Személy

Kovács Benjámin

segédrendező, zeneszerző, rendezőasszisztens
Született: 1993. június 18. (26 éves) (Magyarország)
Zeneszerző,játékmester,segédrendező

Gyerekkorától kezdve önművelés céljából tanult zeneszerzést, hangszerelést; zongorán,gitáron, ír furulyán, klarinéton és csellón játszik. Tanulmányait 2013-tól az Etűd konzervatórium klasszikus és jazz -zongora - majd a Pécsi Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakán folytatta. Sajátos szerzői műfaja az alkalmazott kortárs komolyzene. Olyan művészek inspirálták az évek során mint John Williams, Frank Wildhorn, Howard Shore, Danny Elfman, Michael Giacchino , Hans Zimmer...stb.Magyar szerzők közűl Kálmán Imre és Lehár Ferenc, Sylvester Lévay és Dés László hatott rá leginkább. Dolgozott jazz ,- illetve bárzongoristaként ,valamint oktat is. Első önálló lemeze A Legyek Ura néven jelent meg 2011-ben, ami William Golding azonos címü regényének zenei adaptációja.

Segédrendezőként,korrepetitorként és szerzőként is dolgozott már már a Budapesti Operettszínházzal, a Kiskörúti színházzal, a Pécsi Nemzeti Színházzal, a Thália illetve a kaposvári Csiky Gergely Színházzal is. 2013-ban jelent meg HYDRONOMA c. maxi lemeze, amelyen ötvözi az elektronikus zenét az expresszionista komolyzenével. Zenei eszköztára közé tartozik a filmzene(score) ,a komolyzene, az operett, az opera és a musical is. 2013 őszétől szerkesztői munkáját is dícséri a Tudomány Kiadó két kötetes operett-történeti kiadványa, Dr.Winkler Gábor tollából.
2013-ban A Theater and der Wien vendég-karmestere volt egy karmester kurzus alkalmával.
2014-ben az MTVA DAL c. műsorában Farkas Tamással, az Operettszínház magánénekesével indult Falakon túl c. közös alkotásukkal. Az operett műfaj szerelmese, Lehár kutató. Jelenleg Rose Red c. musical-jén és A Démon c. Lermontov darab Balett változatán dolgozik.
Saját hanglemez - és zenemű kiadója a Hang-más zenei Nonprofit Kft.

2016 nyarán mutatta be a Pécsi Balett Száll a kakukk fészkére c. két felvonásos balettjét Ken Kesey azonos címü regénye alapján, valamint a független Pécsi Balett első nsgyszínpadi bemutatójának, A makrancos hölgynek a zeneszerzője.

Hozzászólások

Március 3-án újra KultúrKedd!
március 3., kedd 00:00-24:00 Március 3-án újra KultúrKedd!

Kedvezményes jegyek csak egy napig a PORT.hu-n!