Személy

Marcin Dylla

előadó
Született: 1976. június 6. (44 éves) (Chorzów, Lengyelország)
Marcin Dylla 1976. június 6-án született Chorzówban. 8 éves korában kezdett gitározni tanulni a Ruda Śląskában található Állami Zeneiskolában. 1995 és 2000 között a katowicei Állami Zeneakadémián folytatta gitárművészeti tanulmányait Wanda Palacz osztályában. Zenei tanulmányai során külföldi iskolák következtek: a bázeli Zeneakadémia Oscar Ghiglia professzornál, a freiburgi Zeneakadémia Sonja Prunnbauer professzornál és a maastrichti Konzervatórium Carlo Marchione-nál.
Sok zenekritikus és zenerajongó szerint Marcin Dylla az egyik legkiemelkedőbb klasszikus gitárművész.
Ezt a kitüntetett figyelmet többek között a különféle zenei versenyeken elért példátlanul nagy számú díjának köszönheti. 1996 és 2004 között 17-szer nyerte meg a legjelentősebb nemzetközi gitárversenyeket Európában és az USÁ-ban.
Rengetegszer kapott díjat a közönségtől és azoktól a zenekaroktól, amelyekkel együtt szerepelt.
2002-ben az Alessandriában rendezett 7. Nemzetközi Gitártalálkozón Marcin Dylla a zenekritikusok által megítélt, a legjobb fiatal gitárosnak járó "aranygitár" díjat is megnyerte. Marcin Dyllának az európai művészi életben betöltött hírnevét tovább erősíti a számos zenei fesztiválon való részvétele, karmesteri tevékenysége, mesterkurzusai, kiemelkedő zenészekkel és zenekarokkal való együttműködése, valamint szólóelőadásai az olyan világhírű koncerttermekben, mint például: Konzerthaus - Bécs, Musikverein - Bécs, Auditorio Nacional - Madrid, Philharmonic - Szentpétervár, Kleinhans Music Hall - Buffal (New York).

Hozzászólások