Személy

Majka

előadó, műsorvezető, szereplő
Született: 1975. augusztus 5. (48 éves) (Magyarország, Ózd)

Majoros Péter néven született Ózdon, nevét a Való Világ c. műsor legelső évadában ismerhette meg az ország. Rapper-karrierje a kétezres évek közepén kezdődött, és szinte ugyanebben az időben lett aktív műsorvezetőként is. Olyan produkciók élén volt látható az évek során, mint az Ezek megőrültek!, A nagy duett, vagy a Sztárban sztár. Feltűnt a Szőke kóla és a Kölcsönlakás c. filmekben. Szakmai és magánélete kedvelt téma a bulvársajtóban. Párja Hornyák Hajnalka (Dundika), akitől két gyermeke született.

Hozzászólások

Bonitó 2023 aug. 07. - 19:16:20
Súlyos balesetet szenvedett az X-Faktor 4. helyezettje, Mehringer Marci és zenekara pénteken. Az énekes is megsérült, a zenekar három tagja súlyos állapotban került kórházba, egyikük az intenzíven van.

https://nlc.hu/tv_sztarok/20230807/majka-tobb-millio-forinttal-segiti-a-sulyos-balesetet-szenvedett-mehringer-zenekart/

Majkát lehet szeretni, vagy nem, de ez akkor is nagyon szép gesztus részéről, ha tudjuk, hogy van miből! Szerintem.
Egyébként remélem, hogy a "fiatal srácok" minél előbb felépülnek!
Lámai Dala 2023 aug. 05. - 16:13:00
Majka 79-es évjárat, szval még csak 44 éves.
A hónapot és a napot sikerült eltalálni.
offtopic
filoszemitabéluska 2017 febr. 22. - 12:10:25
A moderátorokról inkább nem is mondok véleményt, mert annyit sem érnek. Az még valahol érthetõ, hogy fennakadnak Udvaros púpos hátán, de, hogy mi bajuk volt Karinthyval és Krakauerrel, azt végképp nem értem. Az a pici hatalom, ami adatott nekik, keveredve az ostobasággal és gyanakvással, veszélyes elegynek tûnik.

A majka-jelenséget tökéletesen leírtad, csak demokrácia ide, demokrácia oda, azért egy kis nevelés nem ártana a masszának. Természetesen nem sírom vissza a 3T korát, de a mostani kertévés szisztéma (addig etetünk benneteket moslékkal, míg röfögni nem kezdtek) legalább olyan káros.



" talán kicsit komfortosították belõle Tamás bátya kunyhóját, mert a kis öreg megérdemelte volna, nem tudom. :-)" Úgy tudom, fehérítõ mûtétre és hajvasalásra költötte a Bátya.
" merült fel bennem egy kérdés, te nõ vagy? Hozzászólásaid alapján férfire gyanakodtam, de az adatlapod mást tükröz. :-)" Ne ragadjunk le a nemi sovinizmus idejétmúlt gyakorlatánál! Annyira nem tulajdonítok jelentõséget ennek a kérdésnek, hogy már el is felejtettem az igazságot. Így nem vonom magamra bizonyos mértékadó körök megvetését, azaz talán nem tartanak bõgatyás mucsainak:)))

Ami a szarkazmust illeti, egészen természetes, hogy egy negatív véleménybe sokkal többet lehet belevinni. A színészek (a jók, akikben nem a hiúság a domináns érzés, hanem a maximalizmus) is jobban szeretnek negatív figurát eljátszani.
gladiolus 2017 febr. 22. - 10:00:05
Igen, ez a fórum is olyan, mint maga az élet, színes, mivel az életben nemcsak fekete és fehér van, néha kellemetlen, néha kellemes emberekkel és ezek megnyilvánulásaival van tele. Vannak itt intelligens és empatikus emberek, komolyabb mondanivalóval és mélyebb gondolatokkal, stabilabb értékrenddel.
Vannak félénk bólogatók, akik csatlakoznak az elõttük szólóhoz.
Vannak pszichopaták, akik nem is akarják elfogadni a józan ész és belátás érveit, velük sajnos nincs mit tenni, viszont egy szócsata után valószínûleg otthon, mikor nem látja õket senki, azért elgondolkodnak, ennél több nem telik tõlük. Más véleményének igazságát elismerni nem fogják soha.
És vannak olyanok is, akiket nem lehet értékelni sem szellemi, sem érzelmi intelligenciájuk tartományát tekintve, mert az érték nem mérhetõ.
Ez sajnos mindig így volt, van és lesz, nem tudom miért. Talán mert a mérlegnek egyensúlyban kell lennie, és mert az életben együtt jár a szép és a csúnya, a finom és a durva, a jó és a rossz-ahogyan Nelli mondja Komoróczy Jenõ adótisztnek Barta Lajos: A Macska-zugban c darabjában.

Valóban, 100%-os képet színész és média emberekrõl nem alkothatunk, ha nem ismerjük õket, csupán megközelítõleges benyomásaink és morzsáink lehetnek, ezért szoktam interjúkat hallgatni, ha véletlen nagy ritkán arra is kiváncsi vagyok, hogy az adott színész milyen ember. Amikor a saját hangján szólal meg, és nem szerepbe bújva, ott azért már sokminden kiütközik, vannak gesztusok, hanglejtések, megnyilvánulások, életút, amibõl azért bizonyos dolgokra lehet következtetni.

Udvaros Dorottyát pl. én láttam, egy kisvárosban, ahol gyerekkoromban laktam. Rendezvénysorozat volt, ahol a jónép egyik elõadásról bezuhant a másikba, és õ két másik elõadás közé volt beékelve, magyarul várta a sorát, pedig már ismert és elismert színésznõ volt. Egy két épületbõl álló kultúrház belsõ kertjében volt felállítva a nyári színpad,õ pedig szolídan üldögélt a szökõkút kõsávján és várta, hogy megérkezzenek ezek az egyszerû, kisvárosi, hétköznapi emberek, mosolygós volt, természetes, mindenféle allûrök nélkül. Az elõadást sajnos nem láttam, de másoknak tetszett. Nagyon kis szelet ez egy mûvészbõl, ez igaz, de bizonyos dolgokat elárul. Mert lehetett volna hisztis patália is, hogy hol van már a jó násznép, de ilyen megnyilvánulás nem volt.
gladiolus 2017 febr. 22. - 09:34:54
Nem akarok sokat írni célszemély topikjába offot, de a másik topikba már nem írhatok.Ezért, hogy ne kelljen offolni, élete egyetlen számomra szimpatikus megnyilvánulása a Szõke kóla c. filmben történt, több aspektusát nem igazán volt érkezésem megismerni. Annyit érzékelek, hogy bizonyos tekintetben egyre sikeresebb, megy a szekér, vagy tólja valaki.
Végülis nem lehetünk diszkriminatívak, Ez van. Az egyszerûbb rétegek fiait is be kell engedni a média berkeibe, hogy azokat a mûsorokat, melyeket õk vezetnek, hasonló intellektusú és világszemléletû célközönségük magukénak érezze, és hát valljuk be õszintén, elég széles néptömeget alkotnak, a média meg profitorientált ágazat, tehát szükség van rájuk.
A kultúra természetesen már egészen más kérdés, hagyhatjuk is itt most.

Áttérve egyéb diskurzus témánkra, a Karinthy egyértelmû volt, bele is írtad a kommentbe, hogy Karinthytól van, úgy emlékszem, mert azóta úgy látom, eltörölték. :-) Számomra a pozitívum az volt, hogy egy ilyen mestermûvet hirtelen, az adott pillanatban, nagyon találóan elõ tudtál húzni, ez nem könnyû.

Valóban felsoroltál egy-két szimpatikus embert, ennek örülök, mert nagyjából így már érthetõ, kik maradnak belül, és kik rekednek kívül érdeklõdési körödön.
Az Izauráról írtakon mosolyogtam, ez gondolom szarkazmus, amennyiben nem, elnézést kérek, de bízom benne, hogy az. :-) Sajnos én sem követtem annak idején a számára összekovácsolt tõke útját, talán kicsit komfortosították belõle Tamás bátya kunyhóját, mert a kis öreg megérdemelte volna, nem tudom. :-)
Ja, ne haragudj, csupán mert már jó ideje ismerjük egymást, itt Izaura kapcsán merült fel bennem egy kérdés, te nõ vagy? Hozzászólásaid alapján férfire gyanakodtam, de az adatlapod mást tükröz. :-)

Eredeti kérdésem igazából azért fogalmazódott meg bennem, mert arra a következtetésre jutottam, hogy amikor dicsérünk valakit, akkor valahogy kimerülnek a humor eszközei, viszont a negatív kritikákba sokkal könnyebb belecsempészni a humort-ez egy érdekes folyamat. Pl. sok fórumozó esetében nagyon jól mûködik a humor, amikor egy számára nem szimpatikus fórumozót ki kell osztania-ebbõl szoktak a legjobb poénok összejönni. Dicséret kapcsán lényegesen nehezebb humoros leírást produkálni, és ez nagyon érdekes jelenség, nem? Végülis egy egész mûfaj épül rá, a már korábban is emlegetett kabaré. A kabaré nagy része különféle emberek, politikai rendszerek és társadalmi jelenségek kritizálásán, szapulásán alapul, ha jobban belegondolunk.

:-)
filoszemitabéluska 2017 febr. 21. - 18:03:04
Remélem, egyértelmû volt, hogy a humoreszket nem én írtam, hanem Karinthy? Pozitív vélemény személyekrõl a Majka témával összekötve? Máris szolgálhatok egy névvel, hiszen vezetett is együtt mûsort majkával: Ördög Nóra szép, tehetséges, jó humorú, talpraesett, a magánéletét is csak ízléses keretek közt tárja a nyilvánosság elé, ráadásul van egy vizslája. Csak jót tudok róla mondani.
Színészek közül nehéz a választás, mert emberként a legtöbb nem szimpatikus. Még az iparra jártam és volt egy mûvészeti fõiskolák fesztiválja Szentendrén. Ott megismerkedtem néhány színészpalántával. Hát mondhatom, egy természetes gesztusuk nem volt. A reggelit nem elfogyasztották, hanem eljátszották. Tehát, nem a bulvársajtóból indulok ki, ahol a kép elég lehangoló róluk, hanem személyes tapasztalat alapján. Színházba ritkán járok, így a színpadi játékukat nem nagyon tudom megítélni. Rudolf Péter és Básti Juli nagyon jók voltak az Albee darabban és Jánosi Dávid is tetszett egy szerepben. Filmekkel kapcsolatban inkább tudok róluk véleményt mondani: Anger Zsolt, Ónodi Eszter, Olasz Renátó remekül játszanak az "Aranyélet" sorozatban, ami különben is mestermû a maga nemében. Magánemberként Mécs Károly rendkívül rokonszenves. És Isaurába meg beleszerettem. Gyûjtöttem is a felszabadítására, de aztán nem tudom, mi lett a pénzzel? Lehet, hogy még mindig rabszolga, Tamás bátyával együtt?
gladiolus 2017 febr. 21. - 17:07:40
OFF
Csak egy kérdésem van, mivel egy ideje olvasom itt-ott felbukkanó értékes gondolataitokat, egyébként véletlenszerûen, mert rendszerint érdekes embereket választotok ki, kivéve a jelenlegit :-)
(meggyõzõdésem egyébként, hogy az ominózus lezárt topiknál is az volt a gond, hogy nem a kritizálásra tenyérbemászóan alkalmas személyt választottatok ki, hanem egy alapvetõen kedves személyt. Sokan szeretik õt azért, amilyen ember, és mert tehetséges színész. Küllem? Másodlagos, ha valaki egyéb nagyon pozitív tulajdonságokkal bír
:- )

Utána nem zavarok bele a diskurzusba, mert alapvetõen barátsággal jöttem.

Az a kérésem, mert mostmár kiváncsi vagyok, hogy most írjatok néhány olyan emberrõl is, akit kedveltek, tiszteltek, és arról is, hogy miért. S hogy még nehezebb legyen a feladat, valahogy kössétek össze a Majka témával. Azért ez kihívás, nem? :-) De szerintem nektek menne a feladat. Felmerült bennem a kérdés, hogy pozitív hangvételû hozzászólást is lehet e olyan szórakoztatóan megfogalmazni, mint negatívat, mert a Krakauer téma nekem is tetszett.
Persze nem olvastam el, biztosan vannak ilyen hozzászólásaitok is, csak mely személyeknél kell keresni õket?

Majkáról csak annyit, hogy aki egy kapcsolat értékét a szexuális élet minõségével méri, számomra egyenlõ a nullával.

Szép napot!
offtopic
filoszemitabéluska 2017 febr. 21. - 15:51:18
Engem nagyon idegesítenek, de szerencsére nem bíznak rájuk mûsorvezetést.
http://velvet.hu/celeb/2011/06/01/kiszel_vs_fluor/ ------ez az a szituáció, amikor én már csak egy kávét kérek.
filoszemitabéluska 2017 febr. 21. - 15:42:07
Pontos a lista, csak kifelejtetted Liptai Claudiát és Ábel Anitát.
filoszemitabéluska 2017 febr. 21. - 14:43:55
ByeAlex soha nem volt suttyó. Nem tetszett a bugyuta, díjnyertes dalocskája és valóban nem néztem ki belõle, hogy olyan dalt tud írni, mint amit említesz, de soha nem tartottam bunkó, primitív alaknak. Az meg, hogy mire van igény... Zabálják az emberek kétpofára a Meki junkfoodját is, meg tetováltatják is magukat sokan. Az, hogy valami a többségnek tetszik, számomra nem érv. Persze Majkának igaza van, hogy megragadja a lehetõséget, hogy sok pénzt keressen, valódi teljesítmény nélkül. Viszont ezzel mérhetetlenül káros mintát ad kialakulatlan fiataloknak: menõ dolog nem tanulni, elég, ha kellõen nagy pofája van az embernek, soha nem kételkedik magában és akkor sokra viheti, menõ dolog, ha a teste tele van tetoválva stb.
filoszemitabéluska 2017 febr. 21. - 10:38:43
Eszembe sem jut ilyesmi. És mindez rendben is lenne, ha valahol sörösládákat pakolna, vagy kerítést festene. A baj ott van, hogy rendszeresen az arcunkba tolják, olyan szinten, hogy már quizmûsort vezet. Vágó istván egy irritáló, tudálékos vén komcsi, de azért még tõle is fényévekre van intelligenciában és felkészültségben, ami a játékmesteri feladathoz kellene. Az 50 milliós játszma egy kimondottan szórakoztató mûsor lenne, ha nem kellene hozzá elviselni ezt a primitív suttyót.
filoszemitabéluska 2017 febr. 21. - 09:58:37
http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/megy-a-cigany-az-euroviziora-igy-unnepelte-majka-papai-jocit/nh3qeer

Egy újabb intellektuális megnyilvánulás. A Kazinczy díj már nagyon érik.
offtopic
filoszemitabélus 2014 nov. 25. - 17:21:23
Erre példa Victor Hugo "A nevetõ ember" c. regénye is. Azzal a különbséggel, hogy a már megszületett gyereket torzították el.
jellemzõ, hogy Majka kapcsán ennél jobb téma nem kerül elõ)))
talán a torz közízlés miatt nem is annyira off.
offtopic
Edmond Dantes 2014 nov. 25. - 16:57:18
Maupassant-nak van egy novellája (címe nem ugrik be, régen olvastam), amiben ha jól emlékszem, egy asszony elsõ gyereke nyomorék v testi hibás volt, de kelendõ lett a cirkuszban, utána viszont ráállt a nyomorék gyerekek gyári sorozatszülésére, üzleti alapon. Rendelésre szállított elõre meghatározott módon, még terhessége alatt (meg)nyomorított gyerekeket a vevõ(k)nek, különféle "technikai" praktikákat alkalmazva a "megfelelõ" nyomorékság biztosítására.
offtopic
filoszemitabélus 2014 nov. 24. - 12:11:08 Előzmény Edmond Dantes
Koldusmaffia tényleg van. Romániából szoktak importálni olyan bérkoldusokat is, akiket gyerekkorukban szándékosan eltorzítottak, megnyomorítottak ebbõl a célból.
offtopic
Edmond Dantes 2014 nov. 23. - 19:48:57
Az utcán térden állva meg más módon pénzért könyörgõk pénze sokak szt itt landol:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Koldusopera_%28Brecht%29

és valszeg jóval töb mint Majka keresménye + adómentes is :)
offtopic
Edmond Dantes 2014 nov. 23. - 19:41:27
Így lesz a Majka-topikból Fábry off.
Az õ esete is példázza ama régi elmélete(me)t h "kormánypárti" humor meg "kormánypárti" színház meg "kormánypárti" /udvari mûvészet gyak.lag nincs. Fábry mint az egyik kertévé udvari és AKKORI ellenzékije, nagy(?) népszerûségre tett szert. Akkor sem néztem (max bele), nem az én világom. Mai megfáradt mûsora és személyisége részben általános kiégésébõl adódhat, részben abból h a köztévé udvari elvárásainak megfelelni nem valami közönségcsalogató dolog. Lehet h más színezetû köztévében sem lenne az, de a mostaniban biztosan n e m az.
offtopic
filoszemitabélus 2014 nov. 23. - 19:01:05
A vélemény szabad...
filoszemitabélus 2014 nov. 23. - 18:46:19
Bemásoltam egy cikket, mert mellbe vágott, hogy egy ilyen "intellektus" ennyit keres. Attól teljesen függetlenül, hogy ki fizeti. Meg azért elég nehéz lenne pontosan megállapítani, hogy hoz e annyit a stúdiónak, amennyit kifizetnek neki. Szóval én is lassan írom: nem az volt a lényeg, hogy ki fizeti.
Ha az utcán az emberek önként összeadnák neki és térden állva könyörögnének, hogy fogadja el, akkor is nonszensznek érezném.
Edmond Dantes 2014 nov. 23. - 18:25:06
Értsük már meg egymást (úgyis érted, tudom): TE hoztad be Fábryt a gázsiknál 14-ben, n e m én. Õ a felsoroltjaid közül az egyetlen köztévés, a többi általad felsorolt kertévés, kizárólag emiatt szóltam hozzá.

Még egyszer, lassan: kertévés kitermeli a saját árát (kútmérgezés toposzt hagyjuk, ez most nem esztétika, hanem pénzügy "óra"), köztévés meg eltartott, legyen Fábry Sándor v Gipsz Jakab a neve. Ez a különbség. Konkrétan: Majka kitermeli a 47 milláját, Fábry 30 milláját meg te fizeted, meg én. Számokat tõled vettem. És tegyük fel h egyik se árul drogot, ez is a te példád.
Összes hozzászólás