Személy

Lombos Márton

dalszöveg szerző, zenei vezető

Lombos Márton dalszövegíró énekes nevét a nagyközönség először 1999-ben ismerhette meg, amikor a Warpigs zenekar énekese lett. Dalszövegíróként többek között Takács Nikolasnak, Oláh Gergőnek, Tóth Verának, Gáspár Lacinak, Emiliónak, Sugarloafnak is jegyzett szövegeket. Nagy sikert aratott a a Group'N Swing együttesnek írt Retikül című slágere, amely a Ridikül című műsor főcímdala is egyben. Tart improvizációs, alkotói előadásokat, és dolgozik színházi produkciókon - szövegíróként és zenei vezetőként egyaránt.
Díjai mellett az egyik jelentős mérföldkő, hogy a 2010-ben megrendezésre került Jazzy Jazz Dalversenyen Jazz u 10. című dalával nyerte el az első helyezést és a legjobb szövegírónak járó díjat. Ennek folyományaként a következő évben a MÜPA-ban adta új formációjával első koncertjét. Marci dalszövegei közül több is sikerrel szerepelt az Eurovízió hazai versenyében.
2015-ben a Juhász Attila Jazz Quartettel elkészíti első saját albumát Voodoopest címmel, melyet a szakma Fonogram díjra jelölt legjobb jazzlemez kategóriában. A Voodoopestről több dalt azóta is játszanak rádiócsatornák Budapesten és vidéken egyaránt (Popipari paripa, Áfatartozás).

Hozzászólások