járó elismerés, 2017 nyarán pedig átveheti a Hajek-Boss-Wagner Kultúrdíjat.

Már 14 évesen a Wiener Jeunesse Zenekar szólistája volt a linzi Brucknerhausban. Ettől kezdve Olaszországban, Svájcban, Norvégiában, Németországban, Franciaországban és Ausztriában koncertezik.

Olyan zenekarokkal játszott együtt, mint a Wiener Jeunesse Zenekar, az Orchestra della Valle d’Aosta, a Quarta-4 Filharmonikusok, a Román Nemzeti Ifjúsági Zenekar, Abruzzo Szimfonikus Zenekar és a RAI Zenekar. Idén, 2017-ben fog debütálni a Bécsi Kamarazenekarban és a Tokio Metropolitan Szimfonikus Zenekarban a Suntory Hall színpadán.

Julia meghívás kapott a Bécsi Filharmonikusoktól az Angela Prokopp Nyári Akadémiára, illetve Kronbergbe az „MMM” című kamarazene-projektre. Masterclass képzésekben vett részt olyan művészekkel, mint C. Bohorquez, L. Lesser, G. Takas-Nagy, Pamela Frank, Laurence Power, Nabuko Imai, Eberhard Feltz és Thorleif Thedeen. Julia hangszere egy 1684-es cremonai Francesco Ruggieri, amit egy magánszponzor tett lehetővé.

Hozzászólások