Személy

Lippai László

színész, szinkronhang
Született: 1959. december 28. (Magyarország, Budapest)
Meghalt: 2022. február 23.

Budapesten született 1959-ben, 1985-ben szerezte meg diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Szirtes Tamás osztályában. Öt évig volt a Madách Színház tagja, ezután szabadfoglalkozású színészként dolgozott. Játszott a Te rongyos élet és a Hamis a baba című filmekben, emellett rendszeresen szinkronizált. Két gyermek édesapja.

Hozzászólások

10/10
Johann 2012 jan. 13. - 22:32:12 10/10 Előzmény Gabriella54
Itt pedig az is megtudható róla, hogy õ maga is kiállt Dörner Györgyék kinevezése mellett: http://intendans.magyarforum.hu/lippai_laszlo/

Többek között ezeket mondta: "Nagy boldogsággal tölt el, hogy végre lesz egy színház, ahol a repertoár nagy részét a magyar drámák teszik ki. Ez sajnos megosztja a szakmát, és a színészek egy része nem is mer állást foglalni. Felhívnak telefonon, és megkérdezik: mit gondolsz, vállalhatok-e ott fellépést? Azt hiszik, hogy azzal, hogy ott fellépnek, már-már egy pártrendezvényen vesznek részt. A válaszom az ilyen kérdésekre: jó színházban, jó darabban, jó kollegákkal miért lenne baj szerepelni. Rám számíthatnak Dörner Györgyék, én kiállok az õ mûvészeti koncepciójuk mellett. A három szakember – Dörner, Csurka István és Pozsgai Zsolt – neve számomra garancia, hogy minõségi színházat csinálnak. Mindannyiukkal sokat dolgoztam együtt. Több Pozsgai-darabban játszottam is, Zsolt nem egyszer rendezett engem. Dörner György jó barátom és nagyon sok filmben és színdarabban volt a partnerem. Csurka István darabjaiért pedig egyenesen rajongok, most is játszom az egyikben, az Eredeti helyszínben a Karinthy Színházban. Ez hihetetlenül aktuális, és azt látom, hogy nagyon sokan kíváncsiak Csurka István szellemiségére."
(Az utolsó megállapítását meg tudom erõsíteni. Legalábbis amikor én néztem meg az Eredeti helyszínt a Karinthy Színházban, alig maradt a szék üresen, pedig hétköznap volt.)
10/10
Johann 2012 jan. 08. - 13:51:12 10/10 Előzmény Csekély értelmû medvebocs
Lippai László nem csak nagyon jó szinkronhang, hanem nagyon jó színész is!
Érdemes megnézni színházban. Szabadúszó, tehát elég sok helyen szerepel. Többek között az Újpest Színház és a Karinthy Színház produkcióiban is. Az más kérdés, hogy az Újpest Színház vezetõi - Harsányi Gábor és Dózsa László - határozottan kiálltak Dörnerék kinevezése mellett, s érdekes módon azóta nem nagyon jelenik meg az Újpest Színház mûsora itt, a port.hu-n... (A mostani - januári - mûsoruk sem jelent meg, így például annak sem volt itt semmi nyoma, hogy tegnap Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig címû regényébõl készült zenés darab volt látható Újpesten.) Azért gondolom, hogy van összefüggés ezek között a dolgok között, mert a Térszínház vezetõje, Bucz Hunor is kiállt Dörner kinevezése mellett, és hogy, hogy nem, a Térszínház januári mûsora sem akar megjelenni a port.hu-n...
Visszatérve Lippai Lászlóra: legutóbb Újpesten Gyurkovics Tibor Nagyvizit címû tragikomédiájában láttam. A Karinthy Színházban pedig Csurka István Eredet helyszínében. Mindkét darab jó volt! Érdekes volt megfigyelni, hogy egészen más arcát mutatja Lippai László egyik illetve másik mûben (mindkettõben fontos szerep az övé).
Röviden, mindkét darabot jó szívvel ajánlom, már csak Lippai László miatt is. Biztos vagyok benne, hogy mindkettõ mûsorra kerül még, akkor is, ha egyelõre ennek itt nincs semmi nyoma.
(Az Eredeti helyszín legközelebb február 12-én lesz látható a Karinthy Színházban.)
gopocher 2011 máj. 24. - 10:54:05 Előzmény Gabriella54
ennyir nem hasonlít Semir-e
Gabriella54 2011 máj. 23. - 18:05:36
Itt többet is megtudhatunk róla:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Lippai_L%C3%A1szl%C3%B3
gopocher 2011 máj. 23. - 14:10:11
Jé Semir erdeti szinkronja
Csekély értelmû medvebocs 2011 máj. 21. - 10:52:21
Gesztesi-Lippai Duó (2001-2005,2006)

Lippai László mindig ismert hang volt (Reszkessetek betörõk,Palimadár,Apádra ütök trilógia,Cobra 11,Jetson család) 2001-ben a Szörny Rt c. animációs filmben szinkronizált elõször Gesztesi Károllyal késõbb a Lilo és Stitch c. rajzfilmben szinkronizáltok együtt.A mesébõl 3 rész és egy sorozat készült amikben hallhattuk még õket mint Jumba professzor (Gesztesi Károly) és Piklik (Lippai László).

A Dörner-Gesztesi Duó (1996-1998)

Gesztesi korábban együtt szinkronizált Dörner Györgyel 2 a 101 kiskutya élõ váltózatában és az Egy bogár élete címû mesében.
Csekély értelmû medvebocs 2011 febr. 03. - 17:15:13
Nagyon jó szinkronhang,fõleg ha Gesztesivel szinkronizálnak.